Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > bloedluisvrij door knoflook ?? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Quinten
Oud Lid
Posts :18

Oud Lid
2005-09-16 - 09:58:28 send message to Quinten

Mensen,, het is al vaker gemeld, en ook ik zweer bij Homeshield! Sinds ik dit gebruik, geen enkel ongedierte meer te zien en het is niet schadelijk voor mens en dier.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-09-16 - 22:47:00 send message to tonnl

Ocepou is niet voor niets verboden, Het blijkt gewoon te giftig.
Via google kun je heel eenvoudig de risico's voor de gezondeheid van mens en dier vinden van dit spul.
Homeshield en knoflook samen, daar komt geen gif aan te pas en hier werkt het goed.
Ton.


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-09-16 - 22:57:41 send message to Daniel

Ik moet ook bekennen ik doe al jaren knoflookpoeder in mijn water en in heb nog nooit last gehad van bloedluis. (misschien geluk gehad maar ik zweer erbij )


padda
Website Member
Posts :96

Website Member
2005-09-17 - 13:07:18 send message to padda

is er ergens een officiele site waarop je iets kunt lezen over het product homeshield want ik ken het niet echt.
Groeten Jurn


belg
Website Member
Posts :172

Website Member
2005-09-17 - 14:03:51 send message to belg



belg
Website Member
Posts :172

Website Member
2005-09-17 - 14:04:43 send message to belg



Waterbed
Oud Lid
Posts :11

Oud Lid
2005-09-19 - 13:04:37 send message to Waterbed

Doe op een emmer warm water 3 tenen knoflook.
Een nacht afgedekt laten staan en het is klaar voor gebruik. De gehele week gebruik ik dit zowel voor drinkwater als badwater. Nog geen luis of wat dan ook gezien in mijn voliaire of op de vogels.


stoondtweety
Website Member
Posts :31

Website Member
2005-09-24 - 14:32:02 send message to stoondtweety

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

hallo

vogelmuur:bevat veel vitamine en is in gedroogde toestant een goed middel tegen bloedluis het muur wordt direct aan de jongen doorgegeven en worden niet door kropsappen afwerkt.met vogelmuur gevoerde jongen hebben een witte gevulde krop.ook zullen de jongen eerder gevoerd worden met muur dan met eivoer. oppassen voor muur met rode bloempjes deze niet voeren en ook zie dat ze niet besproeit zijn met onkruidverdelgers als je het naar je vogels geeft.

het staat op www.cultuurvogels.nl bij voeding/ziektes onkruid


visscher
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2005-09-27 - 11:23:34 send message to visscher

knolook tegen bloed luis? misschien wel, doe altijd knoflook poeder door m.ijn eivoer, en mijn vogels vaart er wel bij, zie ze haast nooit krabben, en kan geen aangevreten veren ontdekken, en heb bijna geen zieke vogels, vrg klaas


Vanilla
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2006-06-24 - 04:46:59 send message to Vanilla

Ik hoop op een snelle reactie omdat het weekeind is. Ik heb 2 Valkparkieten en ben bang dat er iets mis is. GIsteren heb ik insectenstrips gekocht in de dierenwinkel ( van het merk Beaphar). Omdat ze niet om de stokjes pasten heb ik ze erop geklemd en de volgende dag moest ik de hele dag weg. "s Avonds kwam ik terug thuis en had 1 van de 2 een stukje van de insectenstrip afgebeten. Ik weet niet of ze dat inslikken of gewoon uitspugen, ik heb in elk geval sterk het gevoel dat ze niet happy zijn. Elke keer als ik in de buurt van de kooi kom worden ze heel bang (dat is vanaf het begin), ze beginnen te blazen en raken snel in paniek, ze gaan elkaar zelfs pikken. Bij 1 van hen draaiden de oogjes op een vreemde manier en hij knipperde veel met zijn oogjes. De andere is heel neurotisch merk ik, dan loopt ie helemaal gestressed te ijsberen. Ik heb het idee dat ze heel af en toe niezen en bol zitten. Ik heb al allerlei medicatie in huis gehaald en ben begonnen met iets tegen longontsteking niezen en astma maar wat nou als het dat niet is... Ik vind het zo moeilijk dat ik de hele tijd bang ben dat er iets mis is. En wat als 1 van hen het stukje insectenstrip heeft opgegeten, blijft het dan in zijn lijfje zitten en zoja gaat het er dan nog uit want zo'n strip werkt 4 maanden lang. Er staat op dat het niet schadelijk is voor vogels maar er staat niet op wat te doen als ze het inslikken... Ik geef hun grit, eivoer+multivitamine (druppels), het gebruikelijke voer en af en toe een snack dus ze zouden toch voldoende moeten binnen krijgen wat dat betreft. Mijn allerlaatste vraag : mijn pop
(geel) met rode wangen heeft een kaal hoofd... Ik dacht dat het alleen bij het mannelijk geslacht voorkwam ( beetje dom gedacht misschien) maar goed, het is een heel verhaal geworden, het is nu nacht, straks ga ik proberen om een goede dierenarts te regelen want die kan ze dan beiden goed op alles nakijken, maar het zou natuurlijk fijn zijn als iemand eerder een antwoord heeft. In elk geval, als je er verstand van hebt, zou ik graag met je in contact willen komen. Vele groeten Diana



















ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-06-24 - 09:44:33 send message to ParkietenPeter

Toch maar heel snel naar de vogelsarts vandaag.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-06-24 - 11:12:31 send message to tonnl

En alle medicatie die je "op de gok" gebruikt weggooien, daar wordt geen vogel beter van.
Alleen gericht behandelen van een kwaal die herkend is kan nuttig zijn.

Tegen de angst, dek de helft van de kooi af, rondom de zijkanten en de bovenkant. Vaak als vogels een veilige schuilplek hebben komen ze uiteindelijk weer tot rust.
Succes,
Ton.


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2006-06-24 - 11:52:54 send message to meyer

quote
GIsteren heb ik insectenstrips gekocht in de dierenwinkel ( van het merk Beaphar). Omdat ze niet om de stokjes pasten heb ik ze erop geklemd en de volgende dag moest ik de hele dag weg


Ik denk dat deze heisa voor niets is. Als ik haar mailtje lees word er alleen afgegaan op het stukje wat van deze strip is afgehaald maar niet over het plaatsen van deze strip.(strip was veilig voor vogels)wat waarschijnlijk door het niet passen en daarna maar opklemmen op de stok een heel karwei is geweest.Ik weet niet hoe groot de kooi is waar je vogels in zitten ,maar als het een niet al te grote kooi is zullen de vogels waarschijnlijk flik gevlogen hebben en ik denk dat de stress hierdoor komt.Hieraan helpen inderdaad al de medicijnen welke je gekocht hebt(iets wat je nooit meer moet doe)niets aan.Nog ergen, je maakt het zo alleen maar erger.
Probeer je zo normaal mogelijk te gedragen tegenover je vogels,want deze zijn het plaatsen van de strip nog niet vergeten en zullen de eerste tijd schrikachtig zijn als je in de buurt komt.

Succes.

Groeten Meyerwink ;)





Vanilla
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2006-06-24 - 23:01:39 send message to Vanilla

Hartstikke bedankt iedereen voor de reacties en tips. Ik weet ondertussen wat er mis is met ze. Ze hebben namelijk wormpjes en verschijnselen van longontsteking. Binnen 10 dagen moet ik ze weer een wormkuur geven. De medicijnen die ik toediende konden natuurlijk geen kwaad want die zijn tegen happen en astma en om longontsteking te genezen (je kan het zelfs geven om te voorkomen) aangezien ik de ene steeds zag happen en af en toe hoorde niezen, moest ik er iets aan doen. Nu heb ik speciale medicatie tegen snot diarree en longontsteking gekregen die ik 7 tot 10 dagen dagelijks moet toedienen. Toen ik in de dierenwinkel vroeg of het noodzakelijk was om de beestjes te ontwormen zeiden ze van niet. Voor de zekerheid heb ik het gedaan en jawel, er zaten wormen in de ontlasting. Gelukkig ben ik overal heel snel bij geweest want naar omstandigheden gaat het toch redelijk met ze. Vandaag hebben ze lekker geklimd en gefloten. Alle acties voer ik buiten de kooi uit. De stok heb ik uit de kooi gehaald toen ik de strips erop ging klemmen en verder doe ik heel rustig en probeer ik ze met zachtjes praten te kalmeren en te laten wennen. Ik ben het er wel mee eens dat je niet zomaar medicijnen moet geven, eerst advies inwinnen bij een specialist. Wel doen want je ziet het, er was toch echt daadwerkelijk iets aan de hand want wormpjes kunnen de beestjes wel degelijk fataal worden en longontsteking ook. Nog een tip, koop geen vogels in de dierenwinkel want een week geleden kocht ik ze daar en ze blijken dus niet in orde te zijn want de ruimte waar ze zitten is verwarmd, dus hoe kan 1 van hen dan longontsteking krijgen en ze zaten dus helemaal vol met wormen. Medicijnen en een dierenarts kosten geld, reken daar ook op wanneer je een dier koopt en hou daar wat geld voor achter de hand. Dat doe ik zelf ook en hetkan dus goed van pas komen.

Vele groeten van Diana, Pareltje en Praatsmaker.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-06-25 - 01:09:42 send message to tonnl

quote
Nog een tip, koop geen vogels in de dierenwinkel want een week geleden kocht ik ze daar en ze blijken dus niet in orde...


Dat is ongeveer net zo generaliserend als "koop nooit een mercedes want vorige week had ik een lekke band".
In één week heb je dus al die rommel al gegeven en nu weer een kuur? Arme vogels...





Plaats een reactie



Er zijn in totaal 116 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede