Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > hoe is bij jou de vogelgekte begonnen? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
volgende >>>


Auteur Onderwerp : hoe is bij jou de vogelgekte begonnen?
Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-06-10 - 11:07:46 send message to Dennis Fr.

bij mij is het begonnen op 12 jarige leeftijd met een koppeltje grasparkieten op me dertiende kreeg ik een voliere van 2x2x1m met nachthok van 2x1x1m.hierdoor kreeg ik al gauw meerdere koppels parkietjes en valkjes roodruggen zelfs nog een paar neomphema`s in broedkooien.toen kwam ik er al gauw achter dat roodruggen en valken niet samengingen.om dit alles te verzorgen moest ik toch zelf kranten rondbezorgen want me ouders zeiden jij wilt het je mag het maar je verzord en betaald het zelf.dit heeft tot me 15de geduurd toen heb ik helaas alles weggedaan was te druk met andere dingen.maar toen ik op mezelf ging wonen op me 21 stond de voliere nog eerder dan dat ik in het huis woodehappy :).eerst weer begonnen met grasparkietjes en valkjes.intussen al meerdere vogel soorten in me bezit gehad zonparkieten,witrug lori`s,meyer papegaaien,forpussen, agapornissen. en op het moment heb ik alleen bonte boeren en zwartkop caique`s.ja je moet toch kijken waar je zelf het liefste mee kweekt.tuurlijk heb ik nog genoeg wensen en wie weet zullen ze ooit uitkomen.

Groeten Dennis


dun grijzeroodstaart
Website Member
Posts :1110

Website Member
2005-06-10 - 11:37:20 send message to dun grijzeroodstaart

ik heb ook al veel soorten gehad en op het moment 2 koppels grijze in een grote buitenvoilere ..
maar mijn wensen zijn een mooi nieuwe voilere bouwen en dan nog een paar koppeltjes andere soorten erbij .
hey dennis heb jij ook foto,s van je vogels og voilere ?


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-06-10 - 11:51:30 send message to Dennis Fr.

onder deze link staan foto`s van hoe ik het nu heb ik ben helaas niet in het bezit van grote volieres heb ik de ruimte helaas niet voor http://www.vogelarena.com/voliere/voliere_enkel.php?id=41

Groeten Dennis


dun grijzeroodstaart
Website Member
Posts :1110

Website Member
2005-06-10 - 12:00:09 send message to dun grijzeroodstaart

mooie vogels dennis en ook mooie hokken .
ik weet alleen niet hoe jij die links plaats dan kan ik ook een paar foto,s plaatsen
maar dat komt nog wel .



BONTEBOER
Oud Lid
Posts :183

Oud Lid
2005-06-10 - 14:44:36 send message to BONTEBOER

hallo
bij mij is het ook al een jaar of 30 geleden dat ik mijn eerste vogel kreeg .ik heb van alles gehad . op dit moment heb ik ,bonteboeren ,
rose kakatoe`s , blauwvoorhoofd amazones ,
en een koppel agapornissen .
ik zou nog graag een koppel wit voorhoofd amazones er bij willen hebben .

alex
http://www.vogelarena.com/voliere/voliere_enkel.php?id=256


henkmeer
Oud Lid
Posts :354

Oud Lid
2005-06-10 - 17:46:17 send message to henkmeer

bij mij is de vogelgekte begonnen ongeveer 25 jaar geleden.
We hadden een kanarie voor de zang in huis, zingen als de beste, maar rond april opeens een ei in de kooi, dus een pop happy :)
Eeen man erbij gekocht en van het 1 komt het ander.
Na ongeveer 15 jaar kanaries te hebben gekweekt, langzaam over gegaan op kromsnavels, het eerst catharina's en forpussen, later zijn het aratinga's , pyrrhura's en brotogerissen geworden.
Heb op dit moment 3 soorten forpus , citroenparkieten en brotogeris soorten, waaronder de toviparkiet, waar ik op dit moment jongen van heb.
Zal ook nog wel lang vogels houden, gaat nooit vervelen razz :p
Henk


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-06-10 - 18:18:19 send message to natasja

ehm ... ik ben eigenlijk niet zo vogelgek ..

Op zich heb ik namelijk niet zoveel met vogels , ja ik vind alle dieren leuk en lief dat wel , maar mijn voorkeur gaat toch meer uit naar konijnen of honden .

waarom dan toch een vogel .. mijn vogelgekte is gebasseerd op mijn Kicah en voorheen op onze andere vogels het is bij mij echter niet zo dat ik alle vogels geweldig vind een andere edelpop kan ik net zo goed niks aan vinden .. maar mijn Kiek is voor mij geweldig ! happy :)

Mijn voor zover je het vogelgekte kan noemen is begonnen door mijn vriend , hij wilde dolgraag een papegaai en zo zijn we aan onze eerste grijze roodstaart gekomen helaas voor hem .. bleken onze vogels in het algemeen een voorkeur voor mij te hebben en zo is mijn vogelgekte eigenlijk begonnen met als resultaat dus mijn Kicah ! happy :)


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-06-10 - 18:38:59 send message to Daniel

Bij mij ongeveer hetzelfde als bij vele anderen. Toen ik een jaar of 10 was een koppeltje grasparkieten gekregen van de buurman en eindelijk na 2 jaar kwam mijn eerste voliere eerst met grasparkieten, valken, bourkes en kakariki's later nieuwe en grotere volieres gebouwd en me meer toegelegd op aratinga's en catharina's waar later ook nog eens bonte boeren en verschillen agapornis en weversoorten soorten bijkwamen.
Helaas zorgde een verhuizing en mijn studie ervoor dat ik wat rustiger aan moest doen en heb nu alleen wat verschillende australische soorten en napoleon wevers en hoop ik zodra ik uit huis ga toch weer zuidamerikanen te gaan houden.


suk
Website Member
Posts :503

Website Member
2005-06-10 - 20:31:17 send message to suk

teon ik een jaar of 12 13 was kreeg ik een koppeltje grasparkieten van mijn ouders.
van 1 komt 2 en verder.

en nu ben ik 23 en heb 1 koppel rose,s 1 koppel ducorpskaketoe,s 1 koppel edels 1 koppel grijzeroodstaarten 4 koppels valkparkieten 2 koppels grasparkieten.
12 kwartels 2 prairiehondjes
4 kippen.
pittig uitgebreid dus.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-06-10 - 21:25:09 send message to tonnl

Hier niet veel anders. Thuis rond mijn 12e een eerste "volière"; een deel van een wandmeubel werd omgebouwd, rubberoid er op en klaar.happy :)
Een jaar later mijn eerste echte volière gebouwd, mijn eerste bouwklus. Toen gekweekt met grasparkieten, later agapornissen en ook valkparkieten.
Sinds een jaar of 4 weer flinke volière, nu gemengd, kanaries, goudmussen, Chin. groenlingen, timalia's en kleine tropen. Ook een binnenvolière met wat "moeilijkere" tropen.
Inmiddels ben ik voorzitter van vogelvereniging Haarlem en helemaal vogelgek. happy :)
Ton.


cocobar
Website Member
Posts :591

Website Member
2005-06-10 - 21:45:16 send message to cocobar

Ik was 18 en ging naar de unief in Brussel,... kom ik daar op de campus en hoor ik daar een geluid dat ik kende... PAPEGAAIEN! was mijn eerste gedacht.

Ik heb 3jaar bij mijn oma gewoond en die had een volière met oa halsbandparkieten en dat vlogg hier in Brussel boven mijn hoofd.
Ik dat dus tegen mijn medestudenten vertellen en die verklaarden mij gek en zo gingen we op het internet op zoek...

Halsbandparkieten komen voor in die en die plaats in AFRIKA... Haha en maar lachen met mij en ter loops zeiden ze dat als ik gelijk had van hen een papegaai ging krijgen als weddenschap.
Trefwoorden als halsbandparkiet en Brussel gaven het verhaal van een pretpark dat failliet was gegaan en daarna een x-tal koppels had vrijgelaten, ... resultaat nu 5000.

Ik kreeg mijn papegaai niet shocked 8O, en het jaar ging voorbij, totdat ik op mijn nieuw kot kwam en daar stond een grote hamsterkooi met 2 verdiepingen. Dus ik vroeg waarom dit hier stond en mijn kotgenote verontschuldigde zich en zei dat deze nog bij het stort diende te worden geplaatst...
zo belande de kooi op mijn kot en werd omgetoverd tot een vogelkooi (verdiepingen en loopradje eruit en nestjes en stokken erin)

Dan naar de winkiel op zoek naar het goedkoopste razz :p vogeltje en kwam thuis met 3 zebravinken (1-2, ik dacht dat dit goed ging kweken) maar er vormde zich een koppel en het andere vrouwtje werd steeds opgejaagd, dus de week erop 2 vrouwtjes en 1 mannetje erbij (want 2 koppels blijven vechten en 3of meer gaat wel) en zo was ik vertrokken.

Dat is mijn verhaal, toch dat beetje anders dan van de meesten wink ;)


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-06-10 - 21:48:06 send message to molineti

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Leuke topic

Ik ben bang dat het bij mij in de genen zit,mijn opa had vogels,mijn vader had vogels,zijn broer(mijn oom) had vogels etc:en ik probeer er nu achter te komen of mijn zoon /dochter ook die genen bezitten(wat ik hoop)

Ik heb dus al niet"beter te weten" mijn hele leven lang al vogels!
Ben begonnen met kanaries ,zebravinken,diamantduiven,wildzang(nu europese cultuur)kwartels etc

op 10 of 11 jarige leeftijd mijn vader zo ver gekregen dat ik een volledige verwarmde ruimte voor mezelf kreeg om tropen te kweken zoals goulds,gordelgrasvinken,spitsstaarten etc etc
Dit werd geen succes,dus opzoek naar iets anders!

Dit werden grasparkieten,valken,rosellas etc,en ook de agaporniden!

De agaporniden vond ik echt mooi,en deze heb ik z on 10 jaar in de meeste soorten gekweekt!

zocht toch weer een nieuwe uitdaging,dus moesten er aymaras,citroenparkieten,tovi,kanarievleugel etc komen(nooit mee kunnen kweken,maar hier praat ik liever niet over(grapje))

Tussendoor ook exoten gehad en mee gekweekt (en weer weggedaan) uiteindelijk toevallig tegen een papagaai aangelopen(werkte in een dierenwinkel,en deze vogel werd mijn loon voor de gewerkte uren)

Dus een partner er bij gezocht,en uiteindelijk zit ik met een hoop herrie makers in mijn kooien(maar geniet er wel van)

Ook weer begonnen met exoten,en vind dit zeker zo mooi(maar wel kwetsbaar)

Voor de toekomst:nog een 3 a 4 a5 ( Twijfel zit ook in de genen) paren papagaaien erbij en nog wat exoten

Mijn droom:nog een behoorlijk grote voliere bouwen voor papagaaien en of exoten (maar die ruimte is nu nog voor de kinderen,dus ik heb graag geduld!

Mijn probleem:ik vind alle vogels mooi(maar kan er mee leven)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-06-10 - 22:59:53 send message to natasja

Heej molineti ( aparte naam )

Leuk eerste bericht , maar wat voor papegaaien wil je erbij gaan nemen ?
( puur nieuwsgierigheid )


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-06-10 - 23:21:53 send message to Daniel

molineti heb je misschien ook molineti spreeuwen :d


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-06-10 - 23:25:26 send message to molineti

Dank je wel!

Weet het nog niet,je moet er ook goed over nadenken,want het is een beslissing voor jaren(tientallen als het goed gaat)
Zullen waarschijnlijk kakatoes worden---of amazones----of kakatoes---of ook wel aras
Maar zoals ik al schreef:ik vind alles mooi,en twijfel zit ook in de genen

(Maar ben eigenlijk een kakatoemens)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-06-10 - 23:47:55 send message to natasja

sja tegen genen kan je niet vechten he wink ;)



Pagina : 1 2 3
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 143 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede