Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Wie heeft er ervaring met Lories en pellet voeding?? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Wie heeft er ervaring met Lories en pellet voeding??
HermanH
Website Member
Posts :121

Website Member
2004-06-23 - 17:15:34 send message to HermanH

Wie heeft ervaring met Lories in combinatie met pellet voeding?
Zijn de Lories ook nog andere voeding nodig zoals pap ,groenten etc??happy :)


blg
Oud Lid
Posts :1027

Oud Lid
2004-06-23 - 17:38:36 send message to blg

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Lories zijn zachtvoer eters, in de natuur eten ze honing, pollen, besjes en fruit.
In gevangenschap wordt pap gevoerd, tegen woordig zijn er ook "liefhebbers" die pellets voeren, omdat dat makkelijker is, maar wat ik heb gehoord zijn de resultaten niet altijd goed.
Er zijn in nederland een aantal commerciéle kant en klaar voeders, sommige kunnen droog worden gevoerd andere nat.
Probeer eerst zoveel mogelijk inlichtingen te krijgen.
Gebruik de zoek functie van deze site en zoek onder lori en je hebt de adressen van een aantal liefhebbers.
Kijk ook eens onder forum topics er staan een aantal topics over pellet voeding.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2004-06-23 - 20:27:27 send message to dooren

Hallo Herman,
De laatste jaren zijn er pellets op de markt welke gespecialiseerd zijn in een bepaalde groep vogels bv. de loris. Ik ken een aantal liefhebbers welke hun collectie op pellets hebben en ermee kweken. Belangrijk is dus dat je een goede kwaliteitpellet gebruikt bv. Pretty Bird welke een speciale loripellet heeft die ook laag in ijzergehalte is. Een ander belangrijk punt is dat je niet alle loris op pellets kunt houden, af te raden zijn de families charmosyna, vini, calcopsitta, arfak e.d. deze soorten leven vaak exclusief op een rijk pollen dieet. Kweekresultaten zijn niet te behalen met deze soorten in combinatie met pellets. Laat staan dat je ze op langere termijn in leven houd. Geelstrepen zijn een uitzondering. Alle andere soorten zoals trichoglossus, eos en lorius soorten kunnen vaak wel goed op pellets worden gehouden. Maar of de kweekresultaten op langere termijn goed blijven zal zich in de praktijk moeten bewijzen hierover zijn nog weinig of geen resultaten bekent. Langere termijn bedoel ik 2-3 jaar. Pellets voeren dient vooral het gemak van de mens: ivm voeren en knoeien van pap en de ontlasting die bij loris dikker wordt. Minder rommel dus. Maar ben voorzichtig met het overwennen op pellets. De pellets kun je malen en mengen tot een papje, na paar dagen de pap dikker maken tot dat het bijna droog is. Eventueel bijvoeren met loripap als de vogels te weinig pellets opnemen. Ben voorzichtig en doe ervaring op, leer ervan en maak je eigen conclusies. Sommige vogels zullen het gemakkelijk accepteren andere moeilijker.
Groet Gert


IGGINO
Website Member
Posts :206

Website Member
2004-06-23 - 22:02:44 send message to IGGINO

waarom zou je lori's pellets willen geven als er in de handel kant en klaar voeding is.
Als het is dat ze minder vuil maken, dan vind ik dat je niet met lori's moet beginnen.
Mijn lori's krijgen het voer van Jos Hubers met extra honing nog bij. Aangevuld met appel, sla, vogelmuur en druiven.
En sommige soorten krijgen trosgierst. Zo worden hun kooien ook minder vuil.
Maar ik zal nooit geen pellets geven aan mijn lori's.
Ook al heb ik nu veel werk met mijn lori's, ik vind dat je het er voor over moet hebben, zoniet moet je geen lori's houden.


HermanH
Website Member
Posts :121

Website Member
2004-06-23 - 23:13:31 send message to HermanH

Hallo,
Het gaat mij niet om het werk of om het smeren van de vogels.
Ik ben gewoon nieuwsgierig, die pellets voor Lories zijn er immers niet voor niets toch???
Ik vraag gewoon advies.wink ;)


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2004-06-24 - 00:06:52 send message to dooren

Ja, ik voer ook het voer van Jos Hubers, en heb een collectie van 80 loris en heb zeer goede resultaten. Het schoonmaken vindt ik niet erg want ik ben erop ingericht. Alles wordt elke week met de hoge drukreiniger gereinigd en ontsmet met halemid. Alleen geen enkel voer is zaligmakend voor loris. Er zijn zeer veel verschillende mengsels onder de liefhebbers. Er is ook voer op de markt waardoor je bepaalde soorten niet zult kweken. Ideaal zou zijn bloemen waar de vogels zelf hun pollen en nectar kunnen halen. Maar in praktijk is dat niet mogelijk. In Amerika voeren (waar de pellets overigens vandaan komen) maar weinig liefhebbers pellets, wel wordt het gebruikt als bijvoer. Niettermin de trichoglossussen, eos en lorius soorten kunnen de speciale pellets voor loris goed eten en kweken er ook mee. Alleen zijn de kweekresultaten voldoende of kun je die verbeteren. Je moet het zo zien, het is ook eigenlijk onnatuurlijk om de vogels bijna hun eigen lichaamsgewicht aan vocht(pap)elke dag door het lichaam te laten sluisen dit kost ook veel energie (dit vocht moet immers tot de lichaamstemperatuur van 42 graden celcuis worden verwarmd) Hierdoor moet de vogels dus meer eten. In de natuur eten de loris ook droge stuifmeelkorrels, sommige soorten meer dan 80% van hun dieet aangevuld met wat insekten voor het eiwit. Water wordt alleen s'morgens en s'avonds gedronken.
De ontwikkeling van het voer gaat door, we moeten het goede eruit halen en kijken of dit in de praktijk werkt. Pellets zijn geen zaden die de spiermaag moet malen, ze zijn wat makkelijker te verteren, alleen op langere termijn kunnen we zien of dit de juiste weg is. Voorzichtig uitproberen, analiseren en kijken wat de toekomst brengt, is vooruitgang. Is het geen vooruitgang dan val je terug. Belangrijk is conditie en resultaten van de vogels goed in de gaten houden. Werkt het niet dan val je terug op je oude gewoontewink ;)
Groet Gert.


jozef Tienpont
Website Member
Posts :5

Website Member
2012-01-04 - 10:53:36 send message to jozef Tienpont

ik kweek reeds meer dan 5 jaar loris'v/d blauwe bergen en dat met pellets(pretty bird) en dat met succes! wanneer er jongen zijn geef ik er wel pap bij en wanneer ik jongen verkoop zorg ik er wel voor dat de jongen ook pap eten. Verder is het een groot gemak in het schoonmaken maar ook in het eten geven . ik geef mij lori's om de drie dagen verse pellets



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 200 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede