Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > kwekerij hyacint Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



guppy
Oud Lid
Posts :6

Oud Lid
2004-02-19 - 12:54:57 send message to guppy

jan ben het voledig eens met je mensen die negatief denken over dennis zou ik zeggen ga eens in amsterdam op het vogelpark kijken van hem dan zullen de mensen wel anders over hem gaan oordelen er zijn altijd wel mensen die met een handelaar slechte ervaring hebben maar die heb ik ook met een hobbykweker? dat de vogel binnen 24 uur dood in zijn kooi lig en word er ook niets aan gedaan.


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2004-02-19 - 16:55:55 send message to goffini

gaan we nu ineens Dennis weer goed praten?!!


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-02-19 - 20:12:02 send message to agabird

Het kan denk ik niet zo zijn dat Dennis enkel slecht spul verkoopt, dan zou zijn zaakje niet meer bestaan. Hij moet ook af en toe wat goeds verkopen ......

Hij heeft mijns inziens gewoon een erg verhoogd risico op verkeerde vogels. Maar ja als je dat van te voren weet, en je wilt het risico lopen, dan moet iedereen dat natuurlijk zelf weten.

Het blijkt wel ... Zelfs over een slechte zaak/kweker zijn goede verhalen. En zo zal er ook vast over een goede zaak/kweker wel ergens een slecht verhaal ronddwalen.


guppy
Oud Lid
Posts :6

Oud Lid
2004-02-19 - 20:13:09 send message to guppy

waarom zouden hier alleen negatiefen verhalen van dennis moeten staan? als er mensen zijn met goede ervaring mag dat ook gezegt worden vind ik .zijn alle hobbykwekers goed bezig dan? daar zit ook veel mensen tussen met dollar tekens in hun ogen .


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2004-02-19 - 21:14:34 send message to Dennis Fr.

Ik heb ook ooit is vogels bij dennis papegaaien gekocht.Het begon toen ik van iemand 2 bonte boeren kocht .die heb ik laten sexen 2 mannen .maar kon nergens poppen vinden dus toen heb ik dennis papegaaien gebeld.die hadden wel 2 poppen voor mij ik naar Den Ilp 2 uur rijden voor mij.kon je zien vertelde een medewerker daar.dus ik 2 bonte boertjes gekocht daar moesten dus 2 poppen zijn.die had ik dus ook laten sexen ja hoor ook 2 mannen.ik dennis gebeld.word er nors gereageerd van moet ik ze maar komen ruilen.ik daar naartoe met die mannen en de sexpapieren ik heb ze daar gezegt die kosten van het sexen vergoed je me ook maar ja daar konden ze niet aan beginnen maar kon ik wel een grote zak papegaaienvoer krijgen.maar het ruilen van die mannenwas weer lastig. kon ze wel ruilen tegen een koppel dus 1-1 ik zeg ja is goed maar zit ik thuis nog steeds met 2 mannen moest ik die ook maar ophalen en ook maar ruilen voor 1-1 dus volgende dag ik weer terug naar den ilp voor de 4de keer en helemaal pist.vogels geruild nu moest ik 2 koppels hebben.nou 1 van die 2 koppels moesten elkaar totaal niet.die heb ik dus ook gauw weer verkocht.nu had ik nog 1 koppel tenminste dat hoopte ik want bij dennis zijn bonte boeren nooit gesext want dat kunnen ze zien (dat verhaal geloof ik dus nooit meer)maar het koppel wat ik nog had zat altijd in het broedblok was dan ook een wildvang koppel toen was ik ze zat en wou ik ze verkopen.had een koper voor zer gevonden.wou ik ze sàvonds uit de kooi halen bleken ze op 3 eitjes te zitten.koper direkt gemaild dat ie ze helaas niet meer kreeg.heb hem het verhaal uitgelegd en hij had er wel begrip voor.dit koppel had van de drie eitjes 2 jongen grootgebracht 1 ei was onbevrucht.ik heb later alsnog de jongen aan de man verkocht die het koppel eigenlijk wou kopen.Je snapt natuurlijk wel dat ik dit koppel gehouden heb.ze zijn nu gelukkig iets minder schuw.

maar zoals je al zij ze verkopen niet altijd rotzooi maar op de manier hoe het soms gaat doet ook veel.je snapt natuurlijk wel dat ik bij hem nooit meer vogels koop.

goede service hoord er ook bij want ze vroegen per koppel toen wel even 300 euro. terweil je ze bij een kweker voor 150 euro kunt kopen maar toen had ik er helaas nog geen kaas van gegeten.

Groeten Dennis Fr.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-02-20 - 07:14:47 send message to natasja

ik denk zelf , dat het er erg van afhangt wie er koopt bij dennis , hij zit lang genoeg in het vak om te weten of een koper er wat vanaf weet of niet.

zo weet ik ook dat de prijs afgestemd word op de koper ...


Ramon
Website Member
Posts :476

Website Member
2004-02-20 - 10:00:10 send message to Ramon

Wat mij betreft gaat het er niet om of Dennis goede of slechte vogels verkoopt. Dat is een kwestie tussen verkoper en koper. Dennis probeert via zijn website en advertenties ons als kweker zwart te maken bij de mensen die een vogel zoeken voor in de huiskamer. Dat is Dennis, en juist hier moet hij de hand in eigen boezem steken. Maar ook ieder ander die willens en wetens vogels verkoopt die op de één of andere manier niet deugen. Zowel handelaar als kweker.


Loetje1
Oud Lid
Posts :5

Oud Lid
2004-02-20 - 18:00:22 send message to Loetje1

over wie hebben we het nou, hyacint of dennis, als iemand een vraag stelt antwoord hier dan op, over Dennis staat in dit forum al meer dan genoeg.
Goed en slecht.


bob_verhagen
Oud Lid
Posts :218

Oud Lid
2005-01-05 - 11:39:32 send message to bob_verhagen

volgens mij is het gewoon een beetje een concurentie strijd. hij is groot en verkoopt veel papegaaien. ik heb wel eens een advertentie gelezen van hem op marktplaats en daar staat van alles in zoals: koop nu jong want dan kun je hem nog alles aanleren. en dan gaan de papegaaien met 5 weken weg.maarja alle hobby kwekers willen ook hun papegaaien kwijt, maar dennis verkoopt zoveel papegaaien ( veel meer dan andere papegaaien winkels doordat ze zo`n grote eigen kwekerij hebben ) dus willen wij ( de hobbykwekers ) dennis kwijt omdat het concurrentie is. dennis wil ons daarom ook kwijt omdat wij concurrentie voor hem zijn

groeten, Bob


lorie
Website Member
Posts :69

Website Member
2005-01-05 - 12:45:09 send message to lorie

quote
nou 1 van die 2 koppels moesten elkaar totaal niet.die heb ik dus ook gauw weer verkocht.


Dennis FR. ben toch wel nieuwschierig hoe je deze vogels verkocht hebt??????? als koppel???



kurt fierens
Website Member
Posts :163

Website Member
2005-01-05 - 15:08:12 send message to kurt fierens

Ik ben ook nieuwsgierig hoe hij deze voortverkocht heeft. Want het is heel makkelijk om iemand in de grond te boren.

Zelf constateer ik dat er zeer veel onervaren kwekers zijn die denken dat ze vogels kunnen houden, maar niet bekwaam zijn. Ze willen een baby vogel zelf grootbrengen maar als er iets misloopt is het de fout van de verkoper. Maar zijn ze wel altijd eerlijk dat ze de vogel zelf niet door onervarenheid laten aftakelen hebben? Hoeveel mensen weten wat ze moeten doen bij bv. kropbrand, verzuurde krop, geen goede kroplediging? Hoe lang takelt een vogel af vooraleer er ingegrepen wordt? Want eens dat ze vermageren is het heel moeilijk om ze er door te krijgen.
Wanneer kopen de mensen hun vogels aan? 's morgens 's middag 's avonds? Stel je voor je ligt in je stoel en je wordt plots vastegenomen in een koffer gestoken en na een tijdje rijden wordt je gedumpt in een heel andere omgeving? Hoe zal jij dit ervaren. Heb je al stil gestaan hoe een vogel dit ervaart? Vogeltjes kopen is niet gewoon naar een handelaar of kweker gaan en daar een vogeltje kopen en snel thuis in zijn volière of kooi plaatsen. Vogeltjes kopen moet zeer zorgvuldig stap voor stap afgehandelt worden. Wie doet er een quarantaine? Wie laat zijn vogels onderzoeken onmiddellijk na aankoop en niet een dag of 2 erna? Elke koper moet dit zorgvuldig nagaan alvorens je de vinger naar de verkoper wijst. Hieronder heb ik de tekst laten publiceren die ik zelf in een van mijn artikels met de hulp van mijn dierenarts opgesteld heb om zulke problemen te vermijden. Ik hoop dat ik een paar mensen tot bezinning kan brengen

Je hebt juist een paar vogels gekocht (neem nu een paartje koningsparkieten). Je hebt er maanden voor gespaard en je hebt ze eindelijk. Je brengt deze vogels in een nieuwe volière met nieuwe zitstokken, eetbakjes, kortweg alles in het nieuw. Je laat de vogels los in hun nieuwe volière. Oh wat zien ze er mooi uit. De volgende morgen zien ze er al niet meer zo mooi uit: een vogel is dood, de andere is ziek. Wie heeft hier schuld aan?
De verkoper  misschien
De vogels  onwaarschijnlijk
De koper, uzelf  waarschijnlijk
Maar wat heb je nu toch verkeerd gedaan? Waarom is het niet de verkoper zijn schuld en niet die van U? Een heel simpel antwoord: Er is geen enkele quarantaine regel gerespecteerd. QUARANTAINE, oei wat een vuil woord. Voor wat is dat nu nodig? Dat is toch enkel voor importeurs, parken en speciaal kwekers? Toch niet voor gewone liefhebbers? Inderdaad, voor de meeste vogelkwekers is quarantaine iets waar ze in de boekjes over schrijven, of de een of andere lezer over lult. Maar waarom zou ik dat toch toepassen? Elk jaar sterven er duizenden vogels onnodig omwille van het niet voeren of respecteren van quarantaine regels. Wat een verlies!
Wat is nu eigenlijk quarantaine? Quarantaine is een periode van isolatie binnen uw faciliteiten waar het risico tot ziekte bestaat. Amai, wat een geleerde uitleg, wat zijn we hier vet mee. Wel met de uiteenzetting die gaat volgen hoop ik een deel van de kwekers te kunnen overtuigen om een fatsoenlijke quarantaine te voeren. Kwestie dat ik hoop dat ik zo vogellevens kan redden. Stap voor stap zal ik uitleggen hoe je de quarantaine moet volgen. In ons geval van de koningsparkieten is de quarantaine gewoon genegeerd. De vogels zijn gewoon van verkoper naar koper overgedragen zonder een inspectie van de vogels na de koop. De meeste mensen zouden ondertussen wel moeten weten op wat ze moeten letten bij de aankoop van vogels, maar weten of willen niet weten van een quarantaine. Waarom een vogel kopen die in orde lijkt en dan achteraf bij de verkoper gaan klagen voor een schadevergoeding. Het kan zijn dat de vogel al ziek was en gewoon wachtte om te sterven in een mooie nieuwe volière? Of de vogel was niet ziek en leed aan een acute vergiftiging zoals lood- en zink vergiftiging (die regelmatig de kop op steekt) of een trauma? Maar dit kan je in dit stadium niet vertellen, want je weet het gewoon niet. Wat moet je dan doen? Wat je had moeten doen zijn de volgende 3 stappen overlopen en respecteren. De eerste stap is de voorverkoop. Tijdens het kwekersbezoek, moeten de vogels goed bekeken, onderzocht worden. Hij moet fit zitten en mag geen vuile of losse veren hebben. Kortweg alle zaken die je moet in het oog houden bij de aankoop moeten gebeuren. Toch komen veel kopers teleurgesteld thuis, gewoon omdat ze de vogels niet goed onderzocht hadden. Bij de voorverkoop moet je de vogels op een verdere afstand bestuderen. Dan zijn de vogels meestal rustiger, omdat ze denken dat ze niet bekeken worden. Als de vogels niet vinnig lijken, koop deze dan niet. Wanneer ze goed bevonden lijken op afstand komt de volgende stap: onderzoek de vogels van dichtbij en let op de ogen, bek, kop, nek, vleugels, rug, buik, staart en poten. Deze moeten proper, normaal en gezond tonen. Vraag desnoods de verkoper om de vogels uit de vlucht te nemen, zodat je ze in de hand kan nemen om hun conditie in te schatten. Dikke vogels kunnen vermageren, met wat inspanning, maar magere vogels krijg je moeilijk vet. Let er ook op dat de vogels spierontwikkeling hebben rond de borst. Vogels die alleen zijn ondergebracht hebben een mooier vederpak dan vogels die met 12 in een kooi zijn ondergebracht, hou hier rekening mee. Neem uw tijd om te kiezen. Het is uw geld en als de verkoper druk uitoefent, dan is er meestal iets loos. Koop nooit een vogel die je niet aanstaat. Het is zeer onwaarschijnlijk dat hij zal verbeteren omdat je er geld aan besteed hebt. Eens dit allemaal achter de rug is, begint de eigenlijke quarantaine. De quarantaine kunnen we in 3 delen onderverdelen:
1. Het vaststellen van de huidige gezondheid van de vogel.
2. Het laten aanpassen van een nieuwe vogel aan een nieuwe omgeving / voeding / klimaat.
3. Het vermijden dat er een nieuwe ziekte of kwaal uw huidige collectie kan aantasten
Ons scenario met de koningsparkieten mislukte op alle 3 delen. Er werd na de koop geen controle gedaan op wat voor ziekte de vogel kon hebben en / of wat voor problemen er na de koop konden verwacht worden. Na de koop moet de nieuwe vogel direct apart geplaatst worden en geïsoleerd van uw bestaande collectie. Als men deze controle doet en de vogel is slecht bevonden, dan zal elke fatsoenlijke verkoper een soort regeling willen treffen. Dit “zou” moeten gebeuren in de ideale wereld, maar gebeurt zelden. Ik persoonlijk doe dit onderzoek bij elke aankoop van een vogel en het geval van een ziekte, breng ik de verkoper direct op de hoogte omdat ik niet zou willen dat zijn eigen collectie en die van andere mensen in gevaar zouden komen. Persoonlijk loop ik niet snel terug naar de verkoper om geld of een andere vogel terug te eisen, daar veel van de problemen zelf opgelost kunnen worden. Maar als er dan toch gevallen zijn waar je eigenlijk een recht hebt op een vergoeding, dan zijn de antwoorden van de verkopers: “Wie denk je wel dat je bent, er is niks mis met mijn vogels” Maar achteraf lopen ze wel met uitwerpsels van de vogels of zieke / dode exemplaren naar de dierenarts omwille van een plotse dreigende ziekte binnen hun bestand. Natuurlijk zijn er ook kwekers die blij zijn dat je ze op de hoogte gebracht hebt. Maar ik wijs even op bepaalde zaken, die zich in werkelijkheid vaak voordoen. Ook is het zeer belangrijk dat u zelf de koper er voor zorgt dat u de vogels koop rond 9 –11 uur in de morgen (dan hebben ze al gegeten) ze niet te lang in een transportkooi laat zitten en er zeer nauwlettend oplet dat de vogels daadwerkelijk eten en hun eten kunnen vinden. U mag hier in overdrijven door op verschillende plaatsen eten te plaatsen zelf op de grond. Het belangrijkste is dat ze zo snel mogelijk eten.
De 2 de stap is een zeer belangrijke die vaak alleen gebruikt wordt. Voor een vogel is een nieuwe thuis, omgeving zeer stressvol. Stel je voor dat je plots tijdens je middagdutje vastgenomen wordt, in een doos gestopt, een paar uren heen en weer geschud wordt in de koffer van een auto en dan in een huis gestopt wordt met weinig gelijkenissen met wat je gewoon bent. De vogels worden zo al jaren verhandeld en we stellen er geen vragen bij. Ze zullen zich wel snel aanpassen. De tweede stap heeft tot doel om de vogel langzaam aan zijn omgeving te laten aanpassen, dat ze juist ontdekt hebben. De vogels direct in hun nieuwe woonst zetten, is de vogels forceren om snel aan te passen of anders … . Stap 3 is eigenlijk nauw verwant met stap 1, maar heeft zijn eigen problemen. Niet alle vogels met een ziekte lijken ziek, tonen die ziekte. Vogels kunnen gezond lijken en toch drager zijn van een besmettelijke ziekte. Neem nu maag - en kliervergroting of bek -en vederziekte. Een controle na de koop, hoopt op het ontdekken van al deze problemen, maar veel van deze problemen zullen zich pas ontwikkelen een paar dagen na de koop. Als de vogel gelost wordt in de volière na de eerste controle, dan ben je een zeer belangrijk aspect vergeten. Het regelmatig laten testen van de vogels tijdens de quarantaine is de oplossing. Maar dit kost toch allemaal zoveel geld en is dit wel nodig? Ja dit is nodig. Besef je wel wat het je kost als je halve of hele bestand aangetast wordt? Een ander excuus dat ik vaak hoor is: “Ik heb geen plek voor quarantaine”. Ik ook niet, maar ik heb wel 2 plaatsen waar ik op een simpele, niet dure manier de vogels kan afzonderen. Je moet ook beseffen dat een quarantaine:
- niet een meesterwerk moet zijn
- zeer gemakkelijk hanteerbaar en veilig moet zijn
- zeer bruikbaar moet zijn om vogels langere periode in onder te brengen
- gemakkelijk proper te maken is en te onderhouden
Quarantaine kan een aparte draadkooi zijn of een kleine volière of een soort ziekenkooi. Het type is niet belangrijk, zolang het maar rekening houdt met de bovenvermelde zaken. Mijn vogels worden in een aparte binnenruimte ondergebracht. De bodem wordt voorzien van krantenpapier om zo hun uitwerpselen te kunnen controleren. Voor kleinere soorten kan je ze onderbrengen in types zo groot als een kweekbak. Een ander aspect waar je zeker rekening moet mee houden is dat lucht zich verspreid. Dus als er bacteriën in de lucht hangen zou je zeker moeten zijn dat ze niet uw collectie kunnen bereiken. Niet veel ziektes zijn verspreidbaar via de lucht, maar sommige zoals Chlamydia kunnen dit wel zijn. Daarom wees voorzichtig maar vooral ook niet paniekerig. Een ander zaak is dat het geen nut heeft om eerst de zieke vogels of diegene die in quarantaine zitten te behandelen / voederen en vervolgens uw collectie. Want zo kan je door vuile handen, schoeisel, kleren uw collectie besmetten. Ik verzorg mijn quarantaine en zieke vogels steeds laatst. Een propere quarantaine houdt ziektes beter tegen dan een vuile. Meestal worden ziektes verspreid met bevuild zaad, uitwerpselen of water. Daarom ververs ik elke dag het krantenpapier en natuurlijk drink en eetbakjes. Je kan natuurlijk ook de volgende denkpiste op gaan: Als je een nieuwe vogel koopt ontworm je hem direct, behandel hem direct met antibiotica, een product tegen de luizen en de mijten en met van alles en nog wat dat er op het schap staat. Zo denk je dat je door dit alles een gezonde vogel bekomt. Dit kan werken maar ten koste van wat? Medicamenten kosten geld. Als je van alles gebruikt dat je op het “schap” vind zonder reden, als voorzorg, dan smijt je jouw geld in de goot. Daarenboven zal elke keer als je een medicament onnodig geeft, de vogel een resistentie opbouwen en zal het wanneer men het echt nodig heeft nog weinig baten. Dit is onder andere al bewezen met het ontwormingsmiddel PANACUR. De beste methode is: testen, behandelen en voorkomen. Dit kan zeer extreem lijken voor velen, maar op lange termijn kostenbesparend. Een test van een vogel kan u 50 euro kosten, maar 10 dode vogels veel meer. Meestal vraag ik mijn dierenarts een uitwerpsel onderzoek, een kroponderzoek en een Bek-en veder ziekte test van het bloed en de pluimen. Diegene die slecht uit de test komen moeten behandeld worden. Om alles proper te houden kan ik enkel het ontsmettingsmiddel VIRKON aanbevelen, dat zowel schimmels, bacteriën als virussen bestrijdt. Voor meer inlichtingen kun je dierenarts Ludwig Van De Wouwer uit Nijlen contacteren. Ververs dagelijks uw kooibedekking. Elke quarantaine gelegenheid zou 1 soort of 1 soortgroep moeten bevatten. Al wat we doen in aanwezigheid van de vogel is stressvol voor hem: in een kooi gaan om te voederen, transporteren, lawaai maken, de vogel in een onherkenbare omgeving plaatsen. De vogels geraken hieraan gewoon, maar dit duurt lang. Het falen van de aanpassing leidt tot stress. Stress kan door allerlei omstandigheden veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld voedselverandering, verschillen in temperatuur, hondengeblaf, gebrek aan privacy, licht,… . Soms is quarantaine op zich stressvol als het niet correct wordt nageleefd. Daarom volg de basisregels zorgvuldig om stress te minimaliseren.
Als je uitwerpselen dient te verzamelen voor onderzoek, let er dan op dat je steeds verse kan voorleggen aan de dierenarts. Als ze niet vers zijn (door niet in de koelkast te bewaren) kan men Trichomonas, Girdia en Cochlosoma niet ontdekken. Kroponderzoek is vooral nodig bij Fruiteters, Afrikanen, lorries en soorten gevoelig voor schimmelziektes. In het geval van een besmetting is het best om de groep in zijn geheel te behandelen ipv een individu. Bek-en vederziekte testen zijn vaak niet volledig betrouwbaar, maar soms moet men er een paar laten testen om achteraf de vogels na een behandeling te laten hertesten. Normaal moet men de vogel 3 keer via mest laten controleren alvorens deze uit quarantaine mag. Elke vogel die sterft tijdens quarantaine moet een autopsie ondergaan. Zo weet je wat deze vogel effectief heeft gehad. De wijze hoe je dit moet doen kan je door de dierenarts overlaten of zelf uitvoeren zoals ik in een eerder artikel al eens aangehaald heb. Geen enkele vogel mag de quarantaine verlaten zolang de hele groep die in quarantaine is in orde is.
Hieronder heb ik nog eens een samenvatting gezet van de Quarantaine regels voor parkiet -en papegaaiachtigen:
- Bek-en veder ziekte test bij aankomst
- Mestonderzoek bij aankomst voor megabacteriën, maag-en klier,…
- Kroponderzoek bij verdachte vogels of risicogroepen
- Probiotica bij aankomst tot behandeling start (of 5 dagen)
- 3 op elkaar volgende negatieve mestonderzoeken met elk een week tussen.
- Als de bek-en veder ziekte test positief is een herhaling van de test laten volgen



Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-01-05 - 17:38:09 send message to Dennis Fr.

quote
Dennis FR. ben toch wel nieuwschierig hoe je deze vogels verkocht hebt??????? als koppel???

simpel had ze te koop gezet als 2 bonte boeren.maar een kennis van mij heeft ze toen overgenomen voor 150 €. bleek later wel man en pop maar klikte gewoon niet met die 2.

Groeten Dennis


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-05 - 17:47:05 send message to oranjekuif

Dit bericht is 4 keer gewijzigd

Mijn Gedachte over Quarantaine


Mits mogelijk quarantaine op andere plaats dan eigen huis te plaatsen(bv bij ouders,of vrienden)
Beter niet 1 vogel alleen in quarantaine(gevaar voor plukken ,stress) en minimaal enkele maanden in quarantaine(en nodige onderzoeken)

Nadelen quarantaine(op andere plaats);zelf niet veel zicht op vogels,dus bent afhankelijk van wat de ander waarneemt
Quarantainekooi is eigenlijk altijd te klein,en de vogels kunnen meestal niet buiten.
Vogel alleen in quarantaine plaatsen is nooit goed voor de vogel(verveling,stress),dus als je 1 vogel aankoopt moet je een andere vogel ,,opofferen,,uit je bestand(bv toekomstige partner)met de eventuele risicos van dien.
Ook al is dus quarantaine verre van ideaal kies ik er toch maar voor om het te doen ,om erger te voorkomen.
Onderstaande eigen quarantaine kooi bij ouders
Afmeting 2.2 bij 2.0 meter




bob_verhagen
Oud Lid
Posts :218

Oud Lid
2005-01-05 - 18:23:16 send message to bob_verhagen

zoiets zou iedereen eigenlijk toch moeten hebben ???

Bob


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-05 - 20:57:20 send message to natasja

maar dat is allemaal meer vanuit het oogpunt van de kwekers ..
Ik denk dat dennis vooral groot geworden is door de mensen die gewoon een huisvogel zoeken , ik kweek zoals iedereen inmiddels wel weet dus niet en nooit gedaan ook , toch zal ik nooit meer een papegaai bij dennis kopen , niet omdat de vogel ziek was maar om hoe er mee omgegaan werd.
Mijn vriend kreeg doodleuk een dubb. geel. amazone op de schouder gezet die handtam was en zelfs als ging praten .. nou is daar niets mis mee natuurlijk maar het bleek dus om wildvang te gaan die eenmaal thuis zijn snavel heel goed wist te gebruiken dit terwijl wij de vogel kochten waar onze kinderen bij waren ( toen 3 en 5 jaar oud )

Ik als particulier vind het echt schofterig als je als koper dan een wildvang papegaai op de schouder gezet word die je koopt als zijnde handtam en zeker als daar ook nog kinderen bij betrokken zijn ..
Ik wil kunnen vertrouwen op de verkoper en dit had heel gemakkelijk heel fout kunnen aflopen voor mij dus afgedaan als kweker/handelaar.

Ik vind dat er risico's genomen worden die je als koper of bezoeker van zijn park zelf moet kunnen inschatten en dat kon in dit geval niet , natuurlijk dekt Dennis zich perfect in door een bordje op te hangen " betreden op eigen risico" als deze papegaai dus wel flink uitgehaald had naar mijn vriend zijn gezicht was het eigen schuld ( eigen risico ) geweest terwijl Dennis echt wel wist dat het geen handtamme papegaai was , ik persoonlijk vind dat dus reden genoeg om er nooit meer een vogel te kopen .




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 100 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede