Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > grijzeroodstaart testen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-01-08 - 15:15:39 send message to Jacqueline

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

happy :)

Misverstandje,

Ik zeg niet dat je geen handopgebrachte papegaai mag nemen.
Maar laat de kweker deze taak tot zich nemen tot de baby papegaai geheel zelfstandig is.
Dat wil zeggen, de baby papegaai geheel op vast voedsel staat en goed voor zichzelf kan zorgen.
Laat de handvoeding gewoon aan de kweker over, die heeft ervaring en zal ook aan het aspect socialisering aandacht schenken.
Zodat je een evenwichtige en gezonde baby papegaai bekomt.
Bedenk wel, als je een baby jonger neemt, en je krijgt problemen op wat voor gebied dan ook de meeste kwekers hun handen in onschuld wassen, en als je de topic's op dit gebied een beetje door leest, zul je merken dat vele hier raad komen halen, waarom, de kweker/handelaar waar men de baby vandaan heeft geeft niet thuis of heeft zelf er de ballen verstand niet van.

Maak nu een goede start, het is voor het leven dat je een papegaai aanschaft, laat plezier de boventoon voeren, en dat krijg je als je besluit een ZELFSTANDIGE HANDOPGEBRACHTE baby papegaai in huis haalt.

wink ;)

Peter.


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-08 - 15:20:40 send message to pattie

gaat het alleen om de ervaring van het handopfok of heeft het nog meer risicos..?? Ik zie dat u en papegaaien baby heeft van 11 weken..?? Is die al volledig zelfstandig..?? Ik heb een parkiet vanaf 2½ week, en voed al mijn agapornissen vanaf 3½ week met de hand..?? er is nog nooit iets fout gegaan.. de ervaring is er dus wel, zijn er dan nog meer risicos..??


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-01-08 - 15:47:45 send message to Jacqueline

happy :)

Sjakie en Rocky zijn inderdaad 11 weken nu en gaan vanaf aanstaande maandag geheel op zaad.
Ze krijgen nu nog een avondvoeding met pap, maar eten al uitstekend hun schaaltje leeg.



Deze foto is van 26-12-2004, en je ziet zaad pellen is geen probleem.



En ook groentes en fruit worden al goed opgenomen, de restjes van een rood worteltje zijn nog zichtbaar.

Kijk als je al ervaring hebt met handmatig opbrengen dan zie ik geen problemen hoor.
Je zult vast wel weten waar je aan begint.
En begrijpelijk dat je zelf een baby groot wil brengen, geeft toch iets speciaals.

wink ;)
Peter.


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-08 - 17:12:32 send message to pattie

happy :)happy :) wat een leuke foto's..!! Bedankt voor de reacties..! Ik ga nog alles een sgoed lezen en dan een keuze maen..!! En ik vind het inderdaad erg leuk om ze met de hand te voeren..!!happy :) dat is toch anders dan dat je een "grote'papegaai krijgt..!!


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-08 - 19:23:13 send message to oranjekuif

ervaring is de beste leermeester maar dan moet je bij eventuele consequenties ook niet zeuren,een gewaarschuwd mens teld immers voor twee zeggen ze(dit is niet verkeerd bedoeld)
Hand opfok is alleen leuk als het goed gaat en niet te lang duurt!
Ik vind het vooral zonde van de vogel als het verkeert gaat!

MVG Rene


henkylate
Oud Lid
Posts :11

Oud Lid
2005-01-08 - 22:15:32 send message to henkylate

Hallo Patty:Het grootste probleem met handopfok bij jonge vogels is dat alles te schoon wordt gehouden en dat ze daardoor te weinig weerstand opbouwen, kijk maar eens in een broedblok van bv grasparkieten en papegaaien in de natuur en in je eigen vogelverblijf dan zie je dat het een vieze bende is . Het is er wel droog in want daar weet het ouderpaar wel voor te zorgen, want een hoge temperatuur en hoge vochtgehalte is een voedingsbodem voor bacterien.IK heb ook vogelvrienden die jonge papegaaien groot brengen en dat deden in een couveuse zo steriel mogelijk met als gevolg een heleboel problemen.Dus ik denk dat het probleem zit in het begin van de handopfok als de vogel uit het blok gehaald wordt en verschoven wordt naar klant die er verder voor moet zorgen. Ik heb zelf 25 jaar ervaring in het kweeken van papegaaien, en in het terug in de veren brengen van geplukte papegaaien en het afleren van het plukken want dat is een gedragstoornis dit is een hobby van mij zodat deze vogels weer een volwaardig bestaan hebben waar ze recht op hebben en door toedoen van de mens (verzorger)wetend of onwetend in een situatie zijn terecht gekomen waar ze zonder behandeling niet meer uitkomen.Een oud en wijs spreekwoord zegt:bezint eer ge begint. vr gr henky.


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-08 - 22:34:32 send message to pattie

Dit bericht is 4 keer gewijzigd

waar slaat het spreekwoord bezint eer ge begint nu op dan..?? Ik krijg bij de laatste reactie van henky een beetje het gevoel alsof iedereen die het al gelukt is een babypapegaai groot te brengen zich apentrots voelt en nu wil voorkomen dat een ieder andere ook eeen baby groot kan brengen..?? Ik vraag natuurlijk ieder zijn mening en iedereen zal dan een andere hebben maar henky had jij 25 jaar geleden, toen je nog nooit een papegaai had grootgebracht, wel ervaring met het grootbrengen van een papegaai..?? vreemde zin maar waarschijnlijk niet.. Iedereen die zijn eerste papegaai kocht had nog geen ervaring met het grootbrengen, opvoeden en houden van papegaaien.. Nu, een hele tijd verder heb je ervaring opgedaan door een babypapegaai te kopen hem groot te brengen, op te voeden en te houden..! Natuurlijk zijn er mensen die een papegaai in een opwelling kopen waardoor het beesje een paar eigenaars krijgt ( ff mn hond uitlaten maak het zo af)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-08 - 23:26:23 send message to natasja

Heej Patty ,

Ik denk dat de wat negatieve houding over dit onderwerp vooral komt vanwege de vaak wat negatievere ervaringen van babypapegaaien en hun baasjes , te vaak weten mensen niet waar ze aan beginnen en proberen de liefhebbers o.a. op dit forum in raad en daad bij te staan terwijl ze zachtjes hun hoofdschudden van " nee niet weer eentje he .. zo onnodig .."

Ik heb zelf mijn papegaai ( edel pop , Kicah ) ook met de hand groot gebracht vanaf 5,5 week , Ik vind zelf echter dat je beter kan wachten tot ca. 8 weken minimaal ,met 5 a 6 weken zijn het nog echte kuikens met dons en vind ik ze persoonlijk te kwetsbaar .


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-09 - 00:10:38 send message to pattie

ja dat begrijp ik natuurlijk ook wel weer..! Alleen het is niet leuk als je best wat ervaring op heb gedaan met vogeltjes grootbrengen, en dan te horen krijgt van de meeste mensen die al een babypapegaai grootgebracht hebben vanaf 5 weken, bezint eer ge begint.. Van sommige mensen krijg je geen raad terwijl je daar om vraagt en dat vind ik jammer.. Natuurlijk deelt iedereen zijn ervaringen en zijn meningen maar het komt bij sommige zo negatief over..! Wat misschien niet zo bedoelt is maar dat kan ik niet weten..! Mijn zonparkiet is nu 8 weken en ik heb hem vanaf dat hij ongeveer 3 weken is en dus gehecht aan hem.. Als ik te veel risico loop (door ziektes)door er een papegaai bij te nemen doe ik dat dus niet.. Vandaar mijn vraag over het testen en op wat voor manier ik dus het beste de papegaai erbij kan nemen.. Niet over de handopvoeding, als ik een papegaai neem word dat er toch een van rond de 6 weken omdat ik hem zelf wil grootbrengen..Mocht het fout gaan is dat natuurlijk echt kut maar niets aan te doen..

Mijn vraag begon dus gewoon met, ik heb een zonparkiet hoe kan ik, met oog op ziektes, het beste een papegaai nemen..!


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-09 - 00:49:19 send message to natasja

Nou de allerbeste manier is dus testen en quarantaine buiten je eigen woning en zonder andere vogels , alleen garanties heb je nooit enkel momentopnames .


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-09 - 01:12:33 send message to Hawkeye_nl

Pattie,

Zoals ik je al had aangeraden is het het beste als je bijde vogels laat testen. Als jij jouw parkiet nu al vast laat testen dan laten wij de jonge grijze direct testen zodra deze hier komt. Binnen een week hebben we dan vaak de uitslagen binnen. Je hebt dan in ieder geval meer duidelijkheid over de actuele situatie (al dan niet 100% zekerheid in ieder geval meer zekerheid dan niet testen! razz :p)

Erwin


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-09 - 11:06:58 send message to pattie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-09 - 11:08:36 send message to pattie

Ja, dat is een prima idee..!!happy :) Zo doe ik het..!! Dan laat ik van de week mn parkiet testen..!! Maakt de leeftijd niet uit..?? Hij is nog geen 8 weken..?? De een zegt bij 12 weken want 6 weken heeft nog geen zin,de ander zegt bij 6 weken kan het gerust al..??


henkylate
Oud Lid
Posts :11

Oud Lid
2005-01-09 - 11:57:29 send message to henkylate

Hallo Pattie: Om even terug te komen op de zin vansad :(bezint eer ge begint)wil zeggen dat waar je aan begint eerst goed moet nadenken wat voor risico,s het met zich meebrengt en niet nu maar op langere termijn en zeker geen advies vragen aan mensen die maar een keer een vogel hebben groot gebracht want er zit meer aan vast dan het alleen om de drie a vier uur voeren van zo,n vogeltje je moet ook op een natuurlijke wijze zijn ouders vervangen en gebeurt dat niet loop je het risico dat zo,n vogel straks op latere leeftijd een gedrachtstoornis krijgt en onhandelbaar wordt of zichzelf gaat plukken wat ik al eerder in mijn reactie aangaf.Dus het is niet negetief bedoeld maar alleen als een waarschuwing voor als het niet verantwoord gebeurd. En het laten testen vindt ik een beetje overtrokken iets, omdat je als je een baby bij een kweker ophaalt er weinig mee kan gebeuren maar als zo,n vogeltje bij een speciaalzaak heeft gezeten tussen vele anderen zit er inderdaad een risico factor bij.veel succes met het opvoeden.
gr henky.


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-09 - 16:06:44 send message to oranjekuif

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

user wiped their message




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 130 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede