Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Chinese dwergkwartels Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
<<< vorige


cocobar
Website Member
Posts :591

Website Member
2006-09-10 - 16:48:23 send message to cocobar

Wanneer er jongen zijn neemt men wel vaker de haan weg omwille van zijn aggresief gedrag tov van de kuikens.

Ik merk nu echter dat de haan de natuurbroed kuikens evengoed beschermt én voedert als de moederkloek. Buiten het broedseizoen biedt hij ook steeds lekkers aan de hennetjes en nu zie ik hem hetzelfde doen bij zijn nageslacht.

Uiteraard hou je de eerste paar dagen toezicht, maar nu weet ik dat het goed gaat en hoef ik mij geen zorgen te maken en ze groeien ooo zo snel!!


polflietjen
Website Member
Posts :56

Website Member
2006-09-14 - 15:48:18 send message to polflietjen

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

<met zebravinken kunnen kwatels perfect samengehouden worden,zelfs als er jongen zijn,bij krombekken moet je dit wel niet proberen! ik laat mijn kwartels met jongen steeds in de buitenvolière bij de kanaries nooit prob en de man helpt idd meebest zet je er dan wel nog voor de zekerheid een pop zonder jongen bij voor de man zijn bezigheid...


frankvdbee
Website Member
Posts :1

Website Member
2007-03-27 - 17:03:46 send message to frankvdbee

ik heb een koppeltje chinese dwergkwartels in een voliere bij grasparkieten zitten nou is mijn vraag of jullie nog iets weten wat ik kan maken voor kwartels om ze laten schuilen of om een nestje onder te maken ik heb nou 2 plankjes in de voliere staan maar de parkieten willen daar nog wel is onder door lopen!

nou had ik nog een idee maar weet niet of het goed zou zijn een ijzeren geraamte van een bloemen mand op de kop zetten en dicht vlechten met wilgenhout?

Groette frank


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2007-03-27 - 21:31:35 send message to chrislaevers

Wat dacht je van oude of zelfs verse bamboestengels (in de zomer en herfst) samengebonden in garven en dan verticaal gestapeld tegen de draad of wand. Ik bind ze vast met raffia en druk de uiteinden in de grond zodat ik een bosje creëer. Aan de buitenzijde kan je dagoud zaad strooien en elke dag het oude drinkwater en dat kiemt dan en vormt een nieuw fourageergebied plus camouflage voor de kwartels.
Dat kan denk alleen als je een gewone bodem hebt.
Hopelijk krijg je nog meer tips.


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2007-03-27 - 21:33:47 send message to chrislaevers

Dat idee van die ijzeren bloemenmand dichtgevlochten met wilgen zou ik zeker proberen.
Veel succes.


coen
Website Member
Posts :5

Website Member
2007-09-11 - 17:11:58 send message to coen

hoi ik heb een koppel kwartels en ik krijg er morgen 2 vrouwtjes bij zou dat lukken en gisteren had ik mijn eersten ei maar ik zou graarg willen weten of ik het vrouwtje appart moet zetten om haar te laten broeden?


Zjurre
Website Member
Posts :239

Website Member
2007-09-11 - 21:52:13 send message to Zjurre

Laat de hen gewoon bij de haan zitten, je zult zien dat (als ze echt broeds is) ze nog minimaal een stuk of 7 eieren bij legt. Als ze echt broeds is legt ze alles zelf in een kuiltje, en "selecteert" de goede eieren om te bebroeden. Je kunt eventueel wat kokosvezel of gedroogde grassen (of hooi/stro) aanbieden, dan maakt ze er een echt nestje van.
Wat betreft het bijplaatsen van andere hennen; over het algemeen is dit geen probleem. Het kan zijn dat ze enkele dagen gemeen tegen elkaar doen, het beste is ze dan wat afleiding te geven. Dit lukt het makkelijkst door, wanneer je de hennen bijplaatst, wat meelwormen in de voliere te strooien (voedsel boven alleswink ;)), zoals Karel in een ander topic ook al heeft genoemd.
Succes!


coen
Website Member
Posts :5

Website Member
2007-09-12 - 17:41:36 send message to coen

hoi kun je de kwartel eitjes opeten of gaat dat niet lukken want ik heb nou 2 eitjes en er zit in allebij een deukje en nou ben ik benieuwd of ik die eitjes op kan eten en de anderen uit te broedenhappy :)


Zjurre
Website Member
Posts :239

Website Member
2007-09-12 - 17:54:59 send message to Zjurre

uuuh opeten nadat ze ingedeukt zijn zou ik zelf niet riskeren, maar das mijn persoonlijke mening... Proberen kan natuurlijk altijd :P

Je hebt risico dat het eivlies ook kapot is, en het ei dus is gaan "rotten".

Beter pak je gewoon verse eieren, dan weet je zeker dat je goed zit!


coen
Website Member
Posts :5

Website Member
2007-09-14 - 19:56:58 send message to coen

maar hoeloang kun je de eitjes bewaren tot dat ze kunnen broeden en als ik ze wil laten broeden moet il dan alle eitjes bij elkaar leggenrazz :p


chrislaevers
Website Member
Posts :970

Website Member
2007-09-14 - 20:15:35 send message to chrislaevers

Je raapt de eitjes die verspreid liggen of die die in een nestje terecht komen en houdt dat elke dag in de ogen welke er bij komen. Ik heb ze als hapje klaargemaakt op Nieuwjaarsavond maar verschil met een kippenei heb ik niet geproefd. Nu laat ik de hen doen en als er een oude nest met eieren is, pak ik die weg en zet de eieren in de tuin voor de egels.
Als de hen echt gaat broeden, merk je dat wel. Dan zit ze namelijk op de nest en niet alleen voor het leggen van een zoveelste ei.
Mijn kwartel is momenteel weer aan het broeden voor de derde keer dit jaar. Ik weet niet of de eieren bevrucht zijn. Als het koud is en de hen moet gaan eten, gaat de haan op de nest zitten. Soms zitten ze er met z'n tweeën op. Ik heb voor alle voorzorg het hanenjong van de vorige nest in een andere volière geplaatst. Als de kuikentjes uitkomen rennen ze namelijk achter elke kwartel aan en zo raken ze snel onderkoeld en gaan dood. Ik ben ook begonnen met de afrasteringen van de draad (ongeveer 20 cm hoog) daar de kuikentjes de eerste dagen door de draad heen kunnen wriemelen en zo vast kunnen zitten.
Christine.


coen
Website Member
Posts :5

Website Member
2007-09-14 - 21:16:39 send message to coen

maar ik heb drie vroewtjes en 1 mannetje maakt dat niet uit als ze gaan broeden met die andere vroeuwtjes want ik heb die andere 2 vrouwtjes net nieuw en ik wil; graag weten of het natuurbroed of uit de broedmachine zijn weet iemand hoe je dat meschien een beetje kan zien(ik heb de kwartels in een appart hok in de schuur zitten en ze gaan niet naar biuten want dan ben ik bang dat ze weg of zigzelf dood vliegen)shocked 8O


theelepeltje
Website Member
Posts :621

Website Member
2007-09-15 - 00:38:40 send message to theelepeltje

Je kan aan het uiterlijk van de kwartel niet zien of het broedmachine of natuurbroed is. Maar dit maakt in feite niet veel uit.
Waarom laat je je Chinese dwergkwartels niet buiten? Ze zijn geheel winterhard hoor. Je zegt dat ze misschien wegvliegen? Hoe zou dit kunnen als je volière geheel afgesloten is? En waarom denk je dat ze zich dood zouden vliegen. Chinese dwergkwartels zijn over het algemeen heel rustig en van een enkele maal omhoog vliegen krijgen ze niks.


coen
Website Member
Posts :5

Website Member
2007-09-16 - 18:17:35 send message to coen

maar ik heb geen voliere want ik heb een appart hok en ik wil me eigenlijhk alleen specialiseren in kwartels maar wat is er nou juist het mannetje stood een vrouwtje telkens af en dat vrouwtje heb ik nou appart gezet maar ik weet nou niet egt wat ik nou moet doen appart houden of er weer bijzetten en ze is nou al 2 weken eieren aan het leggen maar ik heb pas 2 eieren
???shocked 8Osad :(



Pagina : 1 2 3
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 198 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede