Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Garvo Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Garvo
Gie
Website Member
Posts :16

Website Member
2017-07-29 - 13:41:51 send message to Gie

Wie werkt met de Garvo-mengelingen? Meer bepaald alles voor parkieten en papegaaien + eivoer en andere bijvoeders? Wat zijn de ervaringen, plus als min? Alvast bedankt voor wie moeite doet mij (en andere forumleden) te informeren hieromtrent. Fijne dag gewenst verder!


Gie
Website Member
Posts :16

Website Member
2017-10-25 - 14:23:54 send message to Gie

Wellicht een verkeerde conclusie, Garvo zal op de fles gaan als niemand hun mengelingen koopt.....

Jammer voor mezelf en andere geïnteresseerden dat er geen reactie komen, een dealer van Garvo heb ik al enkele malen op een beurs ontmoet en zoals alle verdelers staan ze 200% achter hun producten. Alleen is er een groot verschil met andere merken, geen Japanse millet en veel gele millet tov in andere merken veel witzaad en wat Japanse. Ik ben geen TT-kweker maar wil een goede voeding voor mijn dieren. Elke fabrikant beweerd een team van specialisten te hebben die de ideale voeding samenstellen maar blijkbaar gingen ze allen naar een andere unief???? Zo veel merken, zo veel kwekers.... zo veel verschillende wijzes van voederen.


P.Rooth
Website Member
Posts :2793

Website Member
2017-10-25 - 16:12:14 send message to P.Rooth

Garvo als merk zegt mij niets maar een goed zaadmengsel zal het best zijn , bedenk echter wat je al schreef dat er zoveel verschillende wijzen van vogelhouden/voeren zijn .
Wat de een als gruwel ziet heeft de ander geen problemen mee .

Vogels proberen te voeren naar de omstandigheden waarin ze gehouden worden vind ik persoonlijk het beste uitgangspunt .

Binnen of in de buitenlucht of beide is al reden om voedsel aan te passen .

Zaad zie ik als droog brood kunnen vogels best lang op gehouden worden maar is geen ideale manier om vogels in goede conditie te houden .

Zaad + ei/universeel voer + groen en fruit naar gelang de vpgelsoorten dienen naar mijn idee de basis te zijn of het dan met Garvo producten gebeurd of ieder ander merk is net wat je al aangaf eigen producten zijn het beste voor de vogels .


Gie
Website Member
Posts :16

Website Member
2017-10-25 - 19:12:41 send message to Gie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

bedankt P., ja ergens geef ik al een deel van het antwoord hé happy :)
Mij leek/lijkt het ergens om de prijs daar Japanse millet niet zo goedkoop is, net als platzaad en gele millet mss wel?
Ik heb parkieten die een binnenhok van 1 meter en een buitenvlucht hebben van een 2 meter lang, breedte een kleine meter.
Ik wil geen serreplantjes houden dus kunnen ze zomer en winter binnen en buiten naargelang ze zelf wensen.
Ik geef dagelijks 1/4 minimum aan groentes en fruit, een appel of maïs als toetje, droge zaden en van tijd wat pellets, niet zo slecht bezig dus happy :)
Ik vond het zo verschillend van merk tot merk terwijl ze zelf zeggen te zorgen voor de ideale voeding.... Zal wel, twijfel ik niet aan maar dat percentages verschillen ja maar in de ene mengeling 60% millet en in de ander 40% platzaad.... ik ben enkel benieuwd naar de beweegredenen daarvan.
Hopelijk leest hier een bedrijf in voeding mee of misschien een werknemer die wat info kan meegeven?


gerrit1950
Website Member
Posts :785

Website Member
2017-10-25 - 19:28:37 send message to gerrit1950

Het is idd zo dat de samenstellingen MOETEN verschillen per merk anders maken ze het na (zoals plagiaat)!
Kleine verschillen maar ook totaal andere samenstellingen.. Maar elke fabrikant heeft idd zijn eigen team (met veearts o.a.) die daaraan werken. Mocht hun voeding slecht zijn, dan mogen ze hun deuren sluiten en volk afdanken en dat willen ze natuurlijk niet.Elke fabrikant heeft dus goed BASIS-voer dat moet aangevuld worden met groenvoer, fruit, vruchten, gekiemd zaad,..
Ooit hield ik een enquête over voeding en je merkt dat die basisvoeding zeer streekgebonden is. Waar een goede leverancier zit, zitten kopers! En de toevoegingen zijn bijna voor ELKE liefhebber anders (zoals vissersgeheimen). Men probeert dus van alles.
Eén ding moet je onthouden: als je goed bent met iets, verander niet zomaar omdat iemand anders het anders doet. Never change a winning team!


rajar
Website Member
Posts :709

Website Member
2017-10-25 - 21:35:21 send message to rajar

. Maar elke fabrikant heeft idd zijn eigen team (met veearts o.a.)

En als er een veearts bijkomt dan is het ineens waar.
Ze krijgen tijdens hn opleiding hooguit 2 uur over voeding en dan gaan we geloven dat een dierenarts iets over voeding weet. Keep on dreaming.


P.Rooth
Website Member
Posts :2793

Website Member
2017-10-25 - 21:40:45 send message to P.Rooth

wereldmarkt prijzen vind je snel terug in de mengsels indien bepaalde zaden duur zijn dan wordt dat minder toegevoegd of zelfs weggelaten en aangevuld met goedkoper zaad om de prijs zo stabiel mogelijk te houden anders gaan veel 'liefhebbers' omdat een zak een paar euro meer kost naar een ander , zodat mengsels niet een constante kwaliteit hebben qua soort zaden en percentages wisselen .
Is niet zo erg als er maar goed van gegeten wordt . Parkieten heb ik ook en die krijgen gewoon goed zaad van de Groot uit 's Herenbroek daarbij eivoer van witte molen met geraspte wortel beetje universeelvoer daardoor gemengd en gekiemde zaden + wat groenvoer(onkruid) uit de tuin doen het daar prima op en de jongen zijn goed van formaat . Heb 3 stel in 1 voliere nachthok 2 meter net als de voliere . Pellets vind ik een gruwel maar je voert zelf wel pellets zo heeft ieder zijn manier van voeren en net wat al aangegeven is heb je goede resultaten niet veranderen .


Gie
Website Member
Posts :16

Website Member
2017-10-25 - 23:54:57 send message to Gie

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Een ander inzicht kan ook zijn: hoe meer afwisseling hoe meer diversiteit... hoe beter?
Ik bedoel, zo nu en dan eens een ander merk of mengeling gebruiken kan enkel het menu van onze vogels ten goede komen. Wij eten ook niet elke dag hetzelfde, lost direct alle discussies op van welk merk of welke mengeling het best zou zijn???? Of niet?


P.Rooth
Website Member
Posts :2793

Website Member
2017-10-26 - 15:51:52 send message to P.Rooth

als het zaad maar vers is dan kan het niet veel kwaad bij parkieten grotere parkieten niet een aanrader
is het muf/stoffig laten staan of direct terugbrengen

Zaad vers is kun je ook zelf testen , 12 uur weken spoelen in zeef 24 uur wachten weer spoelen en daarna moeten er binnen 24 uur kiemen op staan anders is het oud



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 193 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede