Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Papegaaienziekte na bezoek vogelbeurs Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2013-12-10 - 20:38:22 send message to Rik

Het begint de laatste tijd een beetje trend te worden om dingen je zelf niet aan staan voor anderen te willen verbieden. ONZINNIG!

Geen enkel dier is zonder gevaren te houden. IEDER dier is namelijk een potentieel gevaar voor de gezondheid. Ook bijv. katten, honden, geiten, reptielen en goudvissen kunnen ernstige ziekten overbrengen.

Als je geen risico wilt lopen kun je het beste helemaal geen dieren aanschaffen en moet je ook geen dierentuinen of (kinder)boerderijen bezoeken.


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2013-12-10 - 20:51:00 send message to P.Rooth

HEHE
Lopen en/of fietsen langs geitenhouderijen hebben ook slachtoffers geëist Q koorts en dan kwamen ze niet in contact met de dieren maar werden de ziekteverwekkers door de lucht verplaatst gelijk de ziekteverwekkende stoffen die papagaaienziekte veroorzaakt

In de buurt ( 7km) was een kippeboer zijn kippen kwijt doordat die met vogelgriep besmet werden en er loopt daar een weg en fietspad waar veel gebruik van gemaakt wordt die mensen zijn dan mogelijk besmet met vogelgriep en dan ?

virussen zweven overal in de lucht is net wat je weerstand is

Paul



Henk57
Website Member
Posts :332

Website Member
2013-12-11 - 06:51:40 send message to Henk57

Beste mensen dit is echt geen stemmingmakerij tegen TT en beurzen . Als je de krant goed leest en de kweker Jan G kent praat je wel anders. Het lijkt me beter voordat dat struisvogeltactiek weer wordt toegepast dat men eens gaat nadenken hoe deze zaken te voorkomen op een plek waar veel mensen komen.

Ik wens Jan en zijn familie heel veel strekte.

Henk


J.ten Wolde
Website Member
Posts :229

Website Member
2013-12-11 - 11:13:07 send message to J.ten Wolde

Als men over testen begint worden de koppen in het zand gestoken door bijna iedereen daar testen van onze vogels onzin is nee papegaaienziekte krijgen is beter.
Jaren geleden heb ik zelf in de marktcommissie van Meppel gezeten en toen al aan gegeven dat het verstandig zou zijn om de vogels getest en al op een markt-TT te laten komen vogels in ruimere kooien verplicht te stellen.
Maar dat was toen de grootste onzin om zoiets te verplichten stel je voor zeg als dit wel door ging dan bleven alle handelaren en bezoekers weg weet je wel wat dat kost.
En nu schreeuwen ze hoog van de toren er is papegaaienziekte met alle gevolgen van dien.
Nee mensen laat het de politiek maar beslissen is veel beter dan dat wij vogel-(liefhebbers)houders zelf het initiatief nemen want wat kost een test €100,-- per vogel ongeveer als je alles rekend?


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2013-12-11 - 12:43:35 send message to DirkD

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

En je gelooft alles wat in de krant staat?
Indien je deze redenering doortrekt en alles wat een mens ziek kan maken of kwetsen moet verboden worden.

Veer en meststof is gevaarlijk en indien je vogels binnenkweekt zijn er andere normen dan wanneer ze in buitenvolières zijn ondergebracht. De constructie van de kooien is doorslaggevend.

Hoe spijtig ik het voor het slachtoffer vind op alle bezoekers van tentoonstellingen en beurzen is er één ernstig slachtoffer gekend. Statistisch dus niet te ondersteunen. Sigaretten geven meer problemen.
Er zullen natuurlijk ook liefhebbers zijn die na elke tentoonstelling uit voorzorg hun ingestuurde vogels gaan kuren. Dat een vogel kan sterven of ziek worden na inzenden van zo’n tentoonstelling of beurs moet je er maar bijnemen, ook een kwestie van selectie.

Ik blijf erbij dat het onprofessioneel gebruik van bepaalde medicatie een veel groter risico inhoudt.

@J. ten Wolde
Testen: Op welke manier en omstandigheden is er getest hoelang beschouw je zo’n uitgevoerde test als geldig?
Hier is heel veel getest en onderzocht op alles en nog wat maar enkel indien er een vermoeden van is en de vogel het waard is om verder te worden ingezet. Alles wat niet voldoet verdwijnt op een humane manier.

Van de aangeschafte vogels is na quarantaine om uiteenlopende redenen slechts 10% ingezet.

Mvg
Dirk



ginoheeren
Website Member
Posts :190

Website Member
2013-12-11 - 13:13:28 send message to ginoheeren

wat kost een test €100,-- per vogel ongeveer als je alles rekend?


zullen duren grasparkieten wordenwink ;)


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2013-12-11 - 13:17:32 send message to P.Rooth

Ziektes worden overgedragen o.a door contact met
Stof is berucht maar iemand een hand geven kan ook erg gevaarlijk zijn een deurkruk wemelt van de viezigheid toiletten kun je beter mijden iemand die hoest of blaft spreid ziektekiemen voor zich uit sta je in de vuurlinie ben je de sigaar heb die gast toevallig papagaaienziekte onder de leden en wordt er zelf niet ziek van kan degene die aangeblaft is wel ziek worden .

Wie durft dan met 100% zekerheid de schuld aan vogels te geven ?

Paul


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2013-12-11 - 13:27:38 send message to DirkD

Sommige virussen en bacteriën zijn overdraagbaar van dier naar mens maar kunnen niet onderling door mensen worden doorgegeven.
Indien deze echter de kans krijgen om te muteren zodat ze overdraagbaar worden tussen mensen onderling is het hek van de dam.

De meeste virussen ontstaan bij vogels maar worden maar gevaarlijk indien ze bij primaten en varkens worden aangetroffen omdat deze dichts bij de mens staan.

Mvg
Dirk


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2013-12-11 - 13:54:42 send message to Antonia

Het hele punt is.....het hebben van (vrij) goedkope vogels en de gierigheid deze vogels te laten testen, omdat de prijs niet opweegt tegen elkaar.
Een hobby kost nu eenmaal geld, en hoe meer mensen er zo makkelijk over denken hoe meer deze gevaren in de hand worden gehouden.
Als kwekers alleen al hun oudervogels zouden laten testen op de gevreesde ziektes en niet zoveel zou wisselen van bestand, zou er al heel wat leed minder zijn, zowel voor vogels als toekomstige eigenaren...


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2013-12-11 - 15:06:58 send message to DirkD

@ Anatonia
U bent een groot voorstander van testen net zoals ik maar op deze vraag antwoord u nooit.

Testen: Op welke manier en omstandigheden is er getest hoelang beschouw je zo’n uitgevoerde test als geldig?

Ik persoonlijk vind het slechts nuttig als er een vermoeden is naar. En dan is er de keuze tussen testen of ruimen.

Mvg
Dirk


H.O.H.
Website Member
Posts :98

Website Member
2013-12-11 - 15:09:56 send message to H.O.H.

Beetje kort door de bocht. Niemand kan bij iemand anders in de portemonnee kijken. Het is makkelijk te doen voor mensen die vogels enkel in huis houden bijvoorbeeld zonder er mee te kweken. Hoe kun je van (soms beginnende) vogelliefhebbers met grasparkieten bijvoorbeeld vragen dat te doen?
Ik zal even een rekensommetje maken (het financiële plaatje doet er wel degelijk toe):

Je hebt 10 grasparkieten in een voliere. Laten we zeggen voor 10 euro per stuk. Deze moet je laten testen op alle mogelijke ziektes. Laten we zeggen 75 euro per vogel.
Dus 750 euro.

Vervolgens kweek je een aantal jongen. Helemaal leuk maar om ook verantwoord door te kweken zul je vreemd bloed moeten aanschaffen. Dan kun je je eigen gekweekte vogels voor 10 euro per stuk gaan verkopen en vervolgens weer andere erbij aanschaffen om deze vervolgens weer te laten testen.

Ik ben het eens met de opmerking dat een hobby geld mag kosten maar dit loopt toch de spuigaten uit? Heel kortzichtig gesteld dus. Als je hier dus niet aan meedoet ben je gierig?

Dat betekent dat vogels houden straks alleen nog voor de elite is weggelegd terwijl er juist nieuwe aanwas zou moeten komen omdat het al een vergrijzende hobby is.


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2013-12-11 - 15:20:52 send message to Antonia

Alles wat hier komt is of wordt getest.
Dan is het aan mij hoe ik ermee omga, dus bij wie met vogels kom ik met mijn vogels, hoe gaan zij ermee om en welke vogels mogen bij mij komen.
Kans op ziek worden is er altijd, maar eens laten testen en zorgvuldig omgaan met is al een flinke stap.
Een vogel krijgt niet van elke stap naar buiten zomaar pbfd of papegaaienziekte, maar op beurzen en bij sommige kwekers zitten veel vogels bij elkaar in een (gesloten) ruimte waardoor nog eens extra risico is.


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2013-12-11 - 15:28:02 send message to Antonia

Een vergrijzende hobby ???
Kijk eens op marktplaats en zeg het dan nog eens.
Als je die kosten niet wil maken, verkoop dan ook niet en hou ze voor jezelf.
Nu hebben we het over grasparkietjes, maar met grotere en duurdere vogels wordt net zo omgegegaam, met vele slachtoffers elke keer weer.
En waar is de kweker als je als nieuwe eigenaarje vogel laat testen en uiteindelijk een zieke vogel hebt gekocht ?
En zelfs dan gaan sommige kwekers nog door alsof hun neus bloedt.
Dat zouden ze eens moeten aanpakken ipv het verbieden van sommige soorten, dat vergrijst de hobby pas echt..


J.ten Wolde
Website Member
Posts :229

Website Member
2013-12-11 - 16:11:45 send message to J.ten Wolde

Welke vogels zijn nu net de dragers?
Juist de grasparkieten valken agaporniden.
Het is net wat Antonia zegt verkoop dan de vogels niet en houd ze lekker zelf.
Dit is weer een discussie van mensen die hun kop in het zand steken en van mensen die het proberen om hun zaakjes oporde te hebben.
En als je een grasparkiet verkoopt en het blijkt dat die vogel (hoe klein of groot duur of niet) positief is betaal je dan als verkoper ook de kosten en neemt dan de verkoper ook zijn verantwoordelijkheid denk het niet weet het wel bijna zeker.
Uitzonderingen daargelaten


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2013-12-11 - 17:08:55 send message to Rik

Je kunt het beter omkeren. Als je geen ongeteste vogels wilt hebben KOOP ze dan gewoon niet en laat ze lekker zitten. Je bent niet verplicht ze te kopen!

Als verkoper betaal je achteraf niets. Zo simpel is dat. Iemand die een ongeteste vogel koopt neem bewust het risico voor de eventuele gevolgen die kunnen intreden en neemt deze eventuele gevolgen voor lief. Zo simpel is dat. Dan moet je achteraf niet gaan piepen als je vooraf met de verkoper geen afspraken hebt gemaakt. Laat iedereen gewoon vrij en ook mensen die niet het geld er voor over hebben om vogels te laten testen lekker in hun waarde.

Wil je zekerheid dan koop je een geteste vogel voor veel geld. Wil je geen zekerheid dan koop je een ongeteste vogel voor minder geld.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 169 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede