Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Verkopen en de fiscus Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Verkopen en de fiscus
Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-11-25 - 19:04:03 send message to Wickingh

Hai,

wie is er terzake kundig?
Wanneer gaat de fiscus , roepen om een bijdrage aan vadertje staat als je ,je vogels aanbied op een advertentiesite als deze??

mvg Frank


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-11-25 - 20:52:34 send message to johanblok

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Als er een objectief oogmerk bestaat om winst te behalen dan dien je een en ander af te staan aan vadertje staat.

Afhankelijk van het aantal uren dat je er insteekt en meer van dat soort criteria mag je het als onderneming beschouwen en ook juridisch zo regelen. Dan kun je in principe ook weer profiteren van belastingfaciliteiten op dit gebied.
De meesten zullen niet aan deze criteria voldoen en dan dient een en ander als ROW bij de inkomstenbelasting opgeteld te worden. Uiteraard kun je hier de gemaakte kosten aftrekken.

Hierbij heb ik de criteria voor de omzetbelasting nog buiten beschouwing gelaten. Deze is in ieder geval van toepassing als je volgens de wettelijke criteria als onderneming gezien wordt, maar mogelijk ook nog wel wat breder, dat weet ik niet.

Het hoofdcriterium of je verplicht bent om een en ander op te geven is dus of er een winstoogmerk bestaat. Het is niet zo dat je achteraf kunt zeggen: ik maakte winst, maar het was niet de bedoeling dus hoef ik het ook niet op te geven. Het gaat erom of er redelijkerwijs gesproken winst te verwachten valt.

De andere criteria, naast dat van een winstoogmerk, is dat je arbeid en kapitaal inzet in het economisch verkeer. Vogelhouders zullen hier over het algemeen aan voldoen.

Niet alle maar wel een behoorlijk aantal vogelhouders (kweekers) zullen aan het winstoogmerk voldoen en dienen een en ander dus ook op te geven.
Iemand die, ik noem maar wat, 20 bakken of volieres volzet met koppels agapornissen en en de jongen hiervoor elk jaar afzet tegen de dan geldende prijzen, heeft een objectief winstoogmerk.
Iemand die een koppel valkparkieten houd, hier bij gelegenheid wel eens jongen van heeft en deze voor een appel en een ei weggeeft aan familieleden, kinderboerderij e.d. heeft duidelijk geen winstoogmerk.
De grens daartussen in is natuurlijk vrij moeilijk te trekken.

Als je het geld echter in de vogels blijft steken zodat je er per saldo niets aan overhoud, dan heb je geen winst en hoef je het niet op te geven.

Het is in ieder geval nuttig om alle facturen te bewaren, dan kun je altijd aantonen hoeveel kosten je gemaakt hebt.

Bij het beoordelen of het om winstoogmerk gaat, bekijkt men ook hoe professioneel alles geregeld is, bijvoorbeeld heeft men speciaal gedrukte visitekaartjes, hoeveel tijd steekt men er in, etc.

Een heel andere vraag is natuurlijk hoeveel moeite de fiscus zal steken in het opsporen van dit soort dingen, maar daar mag een eerlijk burger zijn gedrag niet van af laten hangen. Ook belasting ontduiken is een vorm van diefstal.


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-11-26 - 10:52:32 send message to Wickingh

Hai Johan,

bedankt voor je uitgebreide antwoord.
Maar misschien zijn er ,kleine of grotere hobbykwekers, die kunnen vertellen [[desnoods via een PB-tje] hoe zij hiermee omgaan?
Omdat dit ook een advertentiesite is waarop veel kromsnavels worden aangeboden moeten toch meer mensen hier wat over kunnen vertellen,

mvg Frank

PS Bij PB-tjes zal ik alleen over de inhoud berichten en privegegevens zeker niet verstrekken


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-11-27 - 09:52:52 send message to ParkietenPeter

Frank,

Ik denk dat vele die voor de hobby handelen in vogels dit niet opgeven aan de belasting. Natuurlijk vraag ik daar niemand heen, dat moet iedereeen maar zelf weten. Ik denk dat de belastingdienst er niet vanuit gaat dat er veeel geld mee verdient wordt en ze het niet interessant vinden om dit in de gate te houden.

Persoonlijk.


paccie
Oud Lid
Posts :565

Oud Lid
2005-11-27 - 10:53:09 send message to paccie

je moet geen slapende honden wakker maken hahaha


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-11-27 - 11:04:54 send message to Jacqueline




Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 173 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede