Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Onzin Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Fokke
Website Member
Posts :224

Website Member
2009-03-08 - 13:10:26

Ik ben het met de laatste schrijvers eens dat men niet direct moet oordelen over anderen. Er zijn altijd mensen die direct in de pen klimmen om een ander af te kraken. Opbouwende kritiek lijkt mij verstandiger hoewel ik jonge mensen zoals Max toch ook aan zou willen raden om niet gelijk met zulke moeilijke topics te beginnen. Als ik zijn andere topic over lories bijvoorbeeld zie dan heb ik hier ook mijn bedenkingen over. In de eerste plaats lijkt het mij voor een jongeman van 14 jaar, hoe enthousiast hij ook is, een zeer moeilijk onderwerp. Zelf kweek ik al meer dan 40 jaar lories en als ik dan die moeilijke verhandelingen lees over welke vogels er wel of niet in gevangenschap worden gehouden en of het wel een soort is of een kruising dan vraag ik mij af wat de doorsnee liefhebber hier aan heeft. Over dit onderwerp bestaan genoeg boeken die hier dieper op ingaan, tevens kun je op internet hierover voldoende lezen, dus vind ik dit niet zo’n geschikt onderwerp voor dit forum. Daar komt nog bij dat de verschillende boeken ook nog een verschillend beeld geven van de meeste vogels. Ik zou Max aan willen raden om zoveel mogelijk te lezen daar zal hij denk ik wijzer van worden dan van al die (negatieve) reacties op dit forum, kijk ook maar eens op mijn website www.lories.nl , daar vindt je ook veel bijzonderheden over deze prachtige vogels.


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2009-03-08 - 13:30:41

Een simpel voorbeeldje, echt opbouwend bedoeld.

"Ik ga jullie uitleggen hoe vererving werkt"
òf
"Volgens mij werkt vererving zo, heb ik dat goed begrepen?"

Kijk eens of je kunt bedenken waar je de beste reacties op zou krijgen. Jij wil leren, ik ook. Ik heb dan wel wat ervaring maar ik leer bijna dagelijks nog bij. Juist dàt is zo leuk aan de hobby. Beginnende liefhebbers zijn ook hier zeer welkom,het is de toon die de muziek maakt.
Succes.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2009-03-08 - 14:14:25

Met de wijze woorden van Christine, Fokke en Ton komt het allemaal wel goed met je, Max.happy :)
Niet direct van de kelder naar de zolder willen lopen en je wordt vast een gewaardeerd forum-genoot en die zijn altijd welkom!

PS Een beetje eigenwijs mag ook wel hoor, dat zijn we hier allemaal wel een beetje wink ;)


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2009-03-08 - 17:04:11

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Het moge duidelijk zijn dat heir niet zomaar dingen die geschreven worden in twijfel getrokken worden OMDAT een jongere het schrijft.
Ik denk wel dat jullie iets meer krediet mogen geven!
Een beetje kinderachtig om dit zo te stellen.

Daarbij is al meerdere keren aangegeven dat hij 'foutieve' informatie verstrekt. Die informatie verstrekt hij dan ook nog met een zekerheid van een meer dan ervaren kweker/houder die klakkeloos overgenomen niet altijd zonder gevaar is. Waar hijzelf dan beledigd op reageert. Dan is het toch logisch dat een geod bedoelde schrijver zich terug trekt. Deze hoeft zich toch niet te verdedigen voor de fouten van anderen?
Vraag zoiets met respect dan wordt je altijd geholpen.

Daarbij denigreerd hij direct houders/liefhebbers OMDAT HIJ het dierenbeulerij vind, terwijl het duidelijk moge zijn dat er vele vogels het goed hebben. Uiteraard mag iedereen zijn mening hier delen. Maar dan wel onderbouwt.

Als je als volwaardig/wassen behandelt wilt worden zul je dit zeker zelf ook moeten doen.
Met de stelligheid en enige hooghartigheid(die beslist aan de jeugd eigen is tegenwoordig) dan MOET je zeker verwachten dat je gedekselt wordt.

Dit neemt niet weg dat we graag jongelingen helpen!

Maar met wederzijds respect.

ParkietenPeter
Moderator VA


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2009-03-08 - 17:10:20

quote
Rik, dit gaat helemaal nergens over!

Koop en lees eens wat goed aangeschreven literatuur over papegaaiachtigen en kijk dan nog eens naar wat je hier probeert te verkondigen.


Bovenstaande reactie kreeg ik eens op Vogelarena. In deze reactie wordt niet aangeven hoe het dan wel in elkaar zit maar krijg ik enkel kritiek.

In de eerste instantie was ik er wat boos over, maar achteraf was de reactie wel een beetje terecht. Ik had een vermoeden (iets wat ik dacht) neergezet als harde feiten en mijn toonzetting was wat arrogant (of ik de wijsheid in pacht had).

Je moet op een forum goed nadenken wat en hoe je iets opschrijft en tegen kritiek kunnen.


Max.Weijers
Oud Lid
Posts :629

Oud Lid
2009-03-08 - 18:20:03

Bedankt iedereen.


Blauwe bergen
Website Member
Posts :240

Website Member
2009-03-08 - 20:53:31

graag gedaan


BZB
Website Member
Posts :266

Website Member
2009-03-09 - 10:51:26

Ter overweging:

wat is het bestaansrecht van het forum als:
- je vragen steld geadviseerd wordt een boek te kopen
- je jezelf afvraagt wat voor ziekte je vogel heeft je geadviseerd wordt een vogelarts te bezoeken

???


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2009-03-09 - 11:08:35

Ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat de moderator nu niet alleen meer modereert op 'fatsoensregels', zoals schelden, op de persoon spelen etc., maar ook op inhoudelijke deugdelijkheid en onderbouwing. Volgens mij is het aardige van een forum nu juist dat dit door onderlinge reacties vanzelf wel naar voren komt.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2009-03-09 - 12:45:57

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Johan,

Je hebt helemaal gelijk.
Ik wilde ook alleen maar kracht bij zetten aan het gegeven dat e.e.a. niet conform juistheid geschreven is.

Je hebt gelijk dat dit uit de discussie zelf duidelijk moet gaan worden.

ParkietenPeter
Moderator VA


guus goebert
Website Member
Posts :7

Website Member
2009-03-09 - 13:06:28

Goed zo,opbouwende kritiek en niet meteen afkraken,zet hem op Max,veel succes met je vogels


Marc_o
Website Member
Posts :120

Website Member
2009-03-09 - 13:42:17

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

@ BZB,

Die kwestie met de zieke vogels is heel wat anders gezien het moment van posten, rond die tijd zitten hier geen vogelartsen, en wordt je doorverwezen naar een gewone dierearts die je vervolgens weer doorverwijst om naar een vogelarts te gaan. De bedoeling van die post was of iemand misschien de symptomen herkende en eventueel een huismiddeltje wist zodat ik later naar een vogelarts zou kunnen gaan als deze dan ook daadwerkelijk in de practijk aanwezig was omdat een gewone dierenarts (hier tenminste) vaak niet echt weet wat hij er mee aan moet en dat ook eerlijk toe gaf toen ik hem belde die avond. Wat ik me daarbij dan weer afvraag is wat het voor nutteloze post is. Jij wist natuurlijk alles al, jij hoeft zeker niet te informeren, jij schud het zeker zo allemaal uit je mouw, kom op zeg! Wat heb je dan liever? Dat ik het boek gebruik als naslag waar feiten in staan of dat ik elke vraag die ik heb hier post en dan tigtallen uiteenlopende reacties krijg waar geen mens beter van wordt. Beetje dom toch? En daarbij komt dat jij niet bepaald wat ik kies als informatiesysteem.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2009-03-09 - 13:57:09

Marc_0, ten aanzien van zieke vogels zou ik niet zomaar een huis of keukenmiddel inzetten. Vaak goed bedoelde adviezen (geen twijfel daarover) werken soms averechts. Bv een schimmel infectie bestrijden met antibiotica. Ziekteverschijnsels lijken voor leken allemaal op elkaar.

Enigste middel (op dat moment zonder prof. hulp)vind ik warm zetten, water en goed eivoer geven. En daarna zo snel mogelijk naar een gespecialiseerd vogelarts om de ware aard van de ziekte vaststellen. Via het internet is dit zelfs voor kenners lastig.
Gert


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2009-03-09 - 14:28:27

quote
Die kwestie met de zieke vogels is heel wat anders gezien het moment van posten, rond die tijd zitten hier geen vogelartsen, en wordt je doorverwezen naar een gewone dierearts die je vervolgens weer doorverwijst om naar een vogelarts te gaan. De bedoeling van die post was of iemand misschien de symptomen herkende en eventueel een huismiddeltje wist zodat ik later naar een vogelarts zou kunnen gaan als deze dan ook daadwerkelijk in de practijk aanwezig was ...

Op zich een heel duidelijke uitleg.

Ik neem aan dat ALS je dit erbij zou zetten je niet het antwoord gekregen zou hebben om naar een dierenarts te gaan.

En daar schort het dan ook vaak aan bij de vraag stelling. Een duidelijke omschrijving van het "waarom mijn vraag zo opgesteld".

Iets om zeker dus rekening mee te houden.

Peter


Max.Weijers
Oud Lid
Posts :629

Oud Lid
2009-03-09 - 14:52:27

Dooren schrijft dat als je een zieke vogel hebt dat je die dan meten warm moet zetten en goed eivoer geven. Dit ook waar, maar wij doe ook nog altijd het voer gewoon op de groend gooien, want een zieke vogel zoek alijd op de grond.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 156 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede