Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Keurmerk kromsnavels Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-11-14 - 18:00:44 send message to molineti

quote
vind ik dat geen goede reden om tegen een goed initiatief te zijn als het keurmerk.



Ik vind het ook een goed initatiefhappy :)

,ik zeg alleen waarom ik verwacht dat er niet veel mee zullen doen,en waarom ik zelf niet mee zal doen.

Persoonlijk vind ik het ook jammer dat je niet van de daken kunt schreeuwen dat kromsnavels proberen te kweken je passie is.

Maar het zij zo.

MVg rene


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-11-14 - 18:15:36 send message to jani

Denk dat je beter per regio enkele dierenartsen zou zoeken welke zouden willen meewerken en dan liefst als volgd;kleinere en goedkopere vogels worden via de dierenarts overgedragen na eventueel mest,gezondheidsonderzoek en gezondheidsverklaringvan de dierenarts.
Voor grotere en duurdere soorten vogels ook overdracht via de dierenarts maar dan met een quarantaine periode die lang genoeg is om degelijk te testen en wachten tot de resultaten bekent zijn en zonder terug naar huis te brengen.
In geval van ziekte gaat de vogel terug naar de verkoper met de kosten,in geval van gezond naar de koper met de kosten.
Daarmee bereik je 3 dingen.
1 Een verkoper zal zeker geen vogel aanbieden waarvan hij weet heeft dat er iets is.
2 de koper moet naderhand niet komen zeuren dat hij een zieke vogel heeft gekregen.
3 de desbetreffende dierenartsen hebben zo de kans zich wat meer te bekwamen in vogels wat dan weer voor iedere vogelhouder intressant is.
Dit is gewoon mijn mening en waar ik aan denk.
Er zijn ook posietieve en negatieve punten aan maar denk dat je zo behoorlijk wat fraude uitschakeld,zeker als je 2 of 3 dierenartsen per regio hebt waar de koper dan kan uit kiezen,deze heeft er dan weinig baat bij een onderzoek te beinvloeden.


zebraonline
Website Member
Posts :390

Website Member
2006-11-15 - 03:20:48 send message to zebraonline

Volgens mij haalt dit alles weinig uit...ikzelf heb mij in het verleden druk gemaakt om allerlei zaken binnen de vogelwereld maar ik stop ermee...het is zo goed als zinsloos en het enige wat je ermee bereikt is dat iedereen de pest aan je krijgt...m.a.w. je zet jezelf in de zak...


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-11-15 - 08:28:57 send message to ParkietenPeter

Wil je in de dierenwereld ooit serieus genomen worden en wil je dat er gesproken wordt over topkwekers (die zich onderschieden van de rest) zul je toch zo langzaam aan iets moeten ondernemen om je te kwalificeren. Als de KKP helemaal uitgewerkt is zal het best ene goede stap in de richting zijn.

Juist omdat men niet echt serieus naar vogelkwekers kijkt en direct een beeld heeft met €€ in de ogen van de kweker (want zo'n papegaai brengt wel geld op) wordt het hoog tijd dat de serieuze kwekers zich organiseren.

Ik moedig het initiatief wel aan. Zoals al gezegd zou het goed zijn om samen de richtlijnen te verbeteren ipv af te doen met een handgebaar.


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-11-15 - 09:29:37 send message to jani

Als je zoiets wil realiseren moet je in de eerste plaats zoveel mogelijk fraude en misbruik uitsluiten,dat is gewoon een eerste vereiste,heb je dat niet word je gewoon niet serieus genomen.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-11-15 - 10:03:07 send message to ParkietenPeter

Dat klopt, je moet op voorhand zoveel mogelijk uitsluiten.
Daarom denken we graag mee. wink ;)


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-11-15 - 21:18:30 send message to bert1974

op zich heeft jani wel een punt als de vogels bij een arts in garantaine zitten dan kun je er van uit gaan bij een negatief resultaat dat de vogels gezond zijn.
dit geeft alleen een groot probleem.
een garantaine periode duurt na zover ik weet minimaal 6 weken.
als je dan na die tijd de rekening van die arts krijgt dan worden het wel hele dure vogels.
gekeken naar de prijzen die de meeste artsen tegenwoordig hanteren dan is dat gewoon niet te betalen.
en je kunt ook niet van een va verwachten dat hij het voor een klein prijsje doet want hij moet er van leven.

groeten bert


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-11-15 - 21:37:25 send message to jani

Deze periode is natuurlijk te lang,maar ik bedoelde eigenlijk dat de vogel in quarantaine blijft tot de uitslagen van de testen er zijn,vindt dat het daarna de taak van de koper is om ze verder in quarantaine te houden,ook de goedkopere soorten.
Wat de dierenartsen betreft zou er toch een regeling kunnen getroffen worden voor wat de tarieven betreft zij doen er toch ook hun voordeel mee,per slot van rekening zouden zij er zo toch heel wat klanten erbij krijgen.


smedinga
Website Member
Posts :0

Website Member
2006-11-16 - 18:20:40 send message to smedinga

Het gaat niet om het predicaat top kweker te krijgen of om tot een sellect groepje te horen. Het gaat ons in eerste instantie om betere behandeling van de kuikens en vogels in het algemeen, testen doen wij altijd en kuikens geven we niet eerder af dan wanneer ze zelfstandig eten en voldoende gespeeld hebben met andere vogels, om te proberen de socilaisering zo optimaal te laten verlopen.
Nog steeds worden we door mensen in paniek gebeld dat hun vogeltje op apegapen ligt omdat ze per ongeluk iets fout hebben gedaan met de voeding. ondersteuning is er dan meestal niet. Diegene die twijfelt nodig ik uit om een smet mij te komen praten en te zien hoe wij dingen aanpakken.

met vriendelijke groet

Bert Smedinga


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-11-16 - 18:44:18 send message to molineti

Kan ik uit bovenstaande reactie op maken dat winkels of personen die vogels opkopen(en dus steeds wisselende bestanden hebben)ook aan het criteria van het KKp kunnen voldoen?

MVG Rene


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-11-17 - 00:58:35 send message to Hawkeye_NL

quote
Kan ik uit bovenstaande reactie op maken dat winkels of personen die vogels opkopen(en dus steeds wisselende bestanden hebben)ook aan het criteria van het KKp kunnen voldoen?

Waarom zou dit niet moeten kunnen?
Indien deze winkel of opkoper cq handelaar daadwerkelijk zelf kweker is zou deze volgens mij zonder problemen KKP kweker moeten kunnen worden!
Natuurlijk blijft de grens eigen kweek en handel duidelijk, zo zal een winkel alleen bij eigen gekweekte vogels het KKP vogelpaspoort kunnen afgeven.
In het paspoort van de KKP staan een aantal verplichte velden. Aan de hand van deze gegevens is indien noodzakelijk te achterhalen of een vogel daadwerkelijk van de eigen kweekkoppels afkomstig is. De ouder gegevens van elk jong staan namelijk vermeld in het paspoort waardoor bvb een verwantschaptest mogelijk is.



jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-11-17 - 06:35:54 send message to jani

Zoals het er nu ligt is het het zoveelste slag in het water en smekent naar de fraudeurs.
Stel, ik heb 1 koppel grijze roodstaarten maar als hobby voed ik aangekochte jongen op.
Ik koop ergens 3 grijsjes van ongeveer 3 weken ,kom met deze diertjes thuis ,steek ze een ring van mij aan,voed ze op en zeg nadien dit zijn jongen van mijn dieren.
Om een verwantschaps test te doen moet men al minimum 2 dna testen laten doen ,zeg jij mij nu eens welke koper van grijze zal dit laten doen,niemand,enkel de verkoper zal een meerprijs hebben en dat is juist waar het zulke mensen om te doen is,en wat wij moeten trachten te vermijden.Zoals het er nu is zijn er veel teveel manieren om het te misbruiken.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-11-17 - 06:46:32 send message to ParkietenPeter

quote
Natuurlijk blijft de grens eigen kweek en handel duidelijk, zo zal een winkel alleen bij eigen gekweekte vogels het KKP vogelpaspoort kunnen afgeven.


Dit lijkt mij toch al direct weer inderdaad een erg gevoelig punt op het gebied van fraude. (Niet dat ik Smedinga ervoor zou aanzien ofzo)
Want dan raak je toch alweer een heel stuk controleerbaarheid kwijt.
We weten allemaal dat er bepaalde winkels in den lande zijn die alleen maar met eigen kweek adverteren. Nu weet ik ook dat die bepaalde niet zo snel een KKP zullen aanvragen, maar toch, meer fraude gevoeliger.

Hoe los je dit op?


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-11-17 - 08:59:52 send message to Hawkeye_NL

Ik vind het wel heel erg ver gaan om hier te stellen dat alle handelaars en winkeliers die ook kweken als oplichters af te spiegelen! angry
In feite zeggen jullie hier namelijk dat een winkelier geen kweker mag zijn omdat hij dan zou kunnen frauderen!
Dit terwijl een ieder dit zou kunnen doen.

Maar goed, deze welbekende bedrijven waar jullie het over hebben komen nooit in aanmerking voor het kkp. Er zijn namelijk een aantal richtlijnen cq gedragsregels waar zij zich al niet aan houden. Zo verkopen ze graag kuikens die nog met de hand gevoerd moeten worden. Ze houden zich al jaren niet aan de regels die de wet stelt aan de verkoop dus zullen ook zekers niet naar de regels van het kkp gedragen.
Zou een dergelijke handelaar toch lid worden dan is dat in het belang van de vogels zelf. Vanaf dat moment dient de kweker zich namelijk wel te houden aan de richtlijnen en dat is juist in het belang van alle vogels.

Een ieder mag en kan een lidmaatschap aanvragen, dat is een recht. Een ieder kan en mag ook geweigert worden.
Wie, wat, waar en waarom is in handen van het bestuur van de KKP.


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-11-17 - 12:46:08 send message to molineti

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Kan ik uit bovenstaande reactie op maken dat winkels of personen die vogels opkopen(en dus steeds wisselende bestanden hebben)ook aan het criteria van het KKp kunnen voldoen?


Ik ben benieuwd hoe hier door de initatiefnemers van de KKP(en Pakara) over gedacht wordt?

Het lijkt mij inieder geval moeilijk om uit te leggen dat je B.V wel onzelfstandige baby´s mag opkopen,maar ze niet onzelfstandig mag verkopenshocked 8O

Ook ben ik benieuwd naar het antwoord van de KKP op de vraag van Karel
quote
quote
--------------------------------------------------------------------------------
het socialiseren van jongen
--------------------------------------------------------------------------------



Frank, wat bedoel je hier eigenlijk precies mee? Hoe doe je dat dan?




MVg Rene




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 167 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede