Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > PBFD test positief en dan ? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2005-01-13 - 20:11:28 send message to goffini

quote
er zijn tig kwekers die hun vogels niet laten testen , tig huisdiereneigenaren die dit ook niet doen .. ik denk dat ik wetende dat ik een drager in huis heb heel wat meer voorzorgsmaatregelen kan treffen als de onwetende en .. sorry .. maar het welzijn van mijn vogel gaat voor dat van andere vogels


Volkomen onverantwoordt en zeer egoistisch.

dat je hem niet wil laten inslapen kan ik me wat bij voorstellen, maar dat je willens en wetens bij mensen op bezoek gaat die ook vogels hebben en zo hun bestand besmet is op geen enkele wijze goed te praten.
angry

Wat als een HIV besmet persoon met jouw omgaat en bewust sex met je heeft en je dan besmet, heb je dan ook nog begrip voor zijn egoistische wellustige (mooi woord) wensen.

quote
mijn verantwoording en hart ligt in de eerste plaats bij mijn eigen dieren en niet die van andere ..



Als iedereen zo dacht, is de ziekte nooit uit te bannen.
angry





Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-01-13 - 20:11:35 send message to Dennis Fr.

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Erwin

misschien nu een droom .hopelijk in de toekomst werkelijkheid.

Groeten Dennis


duffie
Website Member
Posts :14

Website Member
2005-01-13 - 20:19:54 send message to duffie

het is ook te zien hoe oud de vogel is ,want bij vogels die ouder zijn dan 5jaar is het vastgesteld dat ze genoeg anti stoffen kunen aanmaken en zo het virus terug kunen afstoten


rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2005-01-13 - 20:22:43 send message to rik

Het besmettingsgevaar van PBFD omdat je in een ruimte bent geweest waar besmette vogels zaten is erg klein.

Manieren om besmetting met PBFD voorkomen:
1)Zorg dat de vogels in een goed geventileerde ruimte zitten. Het liefst in een buitenvoliere.
Vergelijk het virus met het griepvirus. De meeste griepvirussen worden opgelopen in gesloten, minder goed geventileerde ruimten. Mensen worden met het griepvirus veelal thuis of op kantoor besmet. De kans dat u dit virus in de buitelucht oploopt is nihil.
2)Zorg dat uw vogels gezond zijn. Goede voeding, buitenlucht, etc. Een gezonde vogel is minder vatbaar voor ziektes, dus ook voor PBFD.
Ook vergelijkbaar met het griepvirus. Gezonde mensen zijn veel minder vatbaar voor griep dan mensen met een zwakke gezondheid.


rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2005-01-13 - 20:23:17 send message to rik

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-13 - 20:34:36 send message to Hawkeye_nl

Rik, waarom denk jij dat vogels in de buitenlucht veel minder kans hebben op besmetting. Juist nu blijkt dat het grootste deel van een aantal soorten in het wild ook besmet zijn met dit virus! Zowel bij de kaketoes, de valkparkieten en de agaporniden is al gebleken dat de popelaties in het wild enorm zijn aangetast. Zo zullen er wel meer voorbeelden zijn die het tegendeel bewijzen!

Waarom maken de vogel verenigingen niet een goed begin?
Waarom maken dierenorganisaties zoals het WWF hier geen werk van?
Waarom laat de overheid het afweten in deze?
Waarom...? Waarom beginnen wij niet zelf? Openen wij niet zelf een rekening en verzamelen we niet zelf geld in om een begin te maken? Zet bij elke dierenwinkel in je buurt een pot om geld in te zamelen voor "EEN WAPEN TEGEN PDFD"!

Erwin



elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-01-13 - 20:46:25 send message to elfje

Hey Erwin er werdt ook geld ingezameld voor PBFD doordat als je een (Merk)"PollyPastel" stok(nagelslijtstok) koopt er een gedeelte van het geld naar Dr Ritchie gaat die hier o.a. onderzoek naar doet. Dat was voor mij de reden om er iets meer voor te betalen dan een neppert te kopen die even goed werkt happy :)Ik weet niet of die aktie nog steeds aktief is.


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2005-01-13 - 20:48:55 send message to jani

Zoiets kan je dood gewoon niet alleen opzetten.
Dit zou een taak moeten zijn van bv loro parc in samen werking met alle europese verenigingen om al zo de nodige fondsen bij elkaar te krijgen welke nodig zijn voor onderzoek en ontwikkeling van een vaccin.Zolang er zo geen europese samenwerking komt zal maar weinig aan dit probleem kunnen verhelpen.


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-13 - 20:53:33 send message to Hawkeye_nl

Jani, ik wil het ook niet alleen opzetten! Ik vraag jullie hulp hierbij. Samen kunnen we het wel opzetten. wink ;)

erwin


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-13 - 21:06:59 send message to natasja

quote
Volkomen onverantwoordt en zeer egoistisch.

dat je hem niet wil laten inslapen kan ik me wat bij voorstellen, maar dat je willens en wetens bij mensen op bezoek gaat die ook vogels hebben en zo hun bestand besmet is op geen enkele wijze goed te praten.


Wat als een HIV besmet persoon met jouw omgaat en bewust sex met je heeft en je dan besmet, heb je dan ook nog begrip voor zijn egoistische wellustige (mooi woord) wensen.



Huh ? dat heb ik toch helemaal niet gezegt ! , ik zou echt niet zomaar bij mensen op bezoek gaan met vogels hoor en ze ook niet zomaar langs laten komen bij mij , ik zou zeer zeker vertellen dat mijn vogel een drager is .


morris
Website Member
Posts :31

Website Member
2005-01-13 - 21:19:47 send message to morris

Uit hart voor dieren, nummer 8
<quote>:
Hoop voor papegaaien.
Michael Stanford, Engelse dierenarts en vogelspecialist, heeft wellicht een succevolle methode ontdekt om bek- en vederrot (PBFD) bij papegaaien succesvol te behandelen. De ziekte wordt veroorzaakt door circovirussen. Het leidt tot een verstoorde groei van de veren en de snavel, wat van rui tot rui erger wordt. Bovendien verzwakken de virussen het immuunsysteem van de vogel zodat hij gevoelig wordt voor andere infecties. Tot nu toe zijn papegaaien vroeg of laat overleden aan deze ziekte of aan de talrijke infecties die ze door de ziekte hebben opgelopen.
Michael Stanford is er nu in geslaagd zeven van de tien papegaaien dit lot te besparen. Hij heeft de dieren met een speciaal interferon van vogels behandeld. Interferon is een stof die het lichaamseigen immuunsysteem tegen virussen produceert en gebruikt. Bij ernstige virusziekten kan het eigen lichaam echter niet voldoende interferon produceren. Artsen proberen dit "tekort" aan te vullen door extra interferon te spuiten. Maar niet elk interferon is geschikt voor de behandeling van PBFD. Het interferon van katten, dat bijvoorbeeld bij honden met het parvovirus succesvol werd gebruikt, werkt niet bij de papegaaien. Het interferon van vogels in combinatie met een inhalatiebehandeling heeft kort geleden tot de doorbraak geleid. Tijdens de negentig dagen durende behandeling werden zowel de symptomen als de bloedwaarden van de dieren veel beter. De dieren vertoonden ook bij de controle na negen maanden geen symptomen. Het zal echter nog een tijd duren tot de nieuwe behandelingsmethoden in de prakijk kan worden toegepast.
<einde quote>.
Er vindt dus al wel degelijk onderzoek plaats. Bovenstaande gaat weliswaar over het verminderen of wegnemen van de symptomen, ik lees echter nog niet dat de ziekte in zijn geheel hiermee verdwijnt bij de behandelde vogels. Laat alsjeblieft de overheid zich hier buiten houden. Voor je het weet besluit een of andere minister om dan maar alles te ruimen, omdat Nederland anders zo'n slechte naam krijgt.......


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2005-01-13 - 21:23:56 send message to goffini

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
ik zou zeer zeker vertellen dat mijn vogel een drager is .



Dat vind ik wel zo netjes,
Je kwam bij mij dan evengoed niet verder dan de voordeur.
Dit is wel allemaal hypothetisch gesproken dus ik maak me boos om iets wat nog niet speelt.



natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-13 - 21:25:20 send message to natasja

ja misschien stond het er niet zo duidelijk , maar het leek me niet meer dan logisch dat je zoiets vermeld .

en ik moet eerlijk zeggen dat iemand met een drager of zieke vogel bij mij ook inderdaad niet verder komt als de voordeur wink ;)


rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2005-01-13 - 22:43:30 send message to rik

Een groot aantal dieren in het wild is inmiddels besmet omdat papegaaien uiterst sociaal zijn. Deze vogels zitten vaak dicht tegen elkaar aan. Ze eten en drinken vaak tegelijk uit dezelfde bronnen. Als een vogel in het wild binnen een kolonie eenmaal besmet is, is de kans helaas klein dat deze geen soortgenoten besmet.
Dit geldt natuurlijk ook voor besmette vogels in een buitenvoliere.
Het is inderdaad een ramp. Een ziekte die net zo besmettelijk is als griep en de syptomen heeft van AIDS.
Daarom is het ook belangrijk dat wij al onze vogels regelmatig blijven testen. De kans dat wij onze vogels besmetten doordat wij bij andere kwekers of op markten zijn geweest lijkt me erg klein. Vooral als de vogels in de buitenlucht zitten.


swaas
Website Member
Posts :465

Website Member
2005-01-13 - 23:40:20 send message to swaas

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

3jaar geleden kocht ik een jonge grijze roodstaart baby op leeftijd van 10 weken, ik heb hem nog een korte tijd zelf gevoed, maar hij at vrij snel zelfstandig, het was meer een kleine verwennerij en een paar keer per dag een kort innig moment zodat de band tussen Boke en mij héél innig werd, op 6 maanden begon hij te praten en samen hebben we wat afgelachen in die tijd mijn man en ik met zijn grappige kuren.
Na de rui kreeg hij pluimen die "uitvielen" met een raar puntje aan, nieuwe pluimen braken zo af en allemaal hadden ze van die rare korte dikke schachten met een raar puntje.
Daar ik er niet gerust in was liet ik hem onderzoeken, maar de dierenarts durfde geen uitsluitsel geven en zond me door naar een vogelspecialist.
2dagen later kwam het verdict....PBFDsad :(sad :(sad :(
Ik heb tranen met tuiten gehuild daar in die wachtkamer, ik zat met Boke op mijn schoot, die zat rond te klauteren en te tetteren, zich van geen kwaad bewust.
Thuis had ik zéker een 15 tal tamme vogels binnen zitten, die s'avonds ALLEMAAL los vlogen van 8 tot 10 uur, allemaal krombekken shocked 8Oshocked 8Oshocked 8O
De DA heeft me haarfijn uitgelegd wat de vooruitzichten waren, wat ik nog kon verwachten en wat er kon gebeuren met al mijn andere vogels (als het al niet te laat was)
Na een uur heb ik met lood in mijn schoenen en dikke behuilde ogen "mijn Boke" een laatste vaarwel kus gegeven en heeft de DA hem laten inslapen, voor de dodelijke spuit zelf (toen sliep hij al) ben ik in de wachtkamer gaan zitten.........
Thuis hebben we alles maar dan ook ALLES van Boke dat kon branden verbrand, alle hokken van de vogels werden een voor een voorzien van nieuwe eetbakken nieuwe stokken en 2 kooien gingen onder de hamer, hebben we nieuwe gekocht, de kooi van Boke heeft mijn man met de voorhamer zo toegetakeld dat iemand die ze op de container zou vinden zéker niet in zijn kop zou krijgen om er een vogel in te steken.
Al mijn vogels zijn getest geworden, en na 6 maanden nog eens....ik heb geluk gehad niemand was besmet, misschien omdat Boke nooit samenspeelde met de anderen, hij beet ernaar en was jaloers, en als de anderen vrij vlogen was zijn kooi altijd afgedekt, hij beet namelijk naar de poten als ze op zijn kooi zaten.
Ik heb toen een vreselijke keuze moeten maken, ik was er weken ziek van en voelde me schuldig dat ik hem zijn jonge leventje heb laten beeindigen, maar ik heb voorbeelden gezien WAT en HOE hij zou evolueren......nee...zo hoefde het ook niet meer, niet voor hem en niet voor mij.
Ik heb mijn ara-jong waar ik dagelijks mee optrek, heb hem opgevoed vanaf zijn eerste levensdag, alles doen we samen, van het opstaan tot we gaan slapen, maar ik weet moest hij PBFD hebben, ik zou geen moment aarzelen, daarvoor hou ik teveel van hem.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 169 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede