Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Niuwe vraagje Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-11 - 23:56:13 send message to pattie

heeft imand voor mij het adres van dierenarts feld..?


morris
Website Member
Posts :31

Website Member
2005-01-12 - 00:06:57 send message to morris

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


morris
Website Member
Posts :31

Website Member
2005-01-12 - 00:08:57 send message to morris

Als ik zo vrij mag zijn:

Staat al op de eerste pagina van deze topic:

Drs. F.W.M. Feld
Van Bemmelstraat 1 - hoek kapelweg
Amersfoort-Zuid.
tel: 033 - 286 47 72

Ik denk dat hij straks tijd en ruimte te kort komt om iedereen te ontvangen......


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-12 - 00:23:26 send message to pattie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

sorry...sad :( toch bedankt..!! wel handig zo een forum..


kurt fierens
Website Member
Posts :163

Website Member
2005-01-12 - 10:10:44 send message to kurt fierens

Pattie,

Ik begrijp je frustratie, maar 6 weken apart houden is nog geen oplossing en vertrouw gewoon op de testen van Gendika. Als je mensen laat testen op ziektes kan het ook zijn dat deze steeds niet kloppen. Je moet gewoon handelen wat volgens u goed is. En vertrouwen op de uitslag van de test. De kweker kan vaak ook niets aan dit doen. Want als je zoveel problemen hebt met al of niet positief of negatief zijn aan bek-en veder, dan kun je toch ook niet meer garanderen of de jongen ok zijn? En elk jong laten testen kost geld. Als je dit als kweker er bij rekent dan krijg je de opmerking hij is een schurk en vraagt veel te veel. Dus ook altijd weer niet in dank aanvaard. Nog een probleem. Als ik de vogel laat testen en deze is negatief, en verkoop die aan iemand en die heeft vogels zitten die drager zijn (zonder dat de kweker dit vaak weet, want laat iedereen elke grasparkiete ne valkparkiet testen???), dan wordt deze ook besmet. Al is het maar een lichte besmetting via de pluimen, maar hij komt er positief uit. Als ik een negatieve vogel verkoop en ik heb ondertussen aankopen gedaan en die aankopen nog niet heb laten testen is dan die vogel nog negatief? De kans verkleint. Dit zijn ook zaken waar je rekening moet meehouden. Je ziet het is een straatje zonder eind waar je zeer goed je hoofd moet bijhouden en niet zomaar er van uit moet gaan dat een vogel volgens het papiertje negatief getest ok is. Hetgeen ik doe is onmiddellijk op de dag van aankoop naar mijn dierenarts rijden en de vogels laten testen. thuis komen en de vogels in quarantaine plaatsen. De onderzoeken afwachten en de uitslag aanvaarden.

Kurt


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-01-12 - 10:38:26 send message to johanblok

Ik denk inderdaad dat de laatst door Kurt genoemde methode de beste is. Mijn advies: als je graag een geteste vogel wilt, doe het dan op deze manier dan heb je de meeste zekerheid. Een eerder gedane test door de verkoper zegt veel minder.


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-12 - 10:38:58 send message to pattie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

De dierenarts zegt dat het onwwaarschijnlijk is dat ik een vogel heb die drager is van de ziektes aangezien ik er pas een jonge zonparkiet bij heb.. deze had dan ziek moeten worden en derest van de agapornissen ook.. Dat heb ik dus al uitgesloten..! als het geen nut heeft als je hem met 6 weken laat testen doe ik dat niet ik vind het verre van onnodig om een test 2 maal te doen, liever 1 keer goed..?? en waarom heeft 6 weken apart houden geen zin..?? mocht hij ziek zijn dan word mn zonparkiet ook ziek en dat wil ik niet..


kurt fierens
Website Member
Posts :163

Website Member
2005-01-12 - 10:55:10 send message to kurt fierens

Pattie,

Wist je dat Agapornissen, grasparkieten, valkparkieten en roodruggen momenteel het hoogst op de lijst staan van verspreider van bek-en veder ziekte. En eerlijk gezegd, wie gaat deze vogels allemaal laten testen? onmogelijk. Daarom dat je best zulke vogels gescheiden houdt van andere vogels. Dit zeg ik niet om u angstig te maken, maar het is een feit. ALs je zonparkiet door de eerst rui komt zonder problemen, kan hij negatief zijn als hij zelf geen drager is die het enkel voortgeeft en niet vertoond.
Hier ben je natuurlijk niet veel wijzer mee, maar zo is het nu eenmaal met al die testen van bek-en veder. Daarom dat je best van in het begin alles laat testen of indien niet mogelijk door budget. Goed gescheiden houdt. Zolang je geen kruipers of franse rui ontdekt bij de 4 bovenvernoemde soorten, dan is het nog niet onmiddellijk alarm

Kurt


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-12 - 16:51:46 send message to pattie

???????????????? ik word helemaal niks wijzer..sad :( ik ga echt niet al die agapornisen laten testen..ik ben niet gek, stel dat er uit de uitslag komt dat er eentje besmet is wat dan..? moeten ze weer getest worden en zo kan ik nog wel even doorgaan shocked 8O

Ik kan het beste mn nieuwe grijze 6 weken in quarantaine houden tot hij 10 a 12 weken is en hem dan laten testen..?? is de uitslag goed dan bij derest zetten..?? Dit lijkt mij het makkelijkste..?? Hadden de agapornissen hun ziekteverschijnselen nu dan niet al moeten laten zien, na de laatste rui..??


elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-01-12 - 17:19:18 send message to elfje

Probleem is Pattie dat je zoveel vogels in een korte tijd hebt gekocht. Je bent zelf besmet met het BIRDIEFEVER zoals de amerikanen het noemen en je wilt het liefste zoveel mogelijk en zo snel mogelijk. Dit brengt risico's met zich mee. Als ik grijsjes zou kweken en ik zou je er 1 verkopen zou ik als kweker zijnde(Ben ik niet!!) zeggen van ja HO even dame je krijgt deze alleen getest mee zodat je naar Mij(de kweker)zijnde geen vinger kan wijzen met JA jij hebt me een zieke vogel verkocht! Nee dit heb je dan zelf gedaan door alles maar bij elkaar te plaatsen.

Je kan je ook afvragen van moet ik wel zo nodig een grijze erbij?? Misschien moet je eerst eens kijken hoe het bevalt als je grasparkiet en zonparkiet straks aan het puberen zijn De grasparkiet zal je niet zoveel last bezorgen maar het zonnetje misschien des te meer. maarja het is jouw leven en jij moet er mee leven happy :) Want het maakt echt niks uit hoor of je nu een baby neemt of over een jaar als je zonnetje groot is.

groetjes


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-01-12 - 18:14:37 send message to Dennis Fr.

en reken erop dat je zonnetje gaat puberen .je zult er nog veel plezier aan beleven.

Groeten Dennis


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-12 - 18:17:25 send message to oranjekuif

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Patty,
Zeg maar tegen je dierenarts dat hij uit zijn nek kletst (kent zeker het woord incubatie tijd niet)(hij gebruikt dus ook het woord ,,onwaarschijnlijk,,wat zoveel betekent als ik weet het niet zeker)

Als ik jouw was (het gaat om een huiskamer vogel,heb ik begrepen))zou ik zo vertrouwd mogelijk kopen en het risico nemen.
Je komt hier nooit helemaal uit.

MVG Rene


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-12 - 18:23:52 send message to pattie

Ik heb 1 vogel gekocht dit jaar..?? en ik heb geen grasparkiet dus daar zal ik inderdaad geen last mee krijgen..ik heb ook geen birdyfever en plaats niets zomaar bij elkaar..! Alles gaat apart voor 6 weken, ze worden alleen niet getest.. en dan nog even over het testen, zelfs het lab zegt dat geen enkele test 100 procent betrouwbaar is en helemaal niet met een vogel van 6 wekn..! dus als ik een vogel koop van 6 weken bij een kweker kan hij wel besmet zijn maar hoeft dit niet te laten zien op een testuitslag.. Ga ik van de uitslag uit en zet ik hem direct bij de andere, besmet hij al mn vogels.. vandaar de quarantaine van 6 tot 8 weken en het hertesten na 3 maanden.. net omgekeerd de eerste uitslag kan positief zijn en de tweede negatief..? wat moet je nu geloven..?? Dat hele testen heeft dus naar mijn idee geen zin.. iedereen maakt elkaar gek met dat virus.. Ik had er vragen over doordat ik een zonparkiet heb en ik niet wil dat deze besmet word met een ziekte van een nieuwe vogel.. Als ik geen vogels zou hebben zou ik niet eens op het idee zijn komen..


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-12 - 18:28:02 send message to pattie

kzal het tegen hem zeggen..!!wink ;) iedereen kletst een beetje uit zijn nek geloof ik als het om testen gaat..sad :( vandaar ik er niet uit kom..! Ik wil inderdaad graag een betrouwbare kweker met goeie resensies waar ik een gezonde papegaai kan kopen zonder al dat gedoe..! Dat gaat hij 6 tot 8 weken apart in een kamer en daarna word hij getest.. is de uitslag oke dan gaat hij bij derest..!! en verder geen gezeik sad :(


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-12 - 18:28:19 send message to pattie

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Ja mn zonnetje..! Hij is zo vreselijk leuk..!! Hij word zelfs al geel laugh :D schreeuwen gaat de goeie kant op hij brabbeld nu net een mensenbaby.. Hij eet mooi zn worteltjes en zn appeltjes op.. en zn pellets en zn zaadjes..! En hij heb gister spitskool gehad.. laugh :D




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 77 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede