Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > eieren
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-04-07 - 08:24:37

quote
Het gaat meer over de liefhebbers en handelaren dan dat het over vogels gaat


Inderdaad jani!
Inhoudelijk wordt er nog maar weinig gediscusieerd over vogels...
Kijk maar eens naar de laatste hot-topics.
Het gaat over kattenellende, handelaren, importverboden en andere bijzaken.....sad :(

Ook ik ben daar in de verleiding gekomen om te moeten reageren, maar na 3 maanden heb ik nu zoiets dat de Kroeg meer op een chatbox begint te lijken met voor en tegenstanders over van alles en nog wat.
Alsof iemand zit te wachten waar ik voor- of tegenstander van ben.....shocked 8O

En als er al eens iemand komt met een reële vraag moet hij vaak 1-2 dagen wachten voordat er een antwoord bij staat waar zo'n iemand wat aan heeft.

Behalve dan de laatste v.w.b. de amazone die niet omhoog kan komen..Ik denk ook dat dit de doelstelling is van dit forum....happy :)!!

Maar net als in de maatschappij is het altijd gezellig en druk in "de Kroeg"....en komen vaak daar de meeste verhalen los.....maar ontstaan daar ook de meeste ruzies.....happy :)

Lennart wink ;)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-04-07 - 08:26:09

lennart zelfs dan vind ik je veroordeling tot broodkweker te snel getrokken , we hebben hier eerder iemand op het forum gehad die bevruchte eieren verkocht en die heeft ook de reden uitgelegt , niets broodkweker maar een kweker die gezien de omstandigheden de eieren een kans wilde geven.

dus mijn mening hierin .. zie eerst maar eens te achterhalen wat de reden of achterliggende gedachte is voor je iemand beledigd met het stempel broodkweker , in een hobby zoals vogels vind ik dat namelijk nogal een belediging


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-04-07 - 08:53:26

Mijns inziens is een discussie over de import van wilde vogels zeker geen bijzaak, aangezien deze bij velen te vinden zijn en overal te koop zijn. Ook kattenellende is geen bijzaak als je dit vogels kost, in dit topic zijn toch verschillende middelen langsgekomen waarbij sommige (wrede) methoden fel bediscussieerd zijn. Dat lijkt mij verder echt wel relevant.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-04-07 - 08:56:50

Uiteraard is de manier van verkopen ieders eigen beslissing zoalng er niets illegaals aangeboden wordt. Als iemand mensen er al op wil voorbereiden dat er jonge bergparkieten uit gaan komen die net zo vaak tam gemaakt kunnen worden is dit zijn recht.

Hier doet hij niets en niemand verkeerd mee.

Paccie, Ik wil je verwelkomen op het forum van Vogelarena. Wel moet ik je helaas gelijk terechtwijzen dat het niet de bedoeling is zoals je al uit de reactie's gemerkt hebt om gelijk met veroordelingen te komen. Als je iets tegen een adverteerder hebt waarvan jij persoonlijk meent dat hij fout is, is het gewoon om hem dit ook persoonlijk te laten weten.

Omdat de stellingname die je doet al bij voorbaat uitloopt uit heen en weer gewerp van verwijten is het niet juist om dit op Vogelarena te doen en sluit ik zo meteen dit topic af.

Zoals Jani al opmerkt begint dit vaker voor te komen. Ik zal hier extra aandacht aan besteden. En bij herhalingen zal ik sneller zo'n topics moeten verwijderen om de kwaliteit van Vogelarena te beschermen.

Daarom wil ik je/jullie toch heel dringend verzoeken om in het vervolg je woorden en onderwerpen beter te kiezen.

Peter MV
(Moderator Vogelarena)


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-04-07 - 09:12:59

quote
niets broodkweker maar een kweker die gezien de omstandigheden de eieren een kans wilde geven


Naar mijn bescheiden mening vind ik dat als je een kweekkoppel hebt die niet in staat zijn om jongen groot te brengen en je weet dat van te voren of je daar dan maar mee om moet gaan als een soort legkip!

Ik zelf zou eerder gaan zoeken wat ik mijn vogels te kort doe als ze geen bevruchte eieren kunnen krijgen, jongen groot willen brengen en noem alle perikelen maar op... en dan denk ik eerst aan het voer en de kweekomstandigheden om het te verbeteren.

Natuurlijk komt het wel eens in de natuur voor dat ouders jongen in de steek laten, dat gebeurd natuurlijk niet zo maar, en dan is er op dat moment geen alternatief en zou ik ook ingrijpen, want ik zal ze niet dood laten gaan!
En dan praat ik niet over eerste legsels, maar je mag er toch vanuit gaan dat de natuur zo mooi in elkaar steekt dat het grootbrengen van jongen de normaalste zaak zou moeten zijn en geen problemen op zou moeten leveren!

En lukt het dan nog niet is het alternatief dichtbij namelijk het www..... en natuurlijk dit forum.
Zo ben ik ook aan mijn goede, huidige, kontakten gekomen en heb ik al heel wat goede tips en adviezen gehad om mijn vogels in optimale conditie te krijgen en te houden. Althans, dat hoop ik en zo als het er nu uit ziet is die hoop niet ongegrond!

Lennart wink ;)


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-04-07 - 09:53:59

In de natuur is het grootbrengen van jongen ook helemaal niet de normaalste zaak, voor vrijwel alle soorten papegaaien gaan de meesten reeds dood in het nest, en een ander deel binnen een jaar na het uitvliegen. Ook bijvoorbeeld agapornissen met relatief grote nesten brengen in de natuur uiteindelijk slechts enkele jongen per nest groot. Het is in de natuur de normaalste zaak van de wereld dat de meeste jongen doodgaan.
Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat we in de avicultuur niet moeten proberen om dit te voorkomen. Het is niet bij voorbaat zeker dat dit kan door de omstandigheden te verbeteren, het is heel waarschijnlijk dat de ouders zelf een selectie uitvoeren.


paccie
Oud Lid
Posts :565

Oud Lid
2005-04-07 - 11:15:27

hallo parkieten peter ik dacht dat dit een forum was over vogels en eieren horen er ook bij en ik ben geen kleine jongen hoor met je terecht wijzen dat doe je je kleine kinderen maar maar ik ben het met het met lennart eens dat het geen broed kippen zijn ik zie het wel meer op de site eieren tekoop moet niet gekker worden en dat noemen ze dan geen brood kweker laat me niet lachen en dit is het laatste wat ik er over zeg dat doei je niet met je vogels groetjes allemaal


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-04-07 - 11:36:39

Johan,

quote
Het is niet bij voorbaat zeker dat dit kan door de omstandigheden te verbeteren, het is heel waarschijnlijk dat de ouders zelf een selectie uitvoeren


Ook dat is natuur!
En die is er bij gebaat dat de sterksten overleven om de soort in stand te houden. Dat er in de natuur ook jongen dood gaan heeft ook een oorzaak.

Maar we hadden het over het moeten grootbrengen na de geboorte van de jonge vogels in gevangenschap. En als de ouders dan de jongen in de steek laten is dat ook een gevolg van iets. Dieren doen geen dingen zo maar! Daar is altijd een reden voor.

Lennart wink ;)


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-04-07 - 12:22:40

Ik weet niet of er altijd een reden is als vogels hun jongen in de steek laten. Mensen hebben ook niet overal een reden voor.
Mijns inziens is het nu juist een waardevolle mogelijkheid van de mens om ook jongen (of het nu dieren of mensen zijn) die het in de wilde natuur niet zouden redden, toch een kans te geven.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-04-07 - 14:04:47

Als moderator van Vogelarena is het mijn taak om er voor te zorgen dat de forums op een algemeen aanvaarde manier gevoerd worden.

Worden de algemene normen overtreden kan en zal ik ingrijpen. Dan zal ik in eerste instantie iemand proberen te overtuigen om zijn gedrag aan te passen.

Als dit gedrag echter dermate storend is, en dat kunt u merken aan de directe reacties, zal ik de schrijver zeker terechtwijzen! Blijkbaar is dit dan toch nodig.

Iemand die die advertentie juist leest, zal tot de conclusie komen dat hier absoluut geen sprake is van het verkopen van eieren.
quote
Te koop
5 Bergparkieten
de eieren komen ± 15 april uit.
OUDERS STAAN OP HOMEPAGE


Dit topic zal ik verder onder de aandacht brengen van de adverteerder zodat hij zich hier ook kan verdedigen mocht hij hier behoefte aan hebben. Mocht hij reageren zal ik deze reactie desgewenst toevoegen, Verder zal deze discussie gesloten worden.

Uiteraard behoord op een forum gediscussieerd te worden. Eenieder die mee wilt doen aan de discussie's is vrij uitgenodigd. Maar let er wel op dat het juist gevoerd wordt zonder eventuele persoonlijke geschillen uit te vechten.

Peter MV
(Moderator Vogelarena)



Pagina : 1 2
<<< vorige

Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 137 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede