Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > kds Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
volgende >>>


Auteur Onderwerp : kds
ferry1
Website Member
Posts :196

Website Member
2009-03-24 - 16:47:12 send message to ferry1

mensen dit is geen vraag of wat dan ook.
ik wil gewoon ff vertellen wat er bij mijn loos is. onlangs is er een geelvleugel ziek geworden en gestorven. de ara is toen hij leefde onderzocht en ze vermoedde kds.
na de vogel is gestorven bleek het dus echt een nachtmerrie te zijn voor ieder kromsnavel liefhebber. kds werd geconstateerd. op het oog had ik meer vogels die ik er direct van verdachte. allemaal met de zelfde symptonen mager, veel eten en dunne ontlasting.
vandaag aangekomen bij mijn vogel verblijf deed ik tot grote schok ontdekken dat mijn bl gele ara gestorven was. vreemde ervan is nog dat ik ze al 2 weken dagelijks in de gaten hield op mager worden. dat werden deze niet. toen ik het kadaver opraapte merkte ik op dat er rond de bek allemaal bloed uitstortingen zaten.
ik heb met heel veel mensen kontakt gehad waaronder bert van lorre en co en gerie dorrestein. ik weet wat ik moet doen alleen valt het alleen erg zwaar. dhr dorrestein wil de ergste gevallen hebben voor de wetenschap. bert gaf me het advies om alles in te laten slapen, welke ik liever niet hoorde. IK VERKOOP MIJN VOGELS NIET, GAAN OOK NIET DE HANDEL IN. uiteindelijk zal binnenkort mijn hele bestand (was totaal 15 papegaaien) sterven helaas.

ik vermoed dat ik de ziekte acheraf 2 a 3 jaar geleden in mijn bestand heb gekregen via een drager of iemand die opzettelijk zijn bestand op ruimde. dit kan ik natuurlijk niet hard maken. 2 jaar geleden overleed een koppel rose kaketoes van me op jonge leeftijd waarop ik al mijn vogels heb laten testen. op de kaketoes is sectie gedaan en er kwam geen oplossing uit. alle andere vogels die ik liet testen waren negatief op alle ziektes die ik liet testen (pbfd clamydia aspigerlose polyoma mest onderzoek). achteraf denk ik ook aan kds. ook al kan ik dit ook niet meer achterhalen. mijn overige vogels bleven leven alleen kwamen ze niet heel mooi meer in conditie. vorig jaar geen extra problemen gehad, dus kocht ik 2 koppels ara s er bij. alleen helaas voor korte duur.

kds is alleen te herkennen op rontgen foto als ze het hebben bij leven. drages zijn niet te herkennen. zekerheid is pas bij opverlijden.
rond de ziekte zijn helaas heel erg veel vraagtekens.

reden dat ik zit topic open is omdat ik me er niet voor schaam en omdat ik me wil hard maken dat zieke vogels niet verkocht worden om er dan toch maar het geld voor in handen te krijgen. waarop de ziekte zich bij anderen verder verspreid. IK GUN DIT SOORT DINGEN BIJ NIEMAND IN ZIJN HOBBY. geld is erg aantrekkelijk en het lonkt alleen laten we wel beseffen wat we ook anderen aan kunnen doen. ik zeg hierbij niet dat mensen van hier dit soort dingen doen maar ik weet wel dat dit soort dingen gebeuren. mensen die snel hun vogels maar naar de handel brengen.

ik ben nog steeds in kontakt met specialisten en onderzoeker dorrestein verdere stappen zal ik hier in dit topic laten weten.

dank u voor het lezen.
m.v.g ferry


denegon
Website Member
Posts :1792

Website Member
2009-03-24 - 16:53:29 send message to denegon

zeker lelijk nieuws sterkte ermee.
groetjes egon


kaapsen
Website Member
Posts :213

Website Member
2009-03-24 - 17:08:13 send message to kaapsen

Dag Ferry,verschrikkelijk,maar wel erg eerlijk en een voorbeeld voor anderen,die dit niet op deze manier doen.

Gr Kees.


Max.Weijers
Oud Lid
Posts :629

Oud Lid
2009-03-24 - 17:16:45 send message to Max.Weijers

Ik heb een opmerking en een vraag.

Ik zal maar beginnen met mijn opmerking.

Wat een schokkend verhaal. Ik kan het me niet voorstellen dat dat bij mij zou gebeuren. Het enigste zeldzame dat wij hebben zijn de witwanggaailijsters en mutaties van grasparkieten. Ik zou echt kapot gaan als die dood gaan, want wij koppen nouit dure vogels wij (of eigenlijk opa) heeft die witwanggaailijsters gekocht in de gulden tijd voor 100 gulden per koppel. Een koppel kost nu al gouw 800 euro. En van de grasparkieten hebben wij bijv. antracith waar we niks voor betaald hebben maar zelf gekweekt en geruild. Het is wat de gek er voor geeft maar de antracith kost zo rond de 500 euro per koppel (natuurlijk is het ook erg als er minder zeldzame vogels sterven, maar dit is toch ook niet goed voor de populatie) en er is zeer moeilijk aan te komen vandaar ook mijn vraag. Wild u nog opnieuw begginnen met de hobby?


danielkempenk
Website Member
Posts :405

Website Member
2009-03-24 - 17:18:23 send message to danielkempenk

heey moatje.

hier zou iedereen goed ziek van zijn!sad :(
vind wel een pluim waard dat je er niet geheimzinnig over doet heel erg top van je!
heel veel sterkte!

gr.daniel


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2009-03-24 - 17:26:00 send message to mijnkaketoes.nl

Hoi Fer.

Na veel onzekerheid is er nu zekerheid. Nieuws wat niemand zou willen ontvangen. Ik vind het te prijzen dat je de vogels laat inlslapen hoe moeilijk dan ook. Ik weet dat het je veel doet.
Eerlijk en dapper dat je er zo open voor uitkomt, kan menig mens toch wat leren. Heel veel sterkte en je weet als je ergens hulp bij nodig heb , trek dan aan de bel.

Gr

Henk


wiechmann
Website Member
Posts :944

Website Member
2009-03-24 - 17:28:25 send message to wiechmann

hallo ferry

inlaten slapen is geen optie. zo als je weet zijn ze vrij ver met het onderzoek naar deze ziekte.
niets verkopen en bij kopen zal je moeten doen en dan wachten of er voor je op tijd een test of medicijn tegen is .en dan is er nog tijd genoeg om ze in te laten slapen.

zo als je weet heeft mijn zwager zijn bestand in 3 maanden tijd verloren aan deze ziekte.

maar er zijn ook genoeg gevallen dat er 1 vogel van het koppel is overleden hier aan en dat de andere er geen last van heb .ook nog niet na 7 jaar .zo geval ken ik ook.

ik wens je veel sterkte


ferry1
Website Member
Posts :196

Website Member
2009-03-24 - 17:29:29 send message to ferry1

dank u allen voor uw steun.

ik zal inderdaad opnieuw beginnen. dit zal echter pas volgend jaar worden.
ik heb een aantal mensen die me willen helpen met de situatie. ik weet niet of ik de namen mag noemen dus doe ik dat niet maar ik kan je vertellen dat ik ze zeer dankbaar ben.

groeten ferry


ferry1
Website Member
Posts :196

Website Member
2009-03-24 - 17:33:30 send message to ferry1

hoi frank.

klopt mijn pionus man heeft ook nergens geen last van.

ik heb kontakt met dhr dorrestein en wil ze afgeven voor de wetenschap.
in de hoop dat voor ieder ander hier een oplossing uit kan komen.
een bekend iemand uit deze wereld heeft me het advies gegeven om in te laten slapen of houden en wachten wat er uit valt.
ik durf zowieso bij overlevende geen andere vogels te plaatsen. en verkopen is geen optie voor mijn.

gr ferry


ferry1
Website Member
Posts :196

Website Member
2009-03-24 - 17:43:51 send message to ferry1

henk bedankt
zal ik zeker doen.


Papegaaienboer
Website Member
Posts :190

Website Member
2009-03-24 - 17:56:14 send message to Papegaaienboer

Ik hoorde van een grote dierentuin die ook uitval van kds hadden gehad dat ze de overige ara's aan de wetenschap hadden geschonken (duitse universiteit), ze hebben er daarna nooit meer iets van gehoord. Dus ik zou wel goede afspraken maken als je dit doet.
In laten slapen is absoluut af te raden omdat vogels met een goede weerstand prima in staat zijn om virussen af te weren. Alleen als een vogel onnodig lijdt is het verstandig ze te laten inslapen maar dan zijn ze er inmiddels al ziek van geworden.
Pakara heeft binnenkort een ziektedag in Amersfoort, hier komt ook iemand wat vertellen over dit virus dus meld je nog aan zou ik zeggen.


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2009-03-24 - 17:59:21 send message to molineti

enorm kl*te voor jesad :(

Prijzenswaardig hoe eerlijk Jij het hier verteld,en dat Je de vogels niet dumpd,een voorbeeld voor iedere liefhebber!!

Sterkte Rene


ferry1
Website Member
Posts :196

Website Member
2009-03-24 - 18:06:47 send message to ferry1

rene bedankt.

klopt papegaaienboer.
die iemand is dhr dorrestein.
ik ben daar ook bij die dag.
nogmaals ik wil volgend jaar opnieuw beginnen
ik durf bij deze vogels geen andere te plaatsen.

1maal gedoneerd tja hopen op positieve uitslagen. meer weet ik ook niet te doen. maar ik zou wel op de hoogte willen blijven ja.

gr ferry


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2009-03-24 - 18:16:22 send message to Antonia

Heel veel sterkte ...

Ik heb een jaar of twee terug mogelijk ook een aratinga verloren aan kds sad :( Op dat moment heb ik hem niet uitgebreid laten onderzoeken, was er vanuit gegaan dat het zeker kds was, achteraf spijt omdat ik nogal door het slijk werd gehaald sad :(
Ik hoorde van verschillende mensen dat ik ws al m'n vogels moest laten inslapen, dit heb ik niet gedaan. Nu twee jaar later dus, is er niet één die deze ziekte heeft gekregen. Er zijn wel nog vogels overleden en onderzocht, maar geen symptomen van kds. Ik wil hiermee zeggen, zolang je andere vogels niet lijden, wacht nog even met die spuit wink ;)


wiechmann
Website Member
Posts :944

Website Member
2009-03-24 - 18:28:12 send message to wiechmann

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

als iedere kweker die wel eens een vogel aan kds al hun vogels moeten laten inslapen is dit forum niet meer nodig en waarom om dat er dan geen kweker meer over is .
er zijn helaas maar weinig kwekers die hun dode vogel laat onderzoeken op sterfte oorzaak kost namelijk weer geld en de kliko is makkelijker om in te doen.

en net wat antonie zeg wacht nog met de spuit.

ik ken een geval die had allle sympome van kds in laten slapen onderzocht door dorrestein ook kds op gestuurt naar usa voor het onderzoek bleek geen kds te zijn wel een ziekte waar de vogel aan dood zou gaan.
wegens privacy zal ik geen namen noemen van de persoon in kwestie


lapland
Website Member
Posts :224

Website Member
2009-03-24 - 18:28:54 send message to lapland

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Dag Ferry.

Dit is niet best om zo je vogelvrienden te verliezen

vrgr



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 130 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede