Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Broodkwekers Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
<<< vorige


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-04-20 - 00:17:54 send message to Wickingh

Hai,

elke levende taal dwz een taal die nog steeds gebruikt wordt is aan verandering onderhevig. De enige talen die niet veranderen zijn dode talen zoals oud Grieks en Latijn.
Hoe graag we onze taal ook zuiver zouden willen houden, invloeden van buitenaf zullen een taal altijd veranderen.Als wij ingevroren zouden worden en na 1000 jaar weer tot leven gewekt worden zullen we er achter komen dat het Nederlands zo veranderd is dat we het bijna niet zullen herkennen.
Maar volgens mij was de vraag wat een broodkweker is.Dan zijn we in mijn ogen aardig off topic terecht gekomen,

mvg Frank


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-04-20 - 00:34:58 send message to Lennart

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-04-20 - 00:42:34 send message to Chow

Jammer dat wanneer iemand kweekt en er zijn brood mee verdient dat altijd als negatief wordt beschouwt. Zou niet iedereen het liefst 24 uur per dag met z'n passie van het kweken bezig willen zijn? Helaas moet ook de huur/hypotheek worden betaald, moet er worden gegeten en vergeet vooral niet het schoolgeld van de kinderen. We werken dus om dit te kunnen betalen en doen de hobby erbij. Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die besluiten hun hobby te commercialiseren om zodoende alleen nog maar met die hobby bezig te kunnen zijn terwijl de huur wordt betaald. Mijn hobby was netwerken en internet en heb nu 9 jaar een internetbedrijf. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Iemand die vogels kweken als hobby heeft mag van zijn hobby toch ook z'n beroep maken zolang hij het welzijn van de dieren laat prefeleren boven zijn inkomsten??


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-04-20 - 07:57:18 send message to ParkietenPeter

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Chow,

Ik denk dat het woord broodkweker pas een negatieve smaak hoeft te hebben als het ook zo uitgesproken wordt. Dat is in schrift natuurlijk niet te horen. Zelf gebruik ik het woord broodkweker ook voor iemand die er zijn brood mee verdient. Dit hoeft in mijn ogen inderdaad niet per definitie negatief te zijn. Het wordt vaak gebruikt om een malafide kweker aan te duiden. Omdat in discussie's vaker de negatieviteit gelegd wordt bij de broodkwekers krijgt het woord deze negatieviteit mee. Door de mesnelijke geschiedenis is dit trouwens altijd al met woorden zo geweest.

wink ;) PPeter

Zij die weer moeten menen om af te wijken van het topic om elkaar aan te vallen moeten eens bij zichzelf te rade gaan waarom zij deelnemen aan een discussie!? Beperk je tot het topic! Dit geld natuurlijk ook voor opmerkingen die ervoor zorgen dat er afgeweken wordt!

Beperk [Off-Topic] ten zeerste!!

Dank u!


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-04-20 - 07:59:38 send message to dooren

Nou de rest: de basisvraag beantwoorden:

Je antwoord dat een broodfokker dus iemand is die vogels leegtrekt klopt dus niet, (dat is het kaf), dit is iemand die zijn brood verdiend met het fokken van vogels (kaf en koren).

Dat je het taalgebruik anders inprenteerd naar het negatieve dat kan, maar niet juist.

Er is dus niks tegen broodfokkers mits het welzijn van dieren hoog in het vaandel blijven staan.

Het is net zoals Chow vertelde, een hobby kan broodwinning worden, niks negatiefs.

Dus groot respect voor de broodfokkers die hun centen ermee verdienen en de dieren wel goed behandelen. Ik wilde dat ik dat ook kon.
Kaf onder het koren is altijd aanwezig.
(waren er geen mensen op de lijst die in Amerika een fokkerij met ara's wilde beginnnen oid)

Niet gelijk negatief reageren op dit soort woorden: Broodfokker of bastaard, dat je er een ander woord voorkiest dat het leuker klinkt, voor mij geen probleem. (en inderdaad Belgen weten heel goed wat deze woorden betekenen.)
Gert



Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2005-04-20 - 08:03:38 send message to Niltava

Lijkt me dat nu al zo'n tiental keren is uitgelegd hoe het zit!


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-04-20 - 08:35:23 send message to Lennart

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-04-20 - 08:58:36 send message to ParkietenPeter

Het topic gaat over broodkwekers (niet over de Nederlandse taal), wat zijn dat?

Zoals al meer dan duidelijk aanbod is geweest moge het duidelijk zijn dat het niet kwekers betreft die brood kweken. Het is duidelijk dat het kwekers zijn die met het kweken van vogels hun boterham verdienen. Dit kan op een positieve maar ook op een negatieve wijze.

Laat deze laatste wijze niet in dit forum weerspiegelen, aub.

Als de hele wereld te pas en zeker te onpas het woord liefde gebruikt wordt het woordt ontkracht. Dit betekent nog niet dat liefde daarom slecht is, maar geeft meer iets te kennen over hij die het woord bezigt! En zo groot is die groep hier niet.

Ik kan er best wel boos om worden als ik merk dat er steeds dezelfde zijn die iedere keer zijn gelijk wil halen door te moeten gaan schreeuwen. Daar kom ik niet voor op dit forum.

angry PPeter


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-04-20 - 09:28:54 send message to johanblok

Broodkweker/broodfokker is een woord uit de Nederlandse taal waardoor de visie op taal direct mee gaat spelen. Mijn inschatting bij een onderzoek naar de huidige betekenis van 'broodfokker' in de dierenwereld is dat dit een negatieve bijklank heeft, zeker als men iets breder kijkt dan vogels, zoals honden.

Natuurlijk zegt de actuele betekenis van taalgebruikers niets over de mogelijkheid van het op positieve manier invullen van kweken/fokken voor het dagelijks levensonderhoud.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-04-20 - 14:25:31 send message to johanblok

Ik heb een en ander nog eens nagelezen, het is niet fraai hoe de spot is gedreven met bepaalde opmerkingen van Lennard.
Ik heb Lennard inmiddels duidelijk kunnen maken dat ik met mijn ene zin over het off-topic onderwerp zeker niet aan nationaal-socialistische/fascisme dacht, en dit al helemaal niet aan hem toeschreef.

Inmiddels is toch wel aardig duidelijk geworden wat men onder een 'broodkweker' verstaat, dat daarnaast ook antipathien tussen personen naar voren zijn gekomen, is niet zo relevant, maar niet altijd te vermijden.


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-04-20 - 17:51:21 send message to Lennart

Bedankt Johan.

Voor mij ben jij pas een vent met ruggegraat!

Je had vanochtend al via de mail kontakt met mij gezocht en inderdaad zijn wij er uitgekomen en begrijpen nu ook elkaars bedoelingen!
Ik heb er groot respect voor dat je het ook nog eens openlijk op het forum doet!

Inderdaad mogen meningen verschillen, een beetje off-topic ook, maar iemand een mening en imago door zijn strot duwen door onrespectvolle en suggestieve en uit zijn verband getrokken opmerkingen, zegt meer van de man dan waarschijnlijk goed voor hem is!

Amen

Lennart wink ;)



Pagina : 1 2 3
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 225 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede