Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > groenvinkenkweek Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : groenvinkenkweek
chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2007-03-26 - 20:56:52 send message to chrislaevers

Enkele detailvragen over de broedperiode van de groenvink.Mijn groenvinkenpop had gisteren 2 eieren, vandaag 3 eieren. Mag ik vandaag dan als startdatum nemen voor de broedperiode?
Wat doet de man tijdens de broedperiode? Dient hij het wijfje te voeden of blijft hij gewoon in de buurt?
Ik heb ze niet echt zien paren. Is het mogelijk dat een groenvink onbevruchte eieren legt?
Ik twijfel er niet aan dat het een koppel is omdat ze sinds geruime tijd samen zijn en de man vaak een soort aanvalspositie aanneemt ('puntig gerichte vleugels, staart lichtjes omhoog) tegenover andere vogels (kanarieman). Hij is ook enkele keren in de nest geweest toen die gebouwd werd.
Alvast bedankt.


vandervliet
Website Member
Posts :182

Website Member
2007-03-26 - 21:09:41 send message to vandervliet

Enkele detailvragen over de broedperiode van de groenvink.Mijn groenvinkenpop had gisteren 2 eieren, vandaag 3 eieren. Mag ik vandaag dan als startdatum nemen voor de broedperiode? Yup, in Engeland laten ze deze vogels vaak gelijk opgaan met kanaries.
Wat doet de man tijdens de broedperiode? Dient hij het wijfje te voeden of blijft hij gewoon in de buurt? De meest normale weg(zoals bij praktisch alle vinkachtigen) is dat de man meehelpt met het grootbrengen.
Ik heb ze niet echt zien paren. Is het mogelijk dat een groenvink onbevruchte eieren legt? Dan had zij waarschijnlijk geen nest gebouwd!
Ik twijfel er niet aan dat het een koppel is omdat ze sinds geruime tijd samen zijn en de man vaak een soort aanvalspositie aanneemt ('puntig gerichte vleugels, staart lichtjes omhoog) tegenover andere vogels (kanarieman). Hij is ook enkele keren in de nest geweest toen die gebouwd werd. Dit zegt op zich niet zo veel, maar is wel een goede reaktie.
zie ook:users.telenet.be/alois.van.mingeroet/hfstvogels/hfsteuropese/groenvinken.htm - 28k
De hr.Mingeroet is echt een specialist.
Alvast bedankt.


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2007-03-27 - 21:53:43 send message to chrislaevers

Hallo Vandervliet,
Die Mingeroet heeft denk ik ook een boek geschreven over welke wilde planten goed zijn voor vogels. Ik heb de site genoteerd en ga ze zeker doornemen.
Bedankt voor elk antwoord. Ik heb het gevoel dat het goed gaat. Vandaag vierde ei en gisteren zijn de ringen per post aangekomen. De pop eet duchtig van de pinkie's. Ik geef ook onkruidzaad, en eivoer speciaal voor wilzang. Met 11 soorten in de volière en elk hun specifieke zaden, zullen ze, denk ik niets te kort komen. Het nest is goed bereikbaar als ik moet gaan ringen. Dus voorlopig is alles oké.
Ondertussen is mijn tweede koppel groenvinken tot leven gekomen. Die pop met een ring van 1998 neem ik met een beetje zout met wat ik vandaag gezien heb. Ik vind het fijn en geniet er enorm van.
Nogmaals bedankt voor alle info.




Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 221 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede