Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > vogelhandel slecht ???? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



denegon
Website Member
Posts :1792

Website Member
2014-10-09 - 23:28:37 send message to denegon

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

op zich niet al te slecht de handel vooral als je wilt kopen. ik liep van de week binnen bij de beurs in mill. mooi klein regionaal beursje met een groot aantal vinkjes, kanaries en niet al te veel parkieten. toch liep ik tegen 2 mooie nigrigenisjes aan en ook nog betaalbaar. 15 euro ps. wel jammer dat ze als koppel verkocht werden terwijl ze pas net zelfstandig waren en van een kweker kwamen met opvolgende ringnummers. nu 2 erbij zoeken dan kan ik hopelijk een of misschien 2 koppels samenstellen


gerrit1950
Website Member
Posts :785

Website Member
2014-10-10 - 14:55:08 send message to gerrit1950

even terug naar de eerste vraag: de grootste vraag naar parkieten is feb, mrt, april. dan hebben de kwekers en de handelaars er nodig. Weinigen schaffen nu de vogels aan, omdat ze nog moeten overwinteren. Bij de beginnende kweek, valt het ook op dat er veel legnood is en men dan holderdebolder iets zoekt.
Weet ook dat van veel parkietensoorten de koppels heel veel jaren jongen produceren. Ook dan moet men er zich geen aanschaffen, want men beschikt over zijn aantal vogels voor vele jaren.
Beginnende liefhebbers zijn ook op 1 hand te tellen. De liefhebberij gaat er niet op vooruit. Er moet gewerkt worden en als ontspanning gaat men het liefst op reis... vogels zijn dan een blok aan het been.

Dit en alle bovenstaande reacties zijn zowat de grootste gemene deler van de vogelarij...


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2014-10-10 - 19:05:43 send message to P.Rooth

Dat beginnende liefhebbers op 1 hand te tellen zijn ken ik echt niet beamen
Tref ontzettend veel beginnende liefhebbers jong en ouder die beginnen of weer beginnen na periode geen tijd druk druk druk
Zaak is om beginners zoveel mogelijk te informeren en hebben ze vragen die met raad en soms met daad te helpen .
Liefhebbers die belazerd worden houden het gewoonlijk snel voor gezien zodat en dat is de grootste ellende

Paul


jp sluis
Website Member
Posts :40

Website Member
2014-10-12 - 12:23:58 send message to jp sluis

ik heb dit topic geopend en heb zelf maar een paar koppels en het is me zeker NIET om het geld te doen alleen als je 5 vluchten hebt wil je wat kweken en is het leuk om deze jonge vogels te kunnen verkopen .Je kunt immers niet alles zelf houden


meyersam
Website Member
Posts :215

Website Member
2014-10-12 - 17:20:16 send message to meyersam

Veel oudere liefhebbers willen hun ervaringen niet delen. Ook profiteren er vele van de onwetendheid om hun rommel kwijt te geraken.


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2014-10-12 - 18:53:02 send message to P.Rooth

Klopt als een zwerende vinger Sam ook ik heb duur leergeld betaald en het gekke is dat dergelijke figuren bestaan nog steeds .

jp sluis je heb 5 volières das al meer dan waarmee ik begonnen ben , maar heb je ze allemaal bevolkt met stellen die kunnen kweken zou ik persoonlijk 1 vrij houden om de jongen in te huisvesten die nog niet verkocht zijn ben je minder afhankelijk van handelaren En je kunt langer van de nateelt genieten

Paul


marc1
Website Member
Posts :416

Website Member
2014-10-14 - 09:26:09 send message to marc1

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Daar heeft Paul wel een punt, ik houd ook altijd 2 vluchten leeg, en dat moet ook, ik kweek pruimkoppen, en die ben je niet snel kwijt als ze niet op kleur zijn.

Ook onze stanleys zitten lang, dat is al wel 5 jaar zo, we kweken mutaties die er bijna niet zijn, maar zoals een voorganger al schrijft, straks na de winter zijn onze hokken weer leeg, ook dat is al jaren zo!


marc1
Website Member
Posts :416

Website Member
2014-10-14 - 09:33:34 send message to marc1

Dit bericht is 5 keer gewijzigd

En kweek je waar vraag naar is dan heb je zelfs nu nog wachtlijsten, dat heb ik bijvoorbeeld met mijn witte diamantduifjes en die kweek ik alleen maar omdat ik ze zelf zo mooi vind...

Voor een aantal jaren terug waren bonten in trek, nu staat heel marktplaats er mee vol, en zakken de prijzen per week.

Denk dat het probleem zit in en grote groep "liefhebbers" die
denken rijk te worden van vogels, en nog steeds niet door
hebben dat dit slechts voor een enkeling is weg gelegd.
We kweken dus met zn allen veel vogels van een zelfde soort in een korte tijd...prijs kapot, en overschot aan vogels.



Het kweken voor de prijs is dus een slechte zaak, kijk naar de roodrugperiode, de grijze roodstaartperiode, de bonteboertjestijd, de halsbandgekte de pyruraperiode is nog in volle gang, zie alle advertenties, en we gaan nu weer beginnen aan de agapornidentijd.

Niet meedoen met die gekte zou wel eens een oplossing kunnen zijn....denk ik
En kijk wat er gebeurt is met sommige vogels..klein,ziek,stress

Kweek wat je mooi vind, en maak er een uitdaging van om de mooiste vogel voor jezelf te kweken..dan komen andere liefhebbers vanzelf bij je kopen..


marc1
Website Member
Posts :416

Website Member
2014-10-14 - 09:58:58 send message to marc1

En de reden van al die wijzigingen is mijn snelle tikken op mn ipad, om dan later te constateren dat het een en al tikfout is


broekie
Website Member
Posts :65

Website Member
2014-10-14 - 17:52:42 send message to broekie

Marc 1 , dit is precies waar ik al lang naar streef . Vogels van goede kwaliteit kopen om zo te proberen de standaard terug op peil te krijgen .


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2014-10-14 - 19:45:58 send message to P.Rooth

heb dit jaar Engelse parkieten gekocht en er mee gekweekt en ook die moeten ruim een jaar zijn om te kunnen beoordelen wat de kwaliteit is zodat die met ze allen in een volière ronddartelen en ik geniet ervan

Zaak is om mooie grote vogels aan te schaffen welke soort het ook moge zijn het liefst bij de kweker thuis echter is het vaak de gierigheid van vele liefhebbers om een normale prijs voor goede vogels te willen betalen en kopen ze slechte kwaliteit wat weinig kost maar geen verbetering van een bestand zal geven .
Ook durven dergelijke figuren eerst alle informatie te vragen betreffende de vogels die ik heb en vervolgens bij iemand anders verwante kleine vogels te kopen en vervolgens die bij mij willen ruilen .

Er zijn grenzen natuurlijk

Paul


denegon
Website Member
Posts :1792

Website Member
2014-10-18 - 11:12:21 send message to denegon

Inderdaad Paul,

Het is beter om wat meer uit te geven voor grote gezonde vogels dan voor kleine vogels die niet aan de standaarden voldoen.

hier zie je vaak goedkoop is duurkoop omdat de kleine minder sterke vogels wel eens dood gaan. (dit betekend niet dat de grote vogels niet dood kunnen gaan)

ik zelf hen nu 5 koppels pruimekoppen.
3 koppels agapornis personata
1 koppel agapornis fischeri
en ik wil van de
agapornis Nigrigenis ook 3 koppels
voor elke soort heb ik een uitvlieg kooi. zodat ze niet direct weg hoeven.
vooral bij de pruimekopparkieten is het van belang dat ze de eerste rui gehad hebben voordat de pracht van de vogel is te zien.
ook groeien agaporniden het eerste jaar ook nog veel dus formaat is pas na een jaar te bepalen.
kleurmutaties die ik niet wil of juist wel zijn direct uit te vangen en appart te plaatsen of te verkopen.
gezien de ruimte die ik heb kan ik dus een jaar nakweek makkelijk een jaar huisvesten en hoef niet direct te verkopen.
hierdoor kan ik de prijs voor nette vogels netjes houden.
groetjes egon


Pasarinho
Website Member
Posts :5

Website Member
2014-11-02 - 13:56:07 send message to Pasarinho

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en ben voornemens weer een voliere te bouwen en misschien zelfs op termijn te gaan beginnen met kweken. Het is lastig om te bepalen welke soort het beste is i.v.m de vraag of er dan ook een markt voor zal zijn. Koud zittende Gouldamantines van hoge kwaliteit lijkt nog een markt te zijn. Wat zijn jullie inzichten hierover?

Wat mij opvalt ( aan de geplaatste vraag/aanbod advertenties) is dat het houden van vogels en het serieus kweken ervan, een bezigheid is die vooral in het Zuiden van Nederland en in Belgie populair is. Juist de grote steden in de Randstad lijken hierin achter te blijven. In mijn voorbereidingen en verkenningen kom ik maar weinig liefhebbers op hoog ervarings niveau tegen in het diepe Westen van Nederland. Is hier een reden voor of heb ik gewoon niet goed opgelet?

Tenslotte valt het nog niet mee om relatief goedkoop in te stappen. Bovendien lijken de prijzen erg hoog. 250,- of meer voor een koppel Putters of Goudvinken lijkt mij aan de stevige kant. Je zult maar in alle onschuld een fout maken en na een paar weken al de investering in de prullebak moeten kiepen. Mogelijk is dit een reden waarom mensen die het overwegen om aan deze prachtige hobby te beginnen, uit angst en bij gebrek aan ondersteuning er alsnog vanaf zien. Dan heeft het met voorlichting en publiciteit te maken. PR zogezegd.

Alvast bedankt voor uw reacties

gr

P.


vogeltje1000
Website Member
Posts :309

Website Member
2014-11-02 - 16:00:17 send message to vogeltje1000

Eerst moet je geduld hebben voor je jongen hebt dan of ze op stok komen en dan het lastigste het verkopen.


blg
Oud Lid
Posts :1027

Oud Lid
2014-11-02 - 16:41:13 send message to blg

Pasarinho

Tenslotte valt het nog niet mee om relatief goedkoop in te stappen. Bovendien lijken de prijzen erg hoog. 250,- of meer voor een koppel Putters of Goudvinken lijkt mij aan de stevige kant. Je zult maar in alle onschuld een fout maken en na een paar weken al de investering in de prullebak moeten kiepen.

Je kunt ook beginnen met goedkopere vogels, kijken of je het op kunt brengen om alles te doen om de vogels een goede verzorging te geven, want daar strand het vaak vol enthousiasme volières bouwen die dan niet weer geschikt zijn voor de vogels die je koopt, niet denken ik gooi er wel voor twee dagen voer in, het water ziet er nog best schoon uit.
Wat is er mis met een paar zebravinken of grasparkieten, kweken makkelijk, kun je weinig bij fout doen en dan langzamerhand naar de vogels die je graag wilt hebben en de tijd in wilt investeren.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 155 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede