Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > over mijn valkparkietjes Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : over mijn valkparkietjes
cioola
Oud Lid
Posts :7

Oud Lid
2003-05-22 - 09:26:06

Hoi allemaal
Ik zit nu al bijna drie jaar met een probleem
Nou ja een probleem ehhh
Ik heb eeen hele lieve en meteen ook mooie gele valkparkiet .. Heb 'steffy ' ooit gekocht als mannetje omdat ik toen een pop valkparkiet had
die pop is overleden . Toen we over het verdriet van die valk gheen waren hebben we er weer een vrouw bij gehaald . Alleen steffy moest niets van haar weten dus die vogel is naar een kennis gegaan .. Nu was een hele poos iemand over de vloer hier .. Die vertelde me dat steffy een vrouw was .. Ik had inmiddels een valkparkiet gekocht waar me bij verteld was dat hij ruim volwassen was .. Ik dacht dus dat het een vrouw was .. Achteraf was het dus gewoon een hele jonge vogel met zijn grijze babakleed ... Na zijn rui is het een hele mooie man geworden
Steffy & Nikey zitten nu samen in een voliere in de huiskamer .. Een broedkast in de kooi ... ze kroelen wel en doen lief tegen elkaar .. Maar dat is het ook wel ..
Ik werk zelf in een dieren winkel .. En heb steffy een keer mee genomen naar mijn werk .. MIjn baas die al zeker 30 jaar vogels in handen heeft ging ik van uit dat ze het ook wel wist
Steffy lijkt van buiten een man ( ben ik met haar eens ) donkere wang vlekjes .. Is een vrij forse vogel .. Maar ze voelde aan de onderkant ( ik dacht dat dat alleen maar bij agapornissen werkte ) en zij dat zijn leg beentjes ver uit elkaar staan ( dus ook naar mijn idee een vrouw )
Ik heb twee schatten van valk parkieten .. maar ben nu aan steffy al drie jaar aan het twijfelen wat het nou is ..Ik kweek ook aantal jaren grasparkieten .. EN ik zou het super vinden om van mijn eigen 'kuiffies 'een nestje te krijgen Heeft iemand een idee over een geel valkparietje .. Of zou het gewoon een 'hetje 'zijn :P :P

Vast wel iemand met een idee hier toch ?

kuss en een fijne dag

Cioola


jadazoozer
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2003-06-06 - 00:19:30

Als je het echt graag wilt weten ga dan naar www.gendika.com . Je kunt een dna testlaten doen aan de hand van veren. Kost 22.50.

Groetjes, jadazoozer.


parrotchico
Oud Lid
Posts :9

Oud Lid
2003-06-06 - 01:56:09

Hoi Cioola,

Met jou gele valkparkiet neem ik aan dat je een lutino bedoelt?
Daar is het inderdaad vaak moeilijk bij te zien. Die verhalen van felheid van wangvlek, het voelen van de stuitbeentjes, de breedte van de kuif gaan vaak niet op! Ik had zelf een lutino met een felle wang, man zeiden ze, maar toen Harrie eieren ging leggen werd het dus Marrie! Ook dat visgraatmotief onderop de staart geldt niet bij lutino's, dat is alleen bij volwassen wildkleur/cinnamon en witmasker valken. Als ze dat hebben is het een pop.
Een keurmeester vertelde me dat hij eens een pop had bevoeld die net een ei had gelegd en daar zaten de stuitbeentjes dus weer mooi tegen elkaar en voelde dus aan als een man!
Bij lutino's spreken ze ook vaak over spots onder de vleugels bij poppen. Ik heb hier een lutino man die dat heeft, dus ook geen waar. Ik weet zeter dat het een man is door het gedrag. Hij vertoont duidelijk macho gedrag, hij wilt imponeren door druk heen en weer over de stok te lopen, hij maakt een soort pik- troffel bewegingen met z'n snavel en fluit mooie melodietjes.
Wat wel vaak bij lutino's is, is dat de man vaak wit overgoten is in de bevedering en de pop geel overgoten.
Misschien dat je iets aan deze info hebt?



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 196 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede