Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Catharinaparkieten kweken in flat ? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Catharinaparkieten kweken in flat ?
EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-02 - 00:23:39 send message to EdensB

Na veel te hebben gelezen over Catharina's ben ik zeer geinteresseerd geraakt maar nu ben ik benieuwd of dit voor mij wel de juiste vogel is voor op een flat in verband met de buren, heb wel gelezen dat Catharina's rustiger zijn dan andere parkieten maar is het qua geluid te doen om n koppel of 4 te houden in een flat of houden ze de buren (en mij) dan wakker?


theelepeltje
Website Member
Posts :621

Website Member
2008-09-02 - 00:53:53 send message to theelepeltje

Hoi EdensB,

Het is een zeer leuke vogel, mooi van kleur en in de regel zachtaardig. Je kan ze per koppel houden, in een kweekkooi bijvoorbeeld, of een groepje in een voliere. Ik heb de ervaring dat ze in een ruime voliere nogal eens wegduiken in de donkere hoeken. Ze kunnen een aardig geluid produceren, zeker als ze opgewonden zijn. In een kooi waren ze bij mij over het algemeen stil. Maar ook Catharinaparkieten slapen dus je wakker houden zullen ze niet doen, tenzij je overdag slaapt maar dan nog is het volume te verwaarlozen. Het zijn zeker geen schreeuwers zoals aratinga's of Halsbandparkieten.

Na veel te hebben gelezen over Catharina's ben ik zeer geinteresseerd geraakt maar nu ben ik benieuwd of dit voor mij wel de juiste vogel is voor op een flat in verband met de buren, heb wel gelezen dat Catharina's rustiger zijn dan andere parkieten maar is het qua geluid te doen om n koppel of 4 te houden in een flat of houden ze de buren (en mij) dan wakker


EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-02 - 22:19:39 send message to EdensB

Ah bedankt, lawaai valt dus mee, hoe zit het eigenlijk met schoonmaken v kooi in vergelijking met bv Grasparkieten? heb gelezen dat Catharina ontlasting erg dun is, ik ben echter van plan om gewoon een keer per dag met zo'n kattebak schepje het ergste uit de bodembedekking te scheppen is het dan een beetje te doen qua troep en stank?

ps Iemand misschien een idee wat het beste zou zijn qua bodembedekking? zit zelf te denken aan die houtsnippers die ze ook voor cavia's ect gebruiken...niet al te duur en makkelijk te verversen.


hansmars
Website Member
Posts :2

Website Member
2008-09-04 - 20:34:21 send message to hansmars

Hallo edens B,

http://www.natural-granen.com/#undefined/Contact/GRANULATED_FLOORCOVERING

is ook een mogelijkheid. 100% anti coccidiose! en goedkoper als beukensnippers. Ik kweek zelf al jaren catharina's, ben je al voorzien??

Gr,

Hans
zie div. advertenties


Alfares
Website Member
Posts :37

Website Member
2008-09-05 - 13:16:06 send message to Alfares

heb nu een jaar catharina's en ik vind dat de ontlasting meer stinkt dan die van al m'n andere vogels. vaak uitkuisen is bij catharina's zeker geen overbodige luxe!

succes ermee!


EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-08 - 01:48:52 send message to EdensB

..hehe..geen frisse geur dus, maar als je elke dag de grote klonten uitwerpselen verwijderd is het wel te doen toch? (geen zit om boze buren over de vloer te hebben vanwege de meur)


Alfares
Website Member
Posts :37

Website Member
2008-09-08 - 12:34:13 send message to Alfares

het is nu ook weer niet zo erg dat je buren zullen komen reclameren wink ;) als je het tenminste iet of wat onderhoudt wink ;)


EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-08 - 13:28:50 send message to EdensB

ah gelukkig, lijken me namelijk echt de perfecte vogels voor mij, niet al te veel herrie, speels, niet al te duur (tja moet ook rekening mee worden gehouden...tot ik de loterij win natuurlijk dan word het een kolonie Hyacint Ara'slaugh :D) en kunnen lekker tam worden als je er genoeg aandacht aan besteed


Alfares
Website Member
Posts :37

Website Member
2008-09-08 - 17:23:52 send message to Alfares

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

dat tam worden klopt dan ook weer volledig... sommige zitten opgekooid voor TT en die durven me zelfs al aanvallen als ik het eten wil bijvullen happy :)


irri
Website Member
Posts :114

Website Member
2008-09-11 - 11:42:48 send message to irri

hoi, wat leuk dat je aan catharina's wilt beginnenhappy :), en met de stank valt het echt wel mee hoor, ik kweek ook al een hele tijd met cath's in de woonkamer, en eigenlijk is het stinken vooral als ze aan het broeden gaan, daarna is het redelijk normaal hoor, zelf gebruik ik gewoon beukensnippers, en geef de voorkeur aan zo'n kamervoliere i.p.v een kweekkooi, lekker veel takken erin en ze kunnen klauteren naar hartelust..zelf zou ik niet de koppeltjes bij elkaar indoen tijdens het broeden... bij ons gingen ze elkaar dan de hele tijd lastig vallen en kwam er van broeden niets meer terecht, maar buiten de broedtijd kunnen ze prima bij elkaar hoor...ook nog 1 tip, wij hangen de nestblokken altijd horizontaal, in het verleden heeft het ons namelijk wat eieren gekost toen we ze nog verticaal hingen..
in ieder geval heel veel plezier en succes toegewenst met deze leuke vogelshappy :)
groetjes marjan


EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-11 - 12:18:33 send message to EdensB

Zal ze ook in broedkooien gaan doen waarschijnlijk wanneer ze er aan toe zijn...natuurlijk zal er dan een gelukkig stel zijn dat de hele voliere voor zichzelf heeft in die tijd happy :)
Wil er ook veel klimgelegenheden indoen zodat ze zich lekker kunnen uitleven, lijken me echt leuke vogels, ik heb altijd wel een zwak gehad voor kromsnavels maar Grasparkieten en Agapornissen maken zo'n herrie en Veelkleuren en Bourkes zijn echte vliegers en ik kan ze niet genoeg ruimte bieden, ik wil er wel plezier van hebben maar het geluk van de vogels gaat toch voor.


EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-17 - 15:58:00 send message to EdensB

Zou je bij Catharinas ook Mexicaanse Roodmussen kunnen doen? M'n neef heef n kennis die nog een jong koppel dat ie weg wil doen en het lijken me wel mooie vogels maar aangezien ik in elk geval voor Catharinas ga ben ik benieuwd of een koppel roodmussen voor problemen zou zorgen of dat het wel kan.


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2008-09-17 - 23:02:04 send message to Ton Koek

Roodmussen hebben eigenlijk nog veel meer vliegruitme nodig dan de neophema's, dus ik zou ze er niet bij doen.
In een lange volière zou het wel kunnen.


EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-17 - 23:23:47 send message to EdensB

Ah bedankt, tja dan maar niet, zijn mooie vogels dus wel jammer maar wil de vogels niet tekort doen door ze in een te kleine voliere te doen.


natureman
Website Member
Posts :8

Website Member
2008-09-24 - 12:21:26 send message to natureman

ik had vroeger een mooi catharinaatje
zo'n klein vogeltje hoe kan dat zo stinken sad :(
vervelend ! dunne ontlasting...
ik heb nu een forpus " mexicaanse dwergpapegaai "
die ruik je nooit binnen
TIP : ik gebruik nu ook kattebak korrels
op basis van klei, meng ik met een beetje scelpezand
supergoed , absorbeert en je ruikt je vogels nooit !!
en je kooi blijft wekenlang reukloos



EdensB
Website Member
Posts :220

Website Member
2008-09-26 - 02:46:18 send message to EdensB

Ik had vroeger een kamervoliere met daarin 2 koppels zebravinken, 1 koppel meeuwtjes, 2 koppels Grasparkieten en een koppel Kanaries....deze kooi stonk alleen ergerlijk als ik meer dan een week niet had verschoond, is de stank van een 3tal koppels Catharinas te vergelijken hiermee of is het echt heel veel erger (dat niet de gasten bij binnenkomen al rechtomkeert maken)



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 169 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede