Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Numero Uno. Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-03-20 - 19:55:14 send message to johanblok

quote
zelf kun jer er trouwens soms ook wat van, misschien niet op één persoon direct gericht.


Ik kan wel tamelijk fel en helder zijn (ook omdat ik ook een beetje de blik van een buitenstaander heb en daardoor de vele misstanden des te helder zie (of meen te zien)), maar bij mijn weten blijft dit altijd in nette taal en niet gericht op de persoon, zoals hierboven bijvoorbeeld gebeurd. Ik bestempel sommige zaken wel als dierenmishandeling en geef daarbij mijn criterium, maar beschuldig daar nooit met toenaam een bepaalde persoon van en kwets deze ook niet door bijvoorbeeld het noemen van een ongerealiseerde droom. Daarmee overschrijdt je een grens en verwordt discussie tot een ordinaire ruzie. Datzelfde gebeurt trouwens ook zodra men de ander jaloezie verwijt.

@ParkietenPeter: leuk dat je een en ander op internet zet, alleen ik weet niet of die grafieken zonder de tekst van het artikel goed beoordeeld kunnen worden. Maar ik denk ook niet dat papageien het leuk vindt als je dat in zijn geheel op internet zet (dan overschrijdt je toch wel copyright).

Ik heb ooit toen ik wat zat te grasduinen in een catalogus van wetenschappelijke artikelen iets gevonden over stereotype gedrag, ik zal dit tezijnertijd eens opzoeken en hiervan verslag doen.


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2006-03-20 - 20:03:10 send message to Picolet

Beste Peter,

Zijn de gegevens die uit het artikel komen dan niet duidelijk genoeg voor jou. Kun je het niet begrijpen of wil je het niet begrijpen??

Wellicht is het financiële aspect in je hobby een zo’n grote rol gaan spelen dat je de zaken niet meer helder ziet.

Voor mij persoonlijk geldt simpel het volgende:

Een koppel jong aanschaffen, voorkeur nakweek. Alleen de bodini amazones zijn in onze collectie import vogels.

Ruim huisvesten, alle koppels hebben de mogelijkheid een buitenvolière te bezoeken.

Kweken is natuurlijk het leukste aspect, maar alles blijft tot het uitvliegen bij de ouders. Natuurlijk wordt er ingegrepen bij slecht voeren of ernstig plukken enz.

De jonge vogels worden gezamenlijk met de jongen die in dat jaar gekweekt zijn in een ruime uitvlieg kooi geplaatst. Dan mag iemand de vogels kopen, anders blijven ze maar lekker vliegen. Voor de jongen van voorgaande jaren zijn er extra kooien leeg gehouden.

Dit is toch de basis zoals zoveel liefhebbers hun vogels houden, of het nu zebravinken zijn of papegaaien. Een koppel brengt toch gewoon zijn eigen jongen groot. Ik kan niet begrijpen hoe een liefhebber en waarom de jongen onder de ouders vandaan kan trekken. Zeker niet met jongen van een drie weken oud waar je ook mee adverteert.



De reden van dit gedrag kan ik alleen maar uitleggen dat je de vogels wilt forceren om meerdere broedronden te maken en je portemonnee graag ruim gevuld ziet. Met het belang van de oudervogels houd je geen enkele rekening en zoals het artikel waarin bovenstaande reacties naar gerefereerd wordt zorg je voor veel papegaaienverdriet bij veel vogels en mensen. Helaas neem je van andere mensen weinig aan en zeker niet van vogelliefhebbers die kweken met ouderbroed. Natuurbroed weet je zelfs een andere naam voor te verzinnen.

Ga zo door en vergal het leven van talloze jonge papegaaien en argeloze kopers. Hopelijk kun je nog steeds goed slapen en kun je genieten van de collectie die betaald is met het bloedgeld van je gesocialiseerde baby papegaaien.



dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2006-03-20 - 20:42:53 send message to dooren

Een boel reakties, ik twijfel dan ook behoorlijk om nog te reageren. (extra olie op het vuur is overbodig)

Echter 1 ding vind ik absoluut niet correct en wil ik aansnijden, dat er in Nederland geen particulieren zijn te vinden Peter, die de warmte en liefde kunnen geven aan jouw handopfok papegaaien, dat geloof ik dus niet.

Ik heb zeer veel (inter)nationale contacten en zie dus niet in waarom de Nederlander niet of minder geschikt zou zijn.

Erwin van de Macawclub Nederland brengt ook jonge papegaaien groot en verkoop deze wel aan Nederlanders.

Op deze manier schep je dan wel een beeld dat het een geldzaakje wordt, want in het buitenland wordt in het algemeen meer betaald, dat weet je.

Ik hoop niet dat je dit als kwetsend beschouwd maar vele forumleden (waaronder ik) krabben zich nu wel op de kop.

In dit licht gezien is het dus allemaal niet erg positief. Ik dacht echt dat jij anders was dan de gemiddelde handelaar die gaat voor de snelle winst.
Gert


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2006-03-20 - 21:22:43 send message to Niltava

quote
Ik bestempel sommige zaken wel als dierenmishandeling en geef daarbij mijn criterium, maar beschuldig daar nooit met toenaam een bepaalde persoon van en kwets deze ook niet door bijvoorbeeld het noemen van een ongerealiseerde droom.

Misschien is dat welnet zo kwetsend als wt ik heb gedaan, en misschien wel meer mensen bereikt dn je bedoelde.
Een ongerichte boodschap kan soms harder aanslaan bij een niet bedoelde persoon.

Wat beteft de droom. Ik gun het hem en zijn vogels best wel.
Zo heb ik hem ook al eens complmenten gegeven over zijn vogels, die er goed uitzagen.
Hij heeft echter deze droom al een paar keer geuit, iedere keer gaat het net niet door, dat kan natuurlijk en is dan jammer.
Als die droom zo groot is, en dat lijkt zo te zijn. Dan is het toch vreemd dat een ondernemer die hij is en de situatie daar kennende, daar mensen(die kweker) heeft die hem zouden kunnen helpen.
Als ook de familie het graag wil, zoals ik begrijp en al gewend zijn aan het handopfokleven die hun leven nu al min of meer beheerst.
Dit en in het kader van de andere vage zaken (geen foto's van het hok, adverteren in het buitenland etc. etc. maken een dergelijke opmerking misschien niet geweldig maar zijn misschien nodig oor het hele plaatje.
Johan: ik plaats mijn berichten weloverwogen en onderbouwd. Soms misschien wat fel, maar nooit in het beginstadium.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-03-20 - 22:50:16 send message to Jacqueline

happy :)

Dat internet vele mogelijkheden heeft geopend op elk denkbaar gebied, maar zeker ook op dit gebied, uitwisseling van kennis qua kweek/handopfok/verzorging/huisvesting/import/export enz...
Word nu hier afgeschilderd alszijnde een inbreuk op het nederlander zijn.
Dat wij onze weg gevonden hebben op deze toch zeer bruikbare info rijke snelweg, lijkt nu de lans te worden/zijn die in ons hart word gestoken.
Heel veel contacten via dit medium zijn uitgegroeit tot zeer waardevolle en bruikbare gegevens met betrekking op bovengenoemde items.
Dat er ook nog hele sterke persoonlijke banden uit voort zijn gekomen is een presentje dat we dankbaar hebben aanvaard.
Dat met een andere aanpak op het gebied van voeding/verzorging en koppelvorming in zijn algemeen op aanwijzing van ervaren kwekers onze resultaten omhoog gingen, zonder de gememoreerde zaken uit te voeren die aangegeven worden door Picolet.
Kunnen we toch echt niet ontkennen, het een en ander is gewoon op een hoger niveau getilt, met als gevolg dat we nu kunnen zeggen, we gaan gericht in een bepaalde periode van het jaar kweken, daarbuiten schieten er ook wel een paar koppels op eitjes, maar dat zal wel zo blijven, ook zij hebben soms een andere mening.
Hier geen invloed van de broedmachine, hier geen invloed van de medicijnkast, maar veel belangrijker nog, hier ook geen koppels met stres symptonen, geen eiervreters/geen verminkingen en wat al niet meer van dit soort zaken.

Dat er een meningsverschil van inzicht is ontstaan ten opzichte van ouderbroed en terugplaatsen in de natuur, is nog geen reden om te gaan verkondigen dat wij geen kijk hebben op de problemathiek van dit hele hot item.

Dit alles heeft zich toegespits op de door mij genoemde ara's, maar daar vliegt meer los hoor, en ga jullie alle daar toch even blij mee verrassen.
Jimmy de grijzeroodstaart en haar maatje (ja ze heeft een jongens naam ) verdwijnen soms voor dagen drie of zelfs 5 dagen zie je ze niet, je hoort ze niet in geen velden of wegen te bekennen.
Drinkwater is daar ruim voldoende aanwezig, moerassen in overvloed met de nodige gevaren in zich verborgen, waar leven zij van, hoe houden zij zich staande in dit gebied.???????
Om op een vroege morgen te landen op de rand van de veranda met een vrolijk HELLO.
En geen drang zoals je zou verwachten toch, om zich als dijkdelvers te storten op de aanwezige voerbakken, simpele grijzeroodstaarten die hun weg gevonden hebben in de, laten we zeggen semi natuur, want menselijk contact blijft, en ja daarna verblijven ze net als de rest in de vogelserre voor een paar nachten of meer, om daarna weer hun eigen weg te gaan.
Vul het maar in hoor, maar voor mij is wel duidelijk, dat daar technieken worden opgedaan die wel degelijk laten zien dat overleven buiten de invloeden van de mens wel degelijk aangeleerd word.

In de reactie van de eigenaar, vermeld hij ook, hoe kun je dit uitleggen, zonder dat men het kan zien, dit slaat op de adembenemende schoonheid van alle losvliegende vogels en speciaal op de ara's.
Maar voeg daarbij maar gerust, ook het met eigen ogen ervaren wat ze nog meer doen, dan alleen het showen van hun kleuren in de zonnestralen.

Dat jullie alle hier een andere kijk op hebben, is me nog daaraan toe, dit komt voort in mijn ogen van hetgeen jullie gelezen hebben in verslagen van o.a W.P.T en andere instantie's.
Ik heb mogen aanschouwen, in levende lijven waar deze vogels toe instaat zijn, dit is een ervaring geweest regenwoud waardig.
Vogels vanuit het ei groot getrokken zonder de hulp van ouders hun weg hebben gevonden in een redelijk vijandige omgeving, kun je niet even onder een matje vegen, of afdoen met, je hebt geen kijk op natuurlijk gedrag van vogels.
Is mij veel tekort door de bocht en geeft niet aan dat mijn bijdragen in dit hele verhaal voor jullie enig stof tot nadenken is, kan niet, weg ermee, die indruk laat je achter, maar het is er wel hoor, wis en waarachtig wel.
Dat geldelijk gewin hier onze ogen zouden verblinden, omdat hier even iets anders uitkomt, dan wat sommige artikelen naar voren brengen, is natuurlijk een lachertje.

Tragedie.

koppel Oranje kuif kaketoe’s die hun jongen verminken

Een klein zinnetje, maar beseft iedere lezer hier wat een tragedie hier achter schuil gaat.
Een wel gemeend advies, mocht je het geld er niet voor hebben, start een inzamelings actie hierop V.A en breng ze zo gauw mogelijk terug in hun natuurlijke habitat, en stop met trekken van eitjes of jonkie's uit dit koppel, om handopfok technieken gelijk Loro park op toe te passen.
Breng dit koppel terug naar een niveau van overleven in de natuur, neem aan dat zij dit wel verdienen.
Zou het waarderen als je beschrijft, wat met name het popje afziet met dit enstige probleem, voor haar is het dubbel op, neem aan dat je dat wel kan.
Zie totaal geen reden om hiermee te kweken, niets op deze wereld kan dit rechtvaardigen,dit dient geen enkel doel, en kan ook niet in een frame geplaatst worden, hier is een ander woord voor te vinden.

Gert.

Dat we adverteren over de grenzen heen, wil nog niet zeggen dat we geen warme en welkome plekjes vinden hier in ons landje, denk dat je koffie te weinig in huis hebt om deze mensen van een slokje te voorzien als ze even hun trots zouden komen laten zien.
Dus zeker geen gerichte buitenlandse verkoop, en zoals ik al heb aangeven in een eerdere posting, alles is bij ons gelijk, dus geen vlucht naar het buitenland om de prijzen, is totaal niet van toepassing, bij ons althans.
Dat we buitenlandse aanvraag hebben en krijgen is leuk, maar zeker geen hoofddoel, en als het zo zou zijn, dan zal een verviervoudiging van ons bestand nog niet aan de aanvraag kunnen voldoen
In tegenstelling wat ik net even tussendoor lees in reactie numero laatst (Niltava) nee onze familie is niet betrokken bij het hele gebeuren, wij doen dit samen, en met heel veel plezier, wie dit nu weer de lucht in gooi't lees ik direkt wel even.
Alle mensen die je op de foto's ziet, zijn gezinnetjes met kinderen die een baby papegaaitje uitzoeken of betrokken zijn in het gedeelte van handvoeding socialisatie, dus eigenhandig hun baby papegaai of ara komen voeden, maar tot aan de leeftijd van zelfstandigheid blijven ze hier, we vinden het leerzaam voor hun, en wij zijn in de gelegenheid om ze samen met de baby papegaai aan een vertrouwensband te helpen, zodat als de dag aanbreekt dat hij/zij mee gaat naar zijn nieuwe woonomgeving, er altijd herkenning is van personen, dit voorkomt onrust bij de baby papegaai of ara, nieuwe indrukken krijg hij/zij toch alweer genoeg te verwerken, en dan is het voor de vogel in kwestie, een rustpunt van vertrouwen als hij personen herkent om zich veilig bij te voelen. wat alleen maar aan te moedigen is naar andere kwekers toe, wat we dan ook doen.

Niltava.

Wij zijn zeker geen ondernemers, wij plaatsen onze nakweek zeer selectief.
We kunnen er trots op zijn dat we een baby papegaai/ara tot haast in de perfectie af kunnen staan aan een huiskamerliefhebber, we openen onze deur en gastvrijheid voor deze mensen,om reden, alles moet in het teken staan van de baby papegaai/ara, zijn welzijn staat voorop.
Om in je betoog van het verhaal Amerika, deze termen te verweven laat zien hoe je werkelijk deel neemt aan dit topic, zou het zeer apriceren dat of je stopt met deze waardeloze niets ter zake doende rottigheid, of laat dit topic voor wat het is.
Ben en was niemand verschuldigd om uitleg te geven over onze plannen Amerika, heb je uitleg gegeven, en wat doe je.
Maar als je nu niet kunt begrijpen hoe deze dingen werken, neem eens contact op met de Ambassade in Amsterdam en laat je gewoon eens voorlichten, dan zul je gauw genoeg ontdekken hoe frustrerend deze weg is om te bewandelen, en menig obstakel uit de weg zal moeten worden geruimd voordat je maar eventueel je aanvraag op afspraak met de ambasadeur kunt gaan overhandigen.

wink ;)
Peter.










molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-03-20 - 23:06:06 send message to molineti

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Quote
------------------------------------------------
Zou het waarderen als je beschrijft, wat met name het popje afziet met dit enstige probleem, voor haar is het dubbel op, neem aan dat je dat wel kan.
-------------------------------------------------

Kun jij dan even beschrijven hoe het popje zich voelt als jij keer op keer jaar in jaar uit de jongen onder haar wegtrektwink ;)

Trouwens kwekers van nivo zullen wel een oplossing hebben voor zulke probleem kakatoeshappy :)

Quote
-----------------------------------------------
Daar moet toch wel een verschrikkelijke jaloezie aan ten grond slag liggen wat hier ten toon gespreid word.
Jongens, steek je tijd in de vogels, kom je ooit ook eens op een niveau.
-----------------------------------------------

Waarop jaoezie?? op je grenzeloze fantasie en arogantie
Wat de fotos betrefd;Wil je niet of kan je nietwink ;)

P.S provocaties en mensen van leugens betichten en als min zien zorgen soms nu eenmaal voor persoonlijke aanvallen.



Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2006-03-20 - 23:24:08 send message to Niltava

Peter: ik ken diverse mensen die geemigreerd zijn dus weet verdraaid goed hoe het zit.
Die mensen hadden ook allemaal een droom, die gingen ze achterna! Ook al waren ze nog niet zeker of ze hun droom daar waar konden maken. Met hard werken is dat hun toch gelukt.

Met ondernemer bedoelde ik je werk, vreemd genoeg denk jij aan de kwekerij.
Adverteren in het buitenland voor een warm huis en Nederlanders hoeft het niet... zijn de plaatsingen van geromantiseerde foto's bijdragen op VA dan toch reclame zoals al veel denken.

Ik heb nu twee keer uitgelegd waarom ik het amerika verhaal erbij haalde ga het niet nog een keer doen.
Alles blijft vaag bij je. Ik geloof dat je nog als enige in je verhaal geloofd.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-03-20 - 23:36:00 send message to Jacqueline

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

happy :)

Of ik kan beschrijven hoe het popje zich voelt.

Jazeker dan kan ik.

Op het moment dat er eitjes zijn en we weten hoeveel bevrucht.
Kijken we wat de aanvraag is, een koppel met 3 of 4 eitjes, houd een jong om zelf groot te brengen.
Een koppel met 2 of 3 eitjes houd een jong om zelf groot te brengen.
Dus ze maken iets af, en voelen zich daar toch goed bij.
Dus geen kweekstress, maar een compromie tussen verzorger en kweekkoppels.
Toepasbaar bij elk kweekkoppel,waarvan de jongen ingezet worden als huiskamervogel.
Enkel bij probleem koppels zoals beschreven, zal een ander compromie gevonden moeten worden, hier zou ik ervoor kiezen om het uit het kweekprogramma te halen.

Wij kennen en hebben ook contact met mensen die de stap hebben gemaakt, vele zijn geslaagd, maar ook vele zouden het niet overdoen, niet dat dit een van de obstakels is hoor, maar voor ons is het een dicht geslagen boek en dat blijft het.

wink ;)
Peter.


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-03-20 - 23:47:01 send message to molineti

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Quote
----------------------------------------------
Toepasbaar bij elk kweekkoppel, wat voor soort dan ook
_-----------------------------------------------

Wist U ,dat vele papagaaien soorten maar 1 of 2 eieren leggen.wink ;)

Ik hoop niet dat ze er in de states meer leggen,anders ligt het weer aan het nivo van de nederlandse kwekerslaugh :Dlaugh :D

Bovenstaande reactie is dus later veranderd,daarom is de quote anders!




Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-03-20 - 23:52:45 send message to Jacqueline

happy :)

Dit heeft geen nut meer.

Slaap lekker.

wink ;)
Peter.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2006-03-21 - 00:13:54 send message to dooren

Peter dit is toch jouw eerdere mail:
=================
Gezien het feit dat we geen nakweek aan de handelaar of wat daarvoor doorgaat verkopen, zijn we genoodzaakt om buiten onze landsgrenzen te adverteren.
Mochten we onze nakweek echter binnen onze landsgrenzen af willen zetten, dan moeten we afbreuk doen aan ons beleid, namelijk deze, het zoeken naar een warm en welkom plekje voor onze nakweek.
===================


En dit je latere mail:
===================
Dat we adverteren over de grenzen heen, wil nog niet zeggen dat we geen warme en welkome plekjes vinden hier in ons landje, denk dat je koffie te weinig in huis hebt om deze mensen van een slokje te voorzien als ze even hun trots zouden komen laten zien.
Dus zeker geen gerichte buitenlandse verkoop, en zoals ik al heb aangeven in een eerdere posting, alles is bij ons gelijk, dus geen vlucht naar het buitenland om de prijzen, is totaal niet van toepassing, bij ons althans.
===================

Sorry Peter, ik snap er niks meer van, discuseren op deze manier over standpunten en innames hebben nul maar dan ook nul waarde.

Zeg nu eens eerlijk, wat denkt nu de gemiddelde lezer van VA.

Dit is toch draaikonterij van de bovenste plank, dit leid toch tot niks en komt dus voor mij niet meer geloofwaardig over.

Hebben jullie soms een uitkering of zoiets??
Dat deze vogels in het buitenland moeten worden verkocht, of bang voor wat extra inkomsten-belasting.

Nou een goede vriend van mij werkt bij de belastingen, die kijken heus wel op buitenlandse sites. (ze zijn daar niet op hun achterhoofd gevallen, dat komt toch wel een keer aan het licht.)

Peter, iedereen mag zijn eigen hobby invullen, geen verantwoording wordt je gevraagd, maar zwabberen met je mening, van links naar rechts, Mumero Uno, het is verworden tot een lachwekkende soap.

Op deze manier krijg je altijd negatieve klanken, olie op het vuur en mensen op de kast.

Mensen nemen je dan niet meer serieus, op deze manier win je ook geen respect.

Mensen willen serieuze en leerzame discussies, waarbij ze openstaan voor elkaars meningen.
Gert


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-03-21 - 02:27:20 send message to Jacqueline

happy :)

Gert.

Dacht je nou echt dat hier alles weg gaat naar het buitenland.
Door onze manier van selectief plaatsen, is het een uitkomst, geeft ons de ruimte om te doen wat ons het beste voor ogen staat voor onze nakweek.

En of het dan een welkom plekje is over de grens, daar hebben we vreden mee, het gaat niet om ons, het gaat ook niet om de nieuwe eigenaar, het gaat om het welzijn op korte termijn en lange termijn van onze nakweek.
Dat we ongedwongen in alle rust een fijn plekje kunnen vinden/selecteren.
Dat is heel het verhaal buitenland, niks meer en niets minder, geen enkele andere reden is hier mee gemoeid.

wink ;)
Peter.



Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2006-03-21 - 08:22:51 send message to Niltava

Pfff, ben benieuwd hoelang je jezelf nog geloofd.
Ik zou eens in de spiegel kijken.


Picolet
Website Member
Posts :975

Website Member
2006-03-21 - 14:56:22 send message to Picolet

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Terug brengen naar hun natuurlijke habitaat!!!!!

Je mag toch onderhand wel als ervaren kweker weten dat dit ondertussen onmogelijk is. Een project met het terugzetten van Ilgers Ara's als voorbereiding van het terugplaatsen van Spix's ara's is teruggefloten. Simpelweg daar van nakweek vogels niet honderd procent gegarandeerd kan worden dat ze virusvrij zijn. PDD is zelfs niet eens te testen of ze drager of reeds de ziekte actief bij zich hebben.

Het introduceren van ziektes in het wild is natuurlijk geen optie, derhalve is het terugplaatsen van nakweek vogels van liefhebbers een utopie. Alleen speciale kweekstations waar alleen gekweekt wordt met wildvangvogels kunnen vogels terugplaatsen. Een voorbeeld is de Cox vijgpapegaai in Australie en de Echo parkiet in Mauritius en natuurlijk de Kakapo in Nieuw Zeeland.

Voor het in stand houden van bepaalde soorten in gevangenschap gelden andere normen, zoals EEP projecten.

Bovendien ontwijk je het feit dat de manier van handopfok zoals die door je bedrijf wordt uitgevoerd voor de babypapegaaien een ongunstige uitwerking heeft op latere leeftijd.

Wederom klop je je zelf op de borst hoe de kweekresultaten (omzet) enorm zijn toegenomen. Misschien ben je zelfs wel een kandidaat om breedmax te gaan promoten.

Blijf bij de feiten en conclusies die in het artikel zijn beschreven die ik mijn reactie op deze topic heb beschreven.

Bij een andere topic overigens die over koloniebroed geef je nota bene zelf aan dat je de vogels minder broedronden achter elkaar wil laten maken? De vogels verdienen rust!!!!!!, en je zegt dat je een jong altijd bij de ouders laat liggen. Meerdere broedronden???

Ik vind het allemaal een beetje verwarrend en tegenstrijdig worden.

Waar gaat het mij om, verantwoordelijk zijn voor je nakweek. En wanneer blijkt dat de manier waarop je jongen groot brengt ernstige nadelige effecten oplevert hier mee stoppen.Het belang van een vogel is toch belangrijker als het vol laden van de portemonee. Helaas geef je geen antwoord of de zaken die in het artikel worden genoemd en zou het voor de vogels een goede zaak zijn hier iets aan te gaan doen. Zowel voor het welzijn van de baby papegaai als de koper.









dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2006-03-22 - 18:27:14 send message to dooren

Ik las overigens vandaag in een vogelblad "onze vogels" dat de F16's beter aan de grond kunnen blijven (ara's) in het geval de Harpijarend opstijgt.

Hij schijnt in de natuur bij hyacinthara's behoorlijk te hebben huis gehouden in de jaren 80.

Echter een geluk bij een ongeluk in dit geval is dat de Harpijarend behoorlijk zeldzaam is geworden in Zuid Amerika.
Gert




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 127 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede