Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > hoe is bij jou de vogelgekte begonnen? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Bubbles
Website Member
Posts :36

Website Member
2005-06-11 - 13:06:25 send message to Bubbles

Ik kon nooit begrijpen wat mensen leuk vonden aan het houden van vogels. Leek me een oersaaie hobby. Zelf heb ik altijd paardgereden en de laatste jaren zeer actief met "Belgische trekpaarden". Zowel optredens bij grote en kleine evenementen, als verscheidene keuringen afgaan. Helaas heb ik na de geboorte van mijn kinderen die passie aan de wilgen moeten hangen. Had nog wel een hond en een kat, maar daar bleef het wel bij. Mijn man daarentegen heeft altijd vogels gehad, maar had die hobby opgegeven toen hij het ouderlijk huis verliet.

Tot een paar jaar geleden een zielig kaal, tam agapornisje bij ons aanklopte. Er werd gevraagd of wij hem een goed tehuis wilde geven. Ik vond het zo'n geweldig beestje, dat het er steeds meer werden. Nu wonen hier 9 papagaaien, 10 agapornissen, 4 kakarieken, 6 cavia's, 3 kippen en een haan, 2 konijnen en een kat.

Dus ja.........vogelgek? in ieder geval wel kei-gek.......op al mijn beestjes!!!!!!!!!

Stephanie


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2005-06-11 - 15:06:19 send message to Niltava

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hier dan mijn verhaal.
Ik kan me niet herinneren dat er een periode in mijn leven is geweest dat er geen vogels waren.
Mijn vader had al vogels voordat ik geboren was en beide zoons hebben het virus meegekregen.
Misschien ook wel leuk te vertellen hoe mijn vader aan zijn eerste vogels is gekomen.
Mijn oom(de broer van mijn vader) voer op de grote vaart en op één van die reizen had hij een paar grasparkieten meegenomen voor mijn vader. Dit omdat het houden ervan op de boot toch niet echt handig was.
In feite dus een beetje gedumpt bij mijn vader. Al van begin af aan (mijn geboorte) had ik er ook interesse in de vogels van mijn vader, die inmiddels ook kanaries, zebravinken, wevers en rijstvogels had.
Alles bij elkaar in en dat ging goed. Ik las zodra ik dat kon alles bij mekaar en ging met mijn vader mee naar een handelaar die vlak bij ons in de buurt woonde. Die had van alles en voor die tijd ook al alles goed voor mekaar.
Mijn vader nam me ook graag mee omdat ik een goed gevoel had voor wat een pop of man was.
Alle vogelboekjes in de bibliotheek heb ik denk ik wel 25 gelezen, ik kreeg er geen genoeg van. Zelf mocht ik geen dieren hebben, (zoals zoveel ouders dachten mijn ouders dat ik die verantwoordelijkheid niet aankon).
Op een keer was ik daar toch weer zo verdrietig om dat ik in een grote weckfles wel guppies mocht hebben. Ik heb dat natuurlijk aangepakt en na een jaar was er ook al een aquarium, de vogels bleven echter lonken.
Maar goed vader had de ruimte al ingenomen en vogels waren wel wat anders dan vissen. Natuurlijk hielp ik wel mijn vader met schoonmaken en nesten controleren. Ik denk dat het op mijn 11 of 12e was toen ik eerder van school thuiskwam omdat ik na de tandarts moest, echter toen ik met mijn moeder weg zou zat er een blauwe grasparkiet op de schutting. We hadden geen tijd maar in één greep had ik hem te pakken en snel in een kooitje gedaan.
Mijn vader had in die tijd geen parkieten meer kanaries en tropen.
De afspraak kwam dat als de eigenaar niet kwam opdagen ik hem mocht houden. Dit gebeurde niet en al gauw kwam er een geel popje bij. Dit alles in een oude vitrine van zo’n kubieke meter.
Na de kweek hiervan vond de uitbreiding al snel plaats, dus een kleine volière met daarnaast broedkooien. De parkieten maakten plaats voor kanaries en later tropen.
Ook heb ik nog forpussen gehad (voor mij de kleine papegaaien die betaalbaar waren i.p.v. de zeker in die tijd dure papegaaien) en collies. Echter omdat ik het leuk vind om me niet te hoeven beperken tot 1 koppel per hok(zoveel ruimte hadden we niet) en wel van een begroeide volière houd heb ik me voornamelijk met tropen bezig gehouden.
Toen ik zelf een huis kreeg was er eerst nog buiten niet echt plaats voor een volière gelukkig had het huis een grote zolder en daar verrees, naast de meegenomen broedkooien al snel een volière. Die heeft inmiddels ook al weer verschillende gedaantes gehad. O.a. nu twee kleine volières voor grijze roodstaarten en caiques. Van de grijze roodstaart is de pop doodgegaan en de man zal plaats moet maken zodat de caiques straks een groter hok kunnen krijgen.
Inmiddels is er buiten ook een volière verrezen van 7.20 m. waarin vnl. europese vogels zitten(ivm. het niet kunnen realiseren van een groot nachthok.
Inmiddels ben ik haaks hierop alweer een ander hok aan het bouwen (vast wel herkenbaar) om europese insecteneters per koppel te kunnen houden.

Nog even een aantal vogels die ik houd of heb gehouden(naast de al eerder genoemde) bandvinken, rijstvogels(div. kleuren), glosters, st. helena’s, napeleonnetjes, patrijs en kwartelastrilden, muskaatvinken, schlegels, aurora’s, witwangmeesastrilden, melba's, tijgervinken, goudbuikjes, binsen, bicheno's, chin. dwerg kw. , jacarinivinken, diamantvinken, cubavinken, mozambiquen(heb nog een oude man van mijn vader van 10 jaar), zebra’s, (zwartbuik) vuurvinken, zwartmaskeramaranten, forbussen, driekleurpapegaaiamadinen, goulds(div. kleuren), rode kroonvinken, veelkleurenvinken, nonnen, nonastrilden, mexicaanse- en indische nonpareils.
Europesen: eur. kanaries, zwartkoppen, roodborstjes, vinken, groenlingen, putters, eur. goudvinken, staartmezen, eur.kwartels en nog veel en veel meer.

Mijn excuses voor het lange stuk





tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-06-11 - 21:41:50 send message to tonnl

Een erg leuk idee, dit onderwerp! happy :)
Ton.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-06-11 - 23:46:36 send message to natasja

excuses voor het lange stuk .. het leest makkelijk weg hoor happy :)

en inderdaad een erg leuk topic , zo leer je de mensen toch weer wat beter kennen ook .


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-06-12 - 00:30:05 send message to dooren

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Toen ik bij mijn oom op bezoek was op 4 jarige leeftijd in 1969 heeft het virus me gegrepen. Prachtig vond ik deze kleurrijke vogels, valkparkieten, grasparkietjes, zebravinken e.d. Mijn vader was geen vogelliefhebber maar had geen probleem, om voor mij een mooie grote kistkooi te maken.

En daarin zaten dan de grasparkieten zebravinken, valkparkieten kreeg ik niet, te duur blijkbaar. (en natuurlijk wist mijn ouders niet of de liefde voor vogels zou blijven)

Maar alles wat vleugels had was blijkbaar interessant. Ook werden huismussen die uit het nest waren gevallen grootgebracht. Kauwtjes tam gemaakt.

Ik inspecteerde zelfs de huismussen onder de dakpannen, hetgeen de buurman vertelde tegen mijn ouders dat gertje toch wel s'morgensvroeg toch wel een beetje gevaarlijk deed.

Het was me een tijd. Fazanten, kippen, eende-eieren door kippen laten uitbroeden, verhalen te over.

Ook had ik 5 aquariums op mijn slaapkamer en kweekte ik met tropische vissen. Ook schildpadden gehad e.d.

Later werd ik lid van de plaatselijke vereniging en werden vooral kanaries en tropen gehouden, zoals vuurvinken, bandvinken, diamantvinken, spitstaarten, oranjekaakjes, napoleonetjes, goudbuiken, closters, sijzen, kneuters.

Hierna kwamen de grote parkieten, een grijsroodstaart hadden wel ook al vrij snel in huis.

In 1987 zag ik bij alimali in eindhoven een koppel groennekloris en kocht ik snel een boekje over loris van beswerda. Ik kocht dit koppel en het was me goed gezint, want binnen 1 maand had ik er al jongen van, notabene in nov. Omdat ze toch een kompleet ander voer hebben ben ik totaal overgestapt op lori's.

Er zijn hiervan zoveel mooie en bijzondere soorten en hun karakters en gedrag maken deze vogels in mijn ogen uniek. Op het moment heb ik 30 vluchten, speciaal ingericht puur voor deze vogels.

Ik zou nog wat grote papegaaiachtige erbij willen hebben, alleen de ruimte. (ben dus op zoek naar in huis in het buitengebied met zeer weinig buren)

Voorts vind ik het leuk om te schrijven over deze bijzondere vogels. Ik heb diverse artikelen geschreven. (op de macawclub ben ik bezig het lori-gedeelte aan het invullen)

Lees ook veel andere boeken (ook de buitenlandse) en mail veel met het "buitenland" om informatie te krijgen of vogels.

Hopelijk is mijn verhaal niet te lang geworden.
Gert


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2005-06-12 - 15:27:40 send message to Picolet

Zoals de meeste liefhebbers ben ik ook op jonge leeftijd begonnen met vogels. Toen ik 10 jaar was kreeg ik van een collega van mijn vader een complete volière inclusief zebravinken en een oranje wever. De vogels kweekten goed en werd er een grotere kooi gebouwd en verschillende tropen, kanaries, wildzang en diamantduifjes gekocht. Eigenlijk was de kooi overbevolkt en werd er weinig gekweekt.
Enkele jaren later kocht ik mijn eerste valkparkieten en verschillende soorten neophema’s. De nakweek werd ingeruild en werden er verschillende volières gebouwd voor diverse rosella soorten.
Het eerste geld wat ik ging verdienen met vakantiewerk werd besteed aan bonte roseicollie’s en heb een tiental jaren met diverse mutaties gekweekt. Tevens zijn er kweekresultaten geweest met de cana en taranta.
Destijds kwamen er verschillende importzendingen binnen met verschillende brotogeris soorten en 5 verschillende soorten gekocht. Tevens 2 paar nakweek Vuurvleugels aangekocht, wellicht de meest luidruchtigste soort van de brotogeris familie. Tijdens het voeren in de kweekruimte moest ik gehoorbeschermers opdoen toen er eieren lagen. De andere soorten begonnen ook met de vuurvleugels te schreeuwen en derhalve alle soorten maar weer opgeruimd.
Toen verschillende soorten kleine en middelgrote lori’s aangeschaft, later ook hangparkieten en vijgpapegaaien. Met verschillende soorten kweekresultaten behaald maar door de intensieve verzorging ook weer opgeruimd.
Toen heb ik een aantal Blue Rumped Edelpapegaaitjes en Caique’s aangeschaft. Met beide soorten gekweekt maar helaas is de Blue Rumped zeer moeilijk in leven te houden.
In deze periode werd ik lid van de specialclub van insecten en vruchtenetende vogels en kreeg interesse in dit soort vogels. Met verschillende soorten ook gekweekt o.a spechten, baardvogels, en diverse tangara soorten. De liefhebbers van dit soort vogels zijn echte pioniers en moeten veel experimenteren op het gebied van voeding om vogels gezond op stok te krijgen.
Momenteel heb ik met twee goede vrienden een aantal amazones kaketoes en caique’s in de gezamenlijke collectie zitten.
Een andere hobby is het schrijven van vogelartikelen en wellicht heeft u van mij een artikel gelezen in Onze Vogels of de Parkieten Sociëteit.

Met vriendelijke groet, Ruud.



vlindervogel
Website Member
Posts :178

Website Member
2005-06-12 - 20:14:24 send message to vlindervogel

Ik merk dat het bij de meeste mensen hier de vogelliefde al generaties lang teruggaat.

Nou, bij mij is het heel anders gaan.
Mijn vogelliefde is begonnen toen ik een puttertje in een boom zag zitten. Ik opzoeken wat voor vogeltje dat was, tegelijkertijd is toen mijn interesse voor andere vogels gewekt.

Ik heb toen een veldgids en een verrekijker aangeschaft en ben op pad gegaan om zoveel mogelijk vogels te checken.

We besloten kippen te gaan houden, daarom hebben we direct maar een voliere gebouwd.
Die is nu af, de vogels komen over een maand.
Ik ben van plan verschillende soorten wevers te gaan houden. Gave vogeltjeshappy :)

Gr Carrie



Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-06-12 - 20:56:04 send message to Chow

Bij mij is het nog heel recent. Had vroeger wel ooit een een vogel maar dat is jaren geleden. Mijn vriendin bleek allergisch te zijn voor honden en zodoende moest ik afscheid nemen van mijn kameraadje. Omdat ze niet allergisch is voor vogels heb ik toen een parkietje gekocht. Het idee was deze alleen te houden en tam te maken. Maar ondanks dat het een leuke parkiet was werd ze niet tam en kon gemeen bijten (bleek later een pop te zijn). Dus maar een tweede erbij zodat ze niet alleen zou zijn. Al snel besloot ik dat de kooi te klein was en een kamervoliere gekocht. Die bleek opeens weer zo ruim dat ik er een paar parkieten bij kocht en een 2tal ferplast blokken ophing aan die voliere. En toen kwam eigenlijk van het 1 het ander. Veel lezen op internet. De hele bibliotheek lenen op het gebied van vogels en nu een voliere buiten met valken, engelse parkieten en over een week ook catharina's. De vogelgekte is een ziekte. het laat je niet meer los en ik geniet elke dag van m'n vogels.


Lori-lover
Website Member
Posts :46

Website Member
2005-06-17 - 09:32:10 send message to Lori-lover

Leuk al die verschillende verhalen...
Ikzelf heb thuis een poosje een duif gehad en lag als kind al in de velden met een verrekijker en bestudeerde allerlei nesten van wilde vogels op het uitkomen e.d. Alleen, thuis hielden ze niet zo van vogels (wat ouderwetse vooroordelen hierover enzo), dus toen de 2de duif doodging die ik van mijn oma had gekregen, kwam er geen nieuwe meer. Wel hadden we altijd een kanarietje in een kooi in huis, omdat die zo mooi konden zingen. Toen ik later verkering kreeg, bleek mijn schoonmoeder een grote voliere te hebben, min of meer geërfd van mijn overleden schoonvader. Er was ruimte genoeg dus op een gegeven moment mocht ik er ook wel wat vogeltjes van mezelf indoen. Dat werden kanaries en japanse meeuwtjes. Inmiddels heb ik thuis een enorme voliere van ongeveer 15 * 2 * 2 m die de hele tuin omheind en doorloopt tot in de garage. Daar kweek ik sinds 3 jaar engelse grasparkieten in en sinds dit jaar ben ik ook in het bezit van een koppel Stella Lori's en een koppel Lori van de Blauwe Bergen. Helaas nog geen nakweek gehad van de lori's maar de vogels zijn ook nog wel erg jong. Ik hoop volgend jaar...
Groeten van Ad


Freek
Website Member
Posts :107

Website Member
2005-06-17 - 10:03:15 send message to Freek

Hallo allemaal,
Ik ben denk ik zoals velen van ons met het houden van vogels opgevoed.
Op 12 jarige leeftijd kreeg ik een paar koppeltjes grasparkieten van mijn vader. Ditwerd natuurlijk steeds meer.
Zo hebben we op een gegeven moment een 10 meter lange vlucht gebouwd waarin we diverse vogeltjes hadden gehuisvest, zebravinken, diamantvinken, japanse meeuwtjes, valkparkieten en natuurlijk grasparkietjes.
Nadat we deze vlucht een paar jaar hadden zijn we gaan uitbreiden en hebben we er een aantalvluchten bijgebouwd.
Hieraan kwamen oa diverse rosellasoorten en halsbandparkieten.
Op een gegeven moment zagen we de pyrrhura soorten hier werd ik helemaal verliefd op en hebben daar dus ook een paar koppels van samengesteld!
Toen op een gegeven moment natuurlijk een meisje leren kennen en op 21 jarige leeftijd het huis uit gegaan. Appartementje gehuurd om te beginnen,maar daar konden natuurlijk geen vogels gehouden worden.
In dat appartement heb ik een dikjaar gewoond, en ben elke dag naar mijn ouders geweest om de vogels teverzorgen (kon dit absoluut niet missen)
Op een gegeven moment hebben we ons een huis gekocht met tuin natuurlijk om daar kooien te kunnen gaan bouwen.
Dit heb ik net op tijd gedaan want opeens wilden mijn vader en moeder gaan verhuizen, dus de vogels moesten weg!!!sad :(sad :(
Ben toen snel zelf gaan bouwen.
Wilde verder gaan metgrijze roodstaarten en agaporniden.
Kooien werden gebouwd en de vogels konden mee over, niet alles natuurlijk, wat erg moeilijk was om sommige soorten weg te doen!sad :(
Maar op dit moment ga ik weer verbouwen en wil me volledig gaan richten op de kweek met grijze roodstaarten en enkele poicephalus soorten.
Dit was mijn verhaal.
Groetjes Freek


irri
Website Member
Posts :114

Website Member
2005-06-18 - 16:05:17 send message to irri

hoi, (ook weer zo'n lang verhaal) bij mij begon het al toen ik nog een klein meisje was, mijn vader had een voliere met kanaries, ook vaak jongen gehad, ook wel eens jongen met de hand grootgebracht als de ouders het af lieten weten. en later heb ik samen met m'n vader een nieuwe voliere gebouwd, ook toen weer kanaries en vinkjes, mijn zus had meer op met kromsnavels en had dus regelmatig parkieten (grasjes en valkjes)die gekte is op mij overgewaaid. (prachtige karakters) vooral de valkjes werden erg tam en konden zelfs een beetje praten.
toen ik zelf geld ging verdienen kocht ik dus ook grasparkietjes, nu heb ik catharina's en hoop binnenkort nog andere soorten aan te schaffen.
voor mij stond het wel vast, kromsnavels hebben m'n hart gestolen, en zolang ik leef zal ik altijd parkieten houden....
groetjes marjan


padda
Website Member
Posts :96

Website Member
2005-06-28 - 18:21:15 send message to padda

Mijn naam is Jurn Dely (19) en kga dus ook eens mijn verhaal doen. We hadden vroeger altijd wel enkele vogels zitten maar dat interesseerde mij niet echt, ook in mijn directe familie zijn er totaal geen vogels aanwezig maar wel kippen, ganzen en duiven bij overgrootouders en hun broers en zussen dus het zat wel ergens in de genen.
Ik ging de laatste jaren wel altijd kijken naar de tentoostelling en in 2000 kocht ik daar mijn eerste koppel padda's en bandvinken. De bandvinken overleefden de winter niet maar de paddas wel. De twee eerste jaren had ik iedere maal ongeveer twintig jongen.
Een buurman van mij is bestuurslid bij de vogelvereniging de witte mus en doordat ik daar af en toe ging zag ik dus ook zijn vogels en wou ik ook lid worden en mijn vogels ringen e.d. Ik ben dan eind 2002 ook op zoek gegaan naar kweekkooien en ook vogels voor erin, dit zijn natuurlijk de rijstvogels geworden (grijs en roodbruin). Toen ik mij tijdens de tentoonstelling van 2002 ging inschrijven zag ik opeens dat er iemand van in de KLJ (jeugdbeweging waar ik in zit) daar ook aanwezig was. Toen bleek dat het zijn eerste jaar was dat hij vogels kweekte en dat het zijn eerste tentoonstelling was(meteen 1x kampioen). Ik had eerst geen goesting om tentoonstellingen te doen maar doordat er nu iemand was die mij kon meenemen (ik was toen 17) ben ik ook gericht gaan kweken.
In 2003 waren mijn resultaten niet zo goed maar in 2004 was ik toch al enkele punten gestegen in het klassement. Vorig jaar zijn er ook gordelgrasvinken bijgekomen. Daarnaast heb ik ook nog enkele kanaries zitten maar die zullen niet lang meer blijven.
Het bestuur van De Witte Mus heeft onlangs gevraagd om in het bestuur te gaan en normaal gezien zal ik dat ook doen indien ik het kan combineren met mijn studies.


streamer
Oud Lid
Posts :27

Oud Lid
2005-11-02 - 15:46:40 send message to streamer

Inderdaad een heel leuke topic. Dan moet ik ook maar ff mijn verhaal doen.

Bij mij begon het toen mijn opa een agapornis ving boven op zijn duivenhok (14jaar geleden). Deze hebben ze toen in een kooi in de woonkamer gezet en er al snel 1 bij gehaald. Twee jaar later overleed mijn opa na een langdurig ziekbed. Hij had ondertussen zijn duiven ook al weggedaan. Toen hebben mijn vader en ik het duivenhok omgebouwd voor de twee agapornissen (mijn oma woont namelijk vlak bij ons). Al snel vond ik het zo leuk dat ik er verscheidene andere kromsnavels bij kocht, o.a. valkparkieten, bruinoorparkieten en grasparkieten (nadat ik 1 grasparkiet had gevangen bij mijn voliere). Toen ik zelfs een bleekkoprosella ving bij mijn voliere heb ik hier een popje bij gekocht (was dus een man). Deze rosella vloog al een aantal weken in de buurt om en het was bijna winter, dus gaf ik hem regelmatig wat voer...zo kon ik hem gemakkelijk vangen. Ik was bang dat ie anders dood zou gaan. Ik had toen twee binnen- en buitenvluchten. Na een aantal jaren was het oude duivenhok aan vervanging toe, toen hebben we op een nieuwe voliere gebouwd, weer met twee binnen- en buitenvluchten. Daar heb ik mijn vogeltjes tot op de dag van vandaag nog in. De gevangen agapornis heeft het trouwens tot vorig jaar uitgehouden. Hij was waarschijnlijk een jaar of 14 / 15...das toch wel netjes of niet?
Nou heb ik bij onszelf achter het huis net een nieuwe voliere gebouwd waar ik ook weer kromsnavels in doe en wat kwartels, maar dat moet nog. Als ik zelf een huis (binnenkort) bezit komt er zeker een voliere bij...dat staat vast.

Groeten,

Bart


Mp vd Sande
Website Member
Posts :158

Website Member
2005-11-02 - 16:47:50 send message to Mp vd Sande

Mijn vogel gekte is 8 jaar geleden begonnen mn broer had toen vogels en ik wou er ook ik ben begonnen met een koppeltje parkietjes daarna kwamen er nog wat zebravinken bij en wat kanarie's maar dit vond ik na een jaar niet leuk toen ben ik grote parkieten gaan houden ik had er vele soorten van en ik heb toen ook mn eerste koppel lori's aangeschaft maar door een ziekte in mn kooi heb ik deze op geruimt en ik ben daarna op nieuw begonnen met grote parkieten maar tot begin dit jaar heb ik al mn grote parkieten nop geruimt en ben ik weer begonnen met lori's.
Ik heb nu een koppel Groenneklori's die met de 2de kweekronde bezig zijn en ik ligt 1 jong in blok van de vorige ronde had ik er 2 jongen van ik heb nog een koppel geelmantelori's hiervan heb ik 2 eieren gehad maar heelaas on bevrucht en ik heb nog een koppel lori vd blauwe bergen zitten.
Er komt nog een koppel lori's bij maar ik moet eerst nog een voliere bouwen.
En die komt eind dit jaar.


En ik hoop nog vele jaren met lori's te kunnen en mogen kweken.


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2005-11-03 - 05:43:09 send message to bert1974

ik ben er mee opgegroeid ,mijn vader en broer hebben hun hele leven al vogels gehad. ik vond het maar niks saai!,tot het moment dat ik op me zelf ging wonen en een tuin had van 600 vierkante meter, en daar moest iets mee gebeuren .ik heb toen een schuurtje omgebouwd tot vogelhok , en heb daar een 20 agapornissen ingedaan. ik vond dit wel gezellig lijken ,tot het moment dat ik er jongen bij kreeg ,ik was plots verslaafd ik was en ben op dit moment alleen ook nog maar bezig met vogels . heb nu nog maar een koppel agapornissen en verder meerdere koppels papegaaien en grote parkieten .ik denk dat dit ook een hobby is voor het leven .




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 137 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede