Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > dierenarts Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2003-12-13 - 11:01:01 send message to Rogert

Nee, ik hoef niet te testen of een dierenarts wel of geen goed advies geeft, ik heb een goede dierenarts, die de moeite neemt om daadwerkelijk te onderzoeken wat een vogel precies heeft, en daar ook gericht op te behandelen. Maar ik vind wel voordat je naar een dierenarts gaat, je zelf moet uitzoeken wat jij denkt dat een vogel heeft, zodat je je niet kan laten aftroeven.

Ik heb mijn goede dierenarts al gevonden, en ben bereid daar 80 km voor te rijden, want kwaliteit moet je wat voor doen. Maar ik snap gewoon niet dat als mensen ontevreden zijn over de manier waarop ze geholpen worden, ze daar wel blijven komen?

Vogels houden is erg specialistisch werk, de gezondheid bij vogels is ook erg specialistisch, dus wil je goed advies, dan moet je naar een dierenarts gaan die daar ook daadwerkelijk voor heeft gestudeerd heeft. Een honden en katten arts heeft te weinig kennis over vogels, en zal met een natte vinger in de lucht een diagnose stellen, heeft weinig ervaring met vogels, maar moet toch een advies geven. En neem maar van mij aan dat er geen één dierenarts is die durft te zeggen dat hij het niet weet!! Dat durft Hedwig van der Horst uit Eindhoven wel, dus daarom vind ik dat een goede dierenarts. Een huisarts heeft het immers ook niet altijd bij het rechte eind, daarom verwijst hij je ook door!!

Nogmaals het boek dat ik adviseer om je eigen kennis te vergroten is: Gezondheidszorg bij papegaaien, parkieten, kaketoes, agaporniden, lori's van Dhr G.Th.F. Kaal, ISBN 9070725010

Ik wil absoluut niet preken, afzeiken of kwetsen, maar het is aan jezelf iets te doen met je ervaring.

Succes met de hobby

En wat ik ook jammer vind, is dat mensen helemaal zwart gemaakt worden, terwijl ze zich niet kunnen verdedigen. Dan kun je beter advies vragen of iemand een goede dierenarts weet, omdat je ontevreden bent over je eigen dierenarts, dan dat je een dierenarts helemaal afkraakt. En als je je eerst verdiept in de materie, en je blijft doorvragen bij een dierenarts, dan kan hij je niet aftroeven met een pilletje hier, en een drankje daar.


dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2003-12-13 - 11:54:16 send message to dijkkamp

beste roger

natuurlijk is mensen zwart maken die niet kunnen reageren makkelijk maar ik denk dat hij toch ook wel internet heeft??? dus of hij niet kan reageren maar het is wel zo dat de beste man een hoop aan zichzelf te danken heeft een aantal ervaringen die ik met hem had bij deze.
toen hij nog in de leer was bij proff. schaafsma (plusminus begin jaren 80)had hij altijd al het oordeel klaar van wat je verkeerd deed en dat het anders moest we moesten regelmatig mest onderzoek doen en dan de juiste medicijnen bij hem aanschaven op een zeker moment zat ik bijna elke week bij hem want er mankeerde van alles aan de vogels en als je vogels had moest je er goed voor zorgen maar ondanks alle goede zorgen zo als hij het zag hebben er toen bijna voor gezorgt dat het plezier in de hobby totaal weg ging want kweek resultaten waren er bijna niet meer met al die medicijnen een collega kweker had er eerder genoeg van dan ik dat wil zeggen van hem dus en ging weer terug naar de oude kweek methode en had snel weer de leuke resultaten en weinig ziektes en ik kwam er volgens hem maar niet van af de hobby was bij mij dus over jaren later kreeg ik van iemand een paar nigrigenissen en ben zodoende weer begonnen met vogels heb nu de hobby weer voledig opgepakt maar kwam hem toen weer tegen bij een vogel markt en ook deze ervaring was alles behalve aangenaam ik had de vogels net op tafel staan en stond even te kijken of ik bekende zag en toen stond hij aal weer bij mij van dat het toch schande was dat ik de vogels nog geen water had gegeven en wat voor liefhebber ik wel was ik vroeg hem toen wat hij moest omdat ik er net stond hij zij toen ik ben hier aangestelt om het welzijn van de dieren te waarborgen ik vroeg hem toen waarom hij dan niet naar die handelaar ging met 40 vogeltjes in een te kliene kooi daar had ik niks mee te maken daar was hij voor dus mijn conclisie is geen aardige man en dat mag gezegd worden


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2003-12-13 - 12:33:08 send message to Rogert

Ja, dat is een persoonlijke ervaring, waar ik niet over kan oordelen. Als ik inderdaad zo behandeld zou worden, zou ik inderdaad geen advies bij hem vragen, en op zoek gaan naar iemand die mij wel wil begeleiden in mijn hobby. Maar jezelf verdiepen in de materie is natuurlijk wel wenselijk wil je zelf optimaal voor je dieren kunnen zorgen. En iedereen maakt fouten in zijn hobby, kan leren van een ander, en advies vergaren. Ook op deze site staan hele goede adviezen omtrend het houden van vogels, daarom is deze site zo populair onder de vogelliefhebbers. En ook ik steek hier veel van op en ben me bewust van het fijt dat ik ook niet alles kan weten.

Wat ik wel als advies wil geven voor een ieder: op het moment dat een dierenarts het woord "Baytril" gebruikt, wil dat eigenlijk zeggen: ik weet het niet precies, maar geef het maar, dan hoop ik dat het over gaat!

En hier laat ik het bij, voor dit onderwerp


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2003-12-13 - 15:34:31 send message to kakatoe

Kijk hoe meer mensen als er bij hem weggaan des te beter.
Er zullen weldegelijk vogelartsen zij die zowel achter de hobbyist staan en achter de gezondheid van onze vogels.
En die niet zeggen dit mag wel en dit mag niet maar die dan je uitgebreit advies geven en ook over wat een vogel kan mankeren,en niet direkt klaar staan van je moet direkt komen want dan heb ik weer €50 tepakken excl.medicatie.
Ik vind dat een vogelarts daar niet naar kijken moet natuurlijk moet hij er ook van leven .
Maar dat moet niet tenkoste van onze hobby en welzijn van onze vogels gaan.
Want zoals Hooimeijer doet dan denkt een vogelliefhebber de volgende keer ik draai die vogel de nek wel om en waar zijn wij dan meebezig?
Kijk en daar is Hooimeijer zich al daar niet bewust van
Alles is bij hem negatief hij heeft zelf zaad met eivoer ontwikkeld en dat was 1 a 2 jaar niet goed genoeg meer en daar heeft hij verschillende processen voor aan zijn broek gehad dus dat wil ook wel wat zeggen.
En als je iets meer verstand hebt van laboratorium werk dan kun je het tegen hem opnemen want dan neemt hij je wel serieus omdat je dan daar iets meer van weet,daar hij je dan niets op je mouw kan spelden.


HansvdWeerdhof
Website Member
Posts :46

Website Member
2003-12-18 - 13:51:29 send message to HansvdWeerdhof

Ik heb met Hooimeijer ook niet al te beste ervaringen, hij is nogal kinderachtig, hij wordt namelijk heel boos als je na een mestonderzoek geen medicijnen bij HEM koopt.
Maar ook met Cornelissen uit Nijmegen heb ik een heeeele slechte ervaring gehad, die me heel veel vogels en geld gekost heeft, maar als er dan stront aan de knikker komt dan laten de heren het over aan hun verzekeringsmaatschappij, waar je het als simpele vogelkweker moet opnemen tegen bedrijfsjuristen, geen schijn van kans dus.
Dus ik blijf tegenwoordig maar in de buurt, bij Feld, die is tenminste reeel.

In het algemeen: Dierenartsen mag je niet vergelijken met een huisarts, een dierenarts is gewoon een commerciele jongen met een witte jas aan, die witte jas boezemt bij veel mensen ontzag in, en dat weten zij ook. En als je een verkeerde treft dan maakt hij er ook misbruik van, door je allerlei zooi aan te smeren.
Maar ook hier geldt: eerlijkheid duurt het langst.
Ik snap ook wel dat iedere commerciele aap zo snel mogelijk rijk wil worden, maar ik pas even voor dit soort mannetjes.


toro
Oud Lid
Posts :8

Oud Lid
2003-12-21 - 18:01:35 send message to toro

een goede dierenarts in belgie is , Dr Dieltjes in schoten specialiest in vogels ook in sex pepalingen van vogels. een aanraader!!!!!!!!!!!!!


9549374
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-01-13 - 13:03:56 send message to 9549374

In de opleiding tot dierenarts komen gezelschapsvogels steeds meer, maar nog steeds zijdelings aan bod. In NL heeft een aantal dierenartsen zich de vogelgeneeskunde eigen gemaakt. Daarnaast is een beperkt aantal dierenartsen opgeleid tot specialist vogelgeneeskunde (Hedwig van der Horst, Eindhoven; Frank Verstappen, Driebergen) waarnaast slechts 4 dierenartsen als europees erkend vogelspecialist te boek staat (Lumeij, Schoemakers en Westerhof, Faculteit Diergeneeskunde; Cornelissen Nijmegen). De met name genoemde dierenartsen besteden dus een groot gedeelte van hubn tijd aan vogelgeneeskunde en het bijhouden van de laatste inzichten en technieken op dit gebied. Dit biedt wel een kwaliteits, maar geen tevredenheidsgarantie.




Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 180 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede