Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > hoe is bij jou de vogelgekte begonnen? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
<<< vorige


charon
Website Member
Posts :69

Website Member
2005-11-03 - 14:10:12 send message to charon

Toen ik zes was kreeg ik mijn eerste agapornis rosei collie wildkleur van een kweker die ik hielp met zijn vogels. Dat is eigenlijk de oorzaak geweest en ik heb ze sindsdien altijd weten te waarderen en gehad.


goulds
Website Member
Posts :865

Website Member
2005-11-03 - 19:56:47 send message to goulds

Ik was amper maand oud of stond al bij en met opa in de voliere,rond mijn 8e eerste groene en blauwe grasparkiet gevolgd door koppel dwergpapegaaitjes.
Een opa was wildzang kweker de andere opa een tropen.Hedendaags heb ik nog steeds een opa met wildzang en ikzelf ben tropenkweker.Vanaf mijn 12e echt serieus bezig.En als enig kleinkind van behoorlijk aantal,of het echt in de genen zit???


redkardi
Website Member
Posts :6

Website Member
2005-11-07 - 20:29:20 send message to redkardi

Ik ging op bezoek bij iemand die fife fancy kanaries had en was onmiddelijk verloren aan het kleine vogeltje dat ik het zelfde jaar kweekte met zes koppels fife fancy.
ondertussen vier jaar verder kweek ik met de fife fancy,gloster,yorkshire,belgische bult,berner en een poging met de zuiderse frisee .over vogelgriep gesproken hee' de groeten,


vicky
Oud Lid
Posts :2

Oud Lid
2005-11-07 - 21:16:20 send message to vicky

hoi allemaal tja bij mij begon het pas na mijn erfenisje[ mijn amazoontje ]Ik had mijn vriendin op haar sterfbed beloofd om voor haar vogel te zorgen eerder kon ze haar ogen niet sluiten]nou dat heb ik geweten!!3maanden hebben we gevochten en nu is het echt mijn maatje ik kan me niet voorstellen ooit zonder hem geleefd te hebbenhappy :)mijn omgeving vind het overdreven hij is mijn eerste prioriteit en eist me al op zodra die wakker is nu is die erg ziek en aan de antibiotica moet veel rusten dus laat het zo maar wat moeilijk en wat een gemis!!maar hij gaat het redden hoop ik anders sterf ik zelf ook een beetjesad :(


denegon
Website Member
Posts :1792

Website Member
2007-05-26 - 20:03:16 send message to denegon

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Ik ben in aanraking gekomen met vogels door een collega in dienst.
Hij had pruimekoppen en die wilde die weg doen.
deze heb ik gekocht van hem en eigenlijk alleen om naar te kijken.
van het een komt het ander en dan slaat het kopen en bouwvirus toe en heb je er zo teveel.
Ik ben nu aan het minderen en hoop dadelijk (kan nog ff duren) 3 koppels zwartkop caiques te hebben. (deze heb ik al) 2 koppels witbuik caiques (ik heb al een jonge pop en een jonge man) en uiteindelijk wil ik ook nog 2 koppels groenbroek caiques opzetten.

zoals ik al zei heb ik pruimekoppen gehad en deze wil ik na 3 jaar niet te hebben gehad weer aanschaffen.

ik heb ook nog aymaras en wil hier 2 nieuwe koppels van gaan opzetten.

uiteindelijk kom ik dan uit op 7 koppels caiques 3 koppels pruimekoppen en 2 koppels aymaras.
dit is al weer een stuk minder dan ik had.

groetjes egon


Pionara.nl
Website Member
Posts :309

Website Member
2007-05-26 - 20:39:00 send message to Pionara.nl

Ik kreeg op mijn 13e verjaardag een valkparkiet in een grote papegaaienkooi. Maar alleen is maar alleen dus ik kocht er van mijn zakgeld een vrouwtje bij. Boomstammetje voor de deuropening gezet en had al vrij snel 3 jongen. Sindsdien eigenlijk altijd vogels gehad.


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2007-05-26 - 21:35:11 send message to chrislaevers

Ik was 9 of 10 jaar oud en mijn vader had een volière met grasparkieten zebravinken en één merel (toen nog wildgevangen...jaren zestig).
Ik diende de nestkasten te inspecteren, het voer te verversen en het water omdat ik kleiner was waarschijnlijk. Zo ontdekte ik een nestblok met drie jonge grasparkieten met opengevreten schedeltjes. Is me altijd bijgebleven. Ik zal nooit grasparkieten houden. Enkele jaren nadien was er een uil met een gebroken vleugel die ik niet heb kunnen redden en een plevier die ik gegeven heb aan iemand die eenden had (povere oplossing) en het ook niet gered heeft. Vele jaren nadien (2002) begin ik met kippen en ze broeden. Ik vond een beschermde omgeving nuttig voor de kloek en de kuikens en dat is dan een volière geworden met een kippenbroedhok annex. Een koppel kanaries kon er nog bij en dan nog wat koppels zebravinken, waarom niet. In 2005 had ik dus een kloek met kuikens in een volière met kanaries en zebravinken. Als ik er nu op terugdenk, schiet ik in een lach. Dat broedhok voor de kippen is al lang weg en ik heb nu 11 soorten en een tweede deel bijgebouwd. En een derde deel gepland dit jaar nog.
Anderzijds vind ik het spijtig dat mijn vader mijn volière niet kan zien. Ik ben er zeker van dat hij er van zou genieten.
Christine.


boompieper
Website Member
Posts :3

Website Member
2007-05-27 - 15:18:19 send message to boompieper

wie kan mij vertellen wat een koppel roodoor buulbuuls mag kosten? alvast bedankt.


WimBos
Website Member
Posts :56

Website Member
2007-05-28 - 18:40:25 send message to WimBos

Bij mij is het dus niet met de paplepel ingegoten, maar mijn vrouw had vroeger een ara thuis bij haar ouders en zeurde al jaren om een papegaai, maar ik vond de aanschaf veel te duur en zei; stel je voor dat ie de andere dag dood ligt.
Toen wij 12,5 jaar getrouwd waren, heeft ze mij gezegd dat het geld wat we hadden gekregen net zo goed van haar was als van mij, en dus moest er een papegaai komen.
En als leken gingen wij naar de vogelmarkt in Meppel, alwaar allemaal krijsende papegaaien zaten, daar wij op zoek waren naar een grijze roodstaart kwamen wij bij een handelaar waar eentje zat die erg rustig was, dus die maar gekocht en mee naar huis, bleek heel erg ziek, niet tam en niet pratend en heeft er wel een papegaai bijgekost.
Daarna geruild met een goffini, die wel praatte maar mij steeds aanviel, die verkocht en toen een jonge blauw gele ara en toen sloeg het virus helemaal door, tot het bestand wat wij nu hebben.
www.hobbykwekerijtkoppel.nl



Pagina : 1 2 3
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 238 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede