Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > zieke bonte boer, wat te doen? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige


Ruben89
Website Member
Posts :300

Website Member
2009-03-10 - 16:19:56 send message to Ruben89

hallo,

de bonte boer heb ik niet laten nakijken bij de dierenarts.
Helaas gisteren nog een keer hetzelfde, maar dan met een zonparkiet.(man van het koppel) zaten tevens te broeden.
Deze man ook van de één op andere moment dezelfde symptonen.
Ik heb deze vogel vandaag bij de vogelarts aangeboden voor sectie en wacht nu op de uitslag. Hopelijk niets ernstigs.

mvg, ruben


Ruben89
Website Member
Posts :300

Website Member
2009-03-11 - 10:17:23 send message to Ruben89

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

***Zie verder in dit forum***


Papegaaienboer
Website Member
Posts :190

Website Member
2009-03-11 - 11:10:49 send message to Papegaaienboer

Hallo Ruben,

Respect dat je dat hier durft te delen, de meeste zouden dit onder het tapijt hebben geschoven en heel stil hebben gehouden dat er bij hen vogels doodgaan. Nu is het natuurlijk wel vervelend dat je de man van je bonte boeren hebt verkocht.

Uit eigen ervaring weet ik dat PDD niet superbesmettelijk hoeft te zijn, het kan goed zijn dat zelfs de partner van een besmette vogel er geen last van krijgt. Maar nu je 2 vogels in korte tijd hebt verloren kan ik me goed voorstellen dat je even in de shit zit.

Advies, voorlopig geen vogels verkopen en kopen en even een paar maanden afwachten (ook al kan de ziekte een veel langere incubatietijd hebben) maar iedere maand dat je geen vogels verliest is weer een stap in de goede richting. Het kan heel goed zijn dat het hier bij blijft.
Heb ooit een grijze roodstaart eraan verloren die in een gesloten ruimte met anderen zat maar nu 5 jaar later nog geen tweede vogel ziek geworden.


afican parrot
Website Member
Posts :250

Website Member
2009-03-11 - 20:20:12 send message to afican parrot

Hallo Ruben,

mijn medeleven.sad :(

Een verwijde kliermaag hoeft ook niet altijd kliermaagdilatatie te zijn. Een vogel die ooit ernstig ziek is geweest (vb chlamidia) maar die genezen is kan ook een uitgerekte kliermaag hebben want eens uitgerekt komt dit nooit meer goed al hoeft de vogel er dan geen last van te hebben. Mijn advies, ga naar een goede, gespecialiseerde dierenarts. Ook wanneer de vogel al dood is. Een juist oordeel tijdens de sectie is ook nog goud waard.

mvg Carl.


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2009-03-11 - 20:26:29 send message to whitebulldog

Hoi Ruben,

zwaar klote voor je allemaal zeg.
Waar ik wél beniwud ben is de uitkomst, en vind het "raar"dat je tot nog toe lief en leed deelt via het forum, maar dat de uitkomst via PM moet.
Ik ben van mening dat je veel eerder via de PM had moetn gaan dan, nu kunnen we er alemaal wat van opsteken als je het gewoon via het forum blijft verwoorden toch?
Ik bedoel er niet persoonlijks mee hoor, maar wie weet is de uitkomst ( wat die ook moge zijn ) wel herkenbaar voor anderen, en zijn hier (preventieve) tips voor, of juist waarschuwingen etc etc.
Nogmaals geen aanval, en ik respecteer uiteraard gewoon je keuze, vind het zoals voorgaande je ook al mailde dat je er eerlijk over bent, en het zo open besprak tot nog toe.
veel succes voor in de toekomst in elk geval.
begin zelf ook net pas met bonte boeren ( na lang parkieten te hebben), en hoop dat dat wel goed gaat, want het is toch iets waar je helemaal verknocht aan raakt onze vogelhobby toch?


Ruben89
Website Member
Posts :300

Website Member
2009-03-11 - 21:14:18 send message to Ruben89

Dit bericht is 4 keer gewijzigd

hallo,

U heeft gelijk, wie A zegt moet ook B zeggen. Ik heb deze topic zondag's geopent omdat ik niet wist wat ik met de BB aan moest. Omdat het zondag was wist ik geen andere manier. Het onderwerp is een Hot Item geworden, vandaar dat het vervolg ook geplaatst is.
Maar om mensen niet bang(voor mij en mn vogels) te maken, had ik gekozen voor PM voor geintereseerden in dit onderwerp en die het ook constant hebben gevolgd.
Maar goed;
De sectie op de dode zonparkiet heeft doen blijken dat de vogel waarschijnlijk leed aan het kliermaagverwijdingssyndroom. Dit is een virus, maar er is nog geen medicijn voor. Het is een kwestie van afwachten en volle 100% hygiëne, zoals: altijd handen+schoeisel ontsmetten als je naar een ander hok gaat.Voer en drinkbakken niet in andere hokken gebruiken, maar alleen bij die vogels waar ze nu staan. Alle bakken regelmatig ontsmetten met bv halamid. Vloer etc ga ik schoonmaken + ontsmetten. tevens mogen er de komende 3 maanden geen vogels worden verkocht of aangekocht.
Voor de duidelijkheid: dit komt voor bij kromsnavels, bepaalde soorte zoals bonte boeren en meyers zijn er gevoelig voor. Maar er zijn ook soorten die het eigenlijk nooit krijgen zoals amazones. Besmetting van vogel naar vogel gaat via contact met ontlasting of braaksel

De bonte boer en zonparkiet zullen dus nog even vrijgezel moeten blijven.

Het kan heel goed dat het bij deze 2 vogels blijft, maar er kunnen meer besmet zijn.

Blijven hopen op een goede afloop.

Ik hoop dat ik iedereen nu voldoende heb geïnformeerd. Mochten er nog wel vragen zijn mag u mij altijd een bericht sturen.

Met vriendelijke groet,

Ruben


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2009-03-13 - 19:58:59 send message to whitebulldog

Hoi Ruben,

Erg moedig, en ook eerlijk van je dat je inderdaad ook B zegt.
Ik denk dat je juist door het zelf te vermelden, ook een hoop gissen, en verdraaien van anderen voorkomt hiermee.
Wel zwaar klote dat er geen medicijn voor is.
Wat ik ook vreemd vind is dat het klaarblijkelijk dus alleen voor bepaalde soorten besmettelijk is.Wees in elk geval blij dat het nog niet volop mooi weer is, anders had je met de ontlasting ook nog problemen gehad misschien door vliegen, van de ene kooi naar de andere kooi.
veel sterkte in elk geval .



Pagina : 1 2 3 4
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 159 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede