Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > teentje afgebeten , Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : teentje afgebeten ,
natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-02-05 - 22:17:24 send message to natasja

Ik heb Kicah mijn edel pop met een leeftijd van 5 weken en 3 dagen opgehaald bij de kweker ,de volgende dag kwam ik er achter dat ze een achterteentje mist , dit is er hoogswaarschijnlijk afgebeten omdat je een beschadiging kan zien , het is wel helemaal geheeld , wij waren hier niet van op de hoogte gebracht dus gaan er ook vanuit dat dit niet bekend was bij de kweker .
Voor ons maakt het verder niet uit omdat ze er in onze ogen niets minder mooi door word en ik niethet idee heb dat ze er last van zal krijgen in de toekomst.

Wel vraag ik me af of je als kweker dit soort dingen niet opvalt , bloed het dan nauwelijks ? gebeurd het vaker dat een kweker dit niet opvalt ?
Deze vragen puur uit nieuwsgierigheid .


HermanH
Website Member
Posts :121

Website Member
2004-02-06 - 08:08:53 send message to HermanH

hallo Natasja,
dat teentje kan er wel afgebeten zijn toen ze net een paar dagen oud was,en dan merk je er niks van als kweker zijnde.
Ik heb zelf ook wel vogels zitten die tenen missen waar ik thuis pas achter kwam,je ziet het ook niet altijd direct.
Er zijn natuurlijk ook vogelkwekers en verkopers die het wel weten en niet zeggen,maar mijn mening is:; wees maar eerlijk,daar heeft iedereen het meest aan.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-02-06 - 16:32:34 send message to natasja

dan delen wij dezelfde mening wink ;)

bedankt voor de uitleg


uswhite
Website Member
Posts :133

Website Member
2004-02-07 - 09:44:12 send message to uswhite

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Hallo

Dit is allemaal positief uitgelegd en ook goed zo. Maar ik kan jullie wel vertellen dat ik van iedere bij mij gekweekte vogel weet of er uiterlijk iets aan mankeert. Elke goede vogelkweker observeert zijn vogels zodat hij in kan grijpen als het nodig is. Verder hou ik de jonge vogels geregeld in de hand om te kijken of er iets aan mankeert.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-02-08 - 22:45:26 send message to natasja

Op zich is het in dit geval geen enkel probleem , aangezien het mij niet uitmaakt verder omdat ik zelf ook niet kweek en ze niet perfect hoeft te wezen , echter kan ik mij wel voorstellen dat het voor iemand die hier wel waarde aan hecht geen leuke verassing zou zijn ..

Ik neem het mezelf ook enigzinds wel kwalijk dat me dit niet is opgevallen toen ik haar ophaalde .. al had het waarschijnlijk geen reden geweest om haar niet mee te nemen maar qua prijs had er dan wel iets mogen veranderen vind ik .. , ik heb contact opgenomen met de kweker en deze vertelde mij het ook niet te weten , hij had het ook niet gezien tijdens het ringen en toen we haar ophaalde had hij er niet opgelet , jammer genoeg stond er in de reactie geen excuus iets wat ik zelf wel op z'n plaatst had gevonden ..

Ik was dus eigenlijk nieuwsgierig naar in wat voor mate zoiets opvalt bij een kweker .


Ramon
Website Member
Posts :476

Website Member
2004-02-08 - 22:56:01 send message to Ramon

Natasja,
Zelf kweek ik ieder jaar zo'n 150 tot 200 jongen, vanaf het uitkomen der jongen tot aan het uitvliegen controleer ik regelmatig alle jongen. als kweker vallen dit soort dingen zeker op. Een vogel die een nagel of een teentje mist zal hierdoor zeker niet minder zijn, maar in de vogelsport is dit algauw een waarde vermindering. Je moet er wel altijd tegenaan kijken. Een tegemoet koming van de kant van de kweker is hier wel op z'n plaats vind ik.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-02-08 - 23:04:08 send message to agabird

Ik wil ook nog even graag reageren. Ik heb altijd de instelling de vogels met rust te laten als ze de jongen groot brengen, wat inhoud dat de jongen worden geringd, en ze dus daarna pas weer zie als uit het blok komen.

Ik zie dus ook niet snel of er een nagel is afgebeten. Maar op het moment dat de jongen het nest uitkomen, dan valt het meestal gelijk op.

Volgens mij kijken kwekers daar toch wel standaard naar, of de nageltjes eraan zitten of niet.

Het zou kunnen zijn dat de kweker waar jij je vogel gehaald heeft het niet gezien heeft in het nest, maar ik denk wel dat hij het gezien heeft toen hij het jong vast heeft gehad om deze in een kooitje/doosje/kistje te stoppen. Misschien heeft het hem op dat moment ook verrast en er niets van gezegd.

Maar goed aan de andere kant, hij kan het ook gemist hebben ... Het zou kunnen.


Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-02-09 - 01:00:13 send message to Mario

Hoe goed je ook naar een vogel kijkt je kan niet altijd alles zien en dat is ook de reden dat er zelfs op TT regelmatig vogels bestraft worden op ontbrekende tenen en nagels en dit zijn dan de vogels die het meest van allemaal gecontroleerd worden door de kweker.Zo zie je maar er kan er altijd eentje tussenuit glippen waarbij je de gebreken niet ziet.
Het kan natuurlijk ook zijn dat de kweker dit wel gezien heeft en gewoon gezwegen heeft wat natuurlijk niet mooi is,maar je moet de mens altijd het voordeel van de twijfel geven want je kan niet alles zien hoeveel je soms zelf kijkt.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-02-10 - 08:03:48 send message to natasja

op zich kan ik me wel voorstellen dat je het als kweker kan missen, vooral bij de wat kleinere vogelsoorten echter hier gaat het om een edel papegaai .. die hebben toch best wel flinke pootjes wink ;)

het is ook niet alleen het nageltje wat er af is maar meer als de helft van de achterteen ..

Ik ga er maar vanuit dat de kweker dit inderdaad niet gezien heeft .. maar toen ik hem op de hoogte bracht was een excuus naar mijn idee wel op z'n plaats.., er werd echter alleen gezegt dat het niet gezien was en er werd me toch nog alle plezier met haar gewenst .

let wel , ik zou d'r voor geen andere papegaai meer willen ruilen hoor en dat is het allerbelangrijkste en ik blijf de kweker ook zeer zeker dankbaar voor haar maar ik vind het alleen erg jammer , niet alleen wat betreft het ontbrekende excuus maar ook omdat de edel geringt is met een ring van '99 ( en ze is van dec. 2003 )en me dit ook pas bij het ophalen werd verteld .

maar ze doet het geweldig en dat is het allerbelangrijkste .

In ieder geval bedankt voor de informatie ik wilde voor mezelf gewoon graag weten of en in hoeverre een kweker dit had kunnen weten en of ik dus met een gerust hart zijn gegevens door kan geven als iemand op zoek is naar een kweker van zijn soorten.



Ramon
Website Member
Posts :476

Website Member
2004-02-10 - 08:44:01 send message to Ramon

Ik denk dat je bij deze kweker beter niet meer kunt kopen. Een vogel met een stuk teen eraf en een ring die vier jaar ouder is dan de vogel. Slechte zaak.


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-02-10 - 10:32:57 send message to agapornisforpus

Ik ben het er helemaal mee eens. Ik weet niet wat je voor de edel hebt betaald maar het zal een leuk bedrag zijn geweest, dan mag je van een kweker wel verwachten dat hij ringen van 2003 heeft. Het is namelijk procentueel gezien een klein bedrag op het bedrag wat jij ervoor betaald hebt.

mvg,

Michielshocked 8O


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-02-10 - 11:54:09 send message to natasja

ik heb voor de edel een bedrag betaald van 450 euro ,ik heb ze duurder gezien maar ook goedkoper aangeboden gekregen en van de zelfde prijs .

Van de ring vind ik erg jammer , want mocht het ooit zijn dat ik haar weg zou doen ( wat ik zeer zeker niet hoop of vanuit ga ) dan geloofd natuurlijk geen mens dat ze 3 jaar jonger is als haar ring laat zien .

de kweker gaf als reden dat het niet uitmaakt en dat hij misschien wel van plan was geweest haar zelf te houden


joke66
Website Member
Posts :21

Website Member
2004-02-11 - 17:14:30 send message to joke66

hoi
dat van die ring heb ik nu ook.
ik heb een amazone gekocht van een maand of 5 oud en die heeft ook een ring om van 2001, ik vind het heel erg verwarend en niet echt slim van de kweker, ik weet het gebeurt wel vaker dat ze ringen te kort komen maar doe er dan 1 om van het jaar ervoor en niet 1 van bijna 3 jaar ervoor.

groetjes joke


parrotsbe
Website Member
Posts :14

Website Member
2004-02-13 - 16:26:32 send message to parrotsbe

een nageltje dat afgebroken is gebeurd wel vaker.
bij vogels die dienen voor de kweek kan het zijn dat men er 5€ minder gaat voor vragen, maar erg is het niet. (mijn mening)
elke vogel die je koopt keur je, dus als de verkoper het nog niet wist is het aan u om het op te merken. maar ik weet wel van elke vogel die ik verkoop dat er 1 ontbreekt ja of nee.
sommige nageltjes/teentjes worden afgebeten door de ouders of door verwonding van hun twege of zelfs afvriezen kan.bij tamme vogels al eens blijven hangen in je trui,...wel opletten het kan hevig bloeden tot de dood !!!

ivm het ringen, en zeker van een vorig jaar is een 2-strijd welke de kweker verliest. 1 de kweker heeft een ouder vogel te koop wat soms goed is voor de verkoop. en hij is toch ook geringd => 2 sommige pers staan erop dat de aangeschafte vogel geringd is ...maar dan vind ik dat de kweker in kwestie de moeite moet doen om een vogel te ringen met een ring van zijn geboorte jaar. heeft hij geen meer kan er altijd bij een kollega kweker eentje gehaald worden.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-02-14 - 22:25:53 send message to natasja

Gisteren werd ik gebelt door de kweker van mijn Kicah , aangezien hij hier ook lid is ( dit wist ik ) heeft hij mijn postings en de reacties daarop ook gelezen en schrok een beetje , wat ik mij op zich ook goed kon voorstellen en heb dan ook uitgelegt dat dat bij ons ook het geval was wat betreft het teentje + de ring.

Het afgebeten teentje is bij hem nooit opgevallen , dit vermoeden had ik zelf ook inderdaad al
ook gesproken over de ring die 4 jaar ouder was als de vogel ,de verklaring was dat hij geen andere ringen in het bezit had en het verstandiger leek de vogel toch te ringen , dat wist ik al want daar was al over gesproken en heb gezegt dat ik daar ook wel begrip voor heb maar het wel zo netjes had gevonden dit te horen voor we in de auto stapte om de vogel te gaan halen, dit be'aamde hij ook maar hij was het even vergeten.

excuses over de situatie dus toch nog mogen ontvangen en verder gaat het met Kicah erg goed dus ben achteraf ook deels wel blij het niet van te voren geweten te hebben want het had zeker mijn keuze be'invloed.

Voor ons is het belangrijkste dat ik een gezonde vogel heb en die heb ik wink ;)



agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-02-16 - 22:57:50 send message to agabird

Toch netjes dat er een excuus gemaakt is. Geeft toch wat meer vertrouwen in de kweker, dat hij het echt over het hoofd gezien heeft.

Je zou een een foto van je vogel kunnen maken op de krant van vandaag. En met een beetje goede camera kun je ook nog wel een foto maken van de ring met jaartal met daarbij de krant als achtergrond.

Heb je misschien toch nog een beetje bewijs als je later ooit wilt aantonen dat het een jonge vogel is van dit jaar en niet van enkele jaren geleden.



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 249 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede