Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > DOOR DAT IK GEREGISTREERDT BEN BIJ UW FORUM WORDT IK VOLOP GEGALD Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : DOOR DAT IK GEREGISTREERDT BEN BIJ UW FORUM WORDT IK VOLOP GEGALD
M.L.
Oud Lid
Posts :2

Oud Lid
2004-12-23 - 11:09:39

DIT IS DOOR DAT MIJN GEGWEVENS FIJN WORDEN GEREGISTREEDT BIJ WWW.GOOGLE.NL .
IK VRAAG ME DAN OOK AF WAAROM ALS IK MIJ INSCHRIJF BIJ EEN FORUM ZOALS DEZE EN MIJN GEGEVENS REGISTREER DEZE OOK BIJ WWW.GOOGLE .NL TERECHT MOETEN KOMEN . IK WORDT GEGALD DOOR ALLERLEI ZIEKE FIGUREN DIE MIJ VAN ALLES TOESTUREN . JONGENS HAAL MIJ VAN UW FORUM EN UW BESTAND IK WORDT HIER MOE VAN .


parkietenpeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-12-23 - 11:27:01

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

M.L.

Het is typisch dat u dat zegt. Als dit puur door vogelarena zou komen, zouden er veel meer mensen last van moeten hebben, toch?

Ik ben al langere tijd actief op dit forum en ik heb echt nog NOOIT een spam-mail gekregen dat hiernaar terug te leiden is.

Maar stuur even een mailtje aan de webmaster en hij zal u beslist helpen.

Ik vind het vreemd. Jammer.

wink ;) Peter


nijk
Website Member
Posts :28

Website Member
2004-12-23 - 16:37:45

Ik heb ook nergens last van , dat ik gespamt wordt of wat dan ook.

Nijk













tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2004-12-23 - 16:48:27

Ligt niet aan dit forum!
Misschien heb je je ook bij wat andere forums/lijsten/sites aangemeld?

Neem een goed spamfilter en je bent verlost van heel wat rommel (hitman pro is een goede).
Groeten, Ton.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-12-23 - 17:14:39

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Met een normale registratie komt U echt nergens terecht bij google.

Ik kan van u 1 bericht vinden in het forum. Daar heeft u wel zelf uw eigen e-mail adres bij vermeld. Wat op zich niet slim is. Maar dat onderwerp is niet opgenomen bij google.

Als ik op uw e-mail adres bij google zoek, kom ik aardig wat vermeldingen tegen, bij allerlei gasten boeken en andere forums, maar geen 1 resultaat van VogelArena.

Dat u gespamd wordt, kan niet wat te maken hebben met uw registratie op VogelArena. Mocht u een andere mening daarover hebben, dan verwacht ik wel wat bewijs.

Want zonder bewijs, heeft u geen punt, dus kom maar op (mag in het forum, mag ook naar mij rechstreeks). Als er geen bewijs is, dan verwacht ik natuurlijk wel een excuus voor deze beschuldiging.

Jan
webmaster


uswhite
Website Member
Posts :133

Website Member
2004-12-23 - 17:37:06

Hallo

Misschien van mij een beetje kort door de bocht. Als je bang bent voor allerlei rotzooi of spam dan denk ik dat je beter geen aansluiting kan hebben voor internet. Iedereen heeft hier mee te maken en op het moment dat je verbinding maakt met internet zet je de deuren open. Of inderdaad de zaak super beveiligen. En dan nog ben je niet gevrijwaard van rotzooi.


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2004-12-23 - 19:41:14

Ik had al miljardair kunnen zijn, zoveel dooie nigerianen,zuid-afikanen en wat al nog meer,die mij al hun financiële bezittingen willen overmaken.laugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :D
Feit is dat zogauw je ergens je e-mail adres vermeldt je bedolven wordt onder spam. Ach , ik heb ze sneller gedelete dan dat zij die brief schrijven.


Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-12-23 - 20:29:44

LoL komt ervan als je je overal registreerd en je e-mail en persoonlijke gegevens doorgeeft of invuld.
Moet je eens gaan zoeken op namen en e-mailadressen van kennissen,famillie of vrienden soms kom je wel eens pikante dingen te weten.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2004-12-23 - 23:41:54

Ik heb zeker een hele brave familie. Zelf vul ik op vunzige sites mijn adres niet zo vaak in. razz :p

Maar het is waar, internet betekent af en toe rommel in je mailbox, so be it.
Ton.


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2004-12-24 - 10:49:54

Hallo,

Ik vind een aantal opmerkingen nogal kort door de bocht! Iedereen die op internet zit of het nu via e-mail is of via www krijgt te maken met spam!!!!!! Het is inderdaad een ware tereur en er is een bloeiende handel in e-mail adressen die overal van het internet worden geplukt en per 10.000-tallen verkocht worden aan spammers. Op dit moment is er nog weinig aan te doen behalve spam-filters, maar alle overheden zijn bezig met een wetsvorming om spam niet meer als een overtreding te zien van de privacy maar als misdrijf! Voor de gene die niet weten wat het verschil is tussen een misdrijf en een overtreding: Voor een overtreding krijg je alleen maar een boete en op een misdrijf staat gevangenisstraf!
Dit kost nu eenmaal enige tijd dus heb geduld. Wat ik weet is dat ze in de USA, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland daar het verst mee zijn want in deze landen liggen de wetsvoorstellen al klaar!
Lennart wink ;)


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2004-12-24 - 11:10:26

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Beste ML,

Was even nog iets vergeten!
Alleen spamfilters zijn niet genoeg...elke dag verzinnen ze nieuwe adressen die het spamfilter niet kent en dus gewoon doorlaat!

Onthou één ding: Iedereen kan bij iedereen in de computer kijken. Ook de overheden! Dit is niet nieuw want dat bestaat al meer dan 30 jaar!

Dit zeg ik niet om iedereen bang te maken, maar wil je wel zeggen dat die mogelijkheid er gewoon is zodra je aangesloten bent op internet en je pc aanstaat! En als je geen rottigheid uitvreet heb je dus niks te vrezen!!!laugh :D
Denk maar eens aan de grote criminaliteit, drugs, kinderporno, en als laatste wat van de week in de krant stond dat de belastingdienst via www gaat controleren wie er via www zwart geld bij verdient....laugh :D
Heel veel info krijgen deze instanties via gebruikers hun pc's. Vandaar dat criminelen steeds minder met computers doen!!!! Want ook een harde schijf is niet te wissen! Al formateer je de schijf er blijft altijd een stukje op staan waar ze kunnen zien waar je mee bezig geweest ben, dat is een stukje memory waar de gewone man niet bijkomt! Maar dit ter info!

Wat een heel goed middel is tegen spam zijn pop-up blockers!!!! Met deze pop-ups worden heel vaak kleine (spy-ware)programmaatjes op je pc geïstalleerd (hier merk je niets van en je hoeft er niets voor te doen) die precies doorgeven waar je hebt gesurft op www, je lidmaatschap's aanmeldingen, je e-mailadressen, je creditcard gegevens, wachtwoorden, zelfs je verwijderde items, etc., etc.... Vaak hebben de pop-up blockers ook een anti-hackprogramma.
Dit lijkt misschien allemaal heel eng maar dat is nu eenmaal zo en het is niet nieuw. Want sinds de uitvinding van spy-ware bestaat ook al de spam.
Voor degene die niet weten wat pop-ups zijn: Dat zijn meestal die kleine extra venstertjes die ook op je scherm verschijnen als je een pagina op www opent en vraagt of je dit programmaatje wil down-loaden! Veel van deze venstertjes hebben dan ook dat installatieprogrammaatje!!!
Denk maar eens aan de hulp op afstand van Microsoft als je problemen hebt met je pc en je vraagt hen om hulp. Zij kunnen dan zo meekijken in jou PC.
Wat ook verschrikkelijk goed helpt zijn programma's die je surf-geschiedenis wissen op het moment dat je je PC aanzet of uit wil zetten.
Het lullige is dat al deze programmaatjes geld kosten en dat je ze elk jaar moet vernieuwen zoals een virusscan.
Ik zelf ben 24 uur per dag on-line en ik werk met een pop-upblocker, spy-ware blocker, deze draaien automatisch en gooit er alles uit wat niet in mijn lijst voorkomt en je wilt niet weten hoeveel pop-ups als kruisje worden weergegeven en een historie-wisser en dat ik sindsdien geen last meer heb van spam op welke manier dan ook!

Mijn conclusie (voorlopige) omtrent Vogelarena is dan ook, omdat ze geen pop-ups gebruiken dat het me sterk lijkt dat iemand last kan krijgen van spam via deze site! Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit!!!!! En ook deze ontwikkeling staat natuurlijk niet stil!!!

P.S. Als je iets koopt via internet met een creditcard kijk dan altijd of het via een beveiligde omleiding gaat want anders loop je een hééééél groot risico dat je CC geplunderd wordt!!!! En dat is al menigeen overkomen!

wink ;) Lennart.


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-24 - 11:29:39

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Lennart,

Even voor de duidelijkheid. Pop-Up vensters zijn geen spyware programma's. Het is een vervelende manier om mensen extra informatie te geven of te vragen maar een Pop-Up venster zelf doet niets. Het meekijken via een Pop-Up venster is dan ook niet mogelijk. Spyware zijn werkelijk programma's die moeten worden geinstalleerd op de pc. Vaak zitten deze programma's verstopt in download programma's of download bestanden. Je geeft door opdracht te geven voor het installeren van een ander programma vaak ook opdracht voor het installeren voor de spyware programma's. Microsoft gebruikt officieel geen spyware. Je kunt hun hulp inschakelen door ze toegang te verlenen op je pc. Dit is ingebakken in windows maar ook uit te schakelen!

Spam is ongevraagde e-mail met reclame of een boodschap. Deze mail kun je krijgen zodra je een e-mail adres openbaar maakt. Of dit nu is door het invullen van een gastenboek of door een aanmeldformulier maakt niet uit. Hoe meer je jouw e-mail adres gebruikt hoe groter de kans op spam! Er zijn namelijk speciale software programma's die het internet continue doorzoeken naar e-mail adressen. Naast het geven van je e-mail adres op het www is er nog een tweede manier waarop je e-mail adres rond kan gaan en dat is door virussen. Vrijwel iedereen geeft zijn persoonlijke e-mail adres door aan vrienden en familie. Er zijn e-mail virussen die gebruik maken van elk adressen bestand op een pc dus als jouw mail daartussen staat dan wordt deze ook bekend.

Oplossing:
Als je e-mail wilt gebruiken om te communiceren met andere personen kun je een spamfilter aanschaffen. Dit zijn programma's die alle mail aan jouw adres geschreven checked en filtert op inhoud. Staan hier woorden of delen van woorden in die in de lijst van verboden woorden staat dan krijg je de mail niet te zien of wordt deze direct in een aparte map geplaatst. De mail wordt meestal wel op je pc gezet! Je kunt deze map eens in de zoveel tijd gewoon leeggooien. Soms kan het echter zijn dat mail die je wel moet hebben als spam wordt aangezien. Ook deze krijg je dan niet binnen op je inbox. Kijk als je zeker weet dat je een bepaalde mail moet hebben gehad dan ook eerst in de spambox voor je deze leeg gooit.

Erwin


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2004-12-24 - 11:49:48

Hallo Erwin,

Het is al aangetoond dat wel degelijk via pop-ups ook al spy-ware wordt geïnstalleert!
Groetjes, Lennart


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-12-24 - 13:16:34

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Een Pop-Up is een html of javascript code om een nieuw window (scherm) te openen. Deze Pop-Up schermen kun je alleen een formaat als waarde meegeven. In deze Pop-Up scherm kun je echter wel een programma of een boodschap laten laden. Dit is de feitelijke virus of spyware programma. Als je nu vervolgens ergens op het bericht klikt kan het programma geinstalleerd worden. Dus JA, in een Pop-Up scherm kan een spyware programma zitten en NEE een Pop-Up scherm zelf niet!

Erwin


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2004-12-25 - 00:55:05

Beetje oof topic inmiddels maar goed, 'tis kerst.happy :)
Erwin, je hebt gelijk, maar wat dacht je van de knop "dit scherm sluiten" die veel popups meekrijgen. Leuke plek voor een naar scriptje.

Daarnaast vind ik popups niet per definitie ongewenst. In plaats van een hele nieuwe pagina openen kan ik gewoon een foto even vergroten via een popup, best handig. Als ik er maar wel eerst op moet klikken, die keuze heb ik wel graag zelf.
Zie voorbeeld op http://www.heems.nl/visass.htm bijvoorbeeld.
Groeten, Ton.


parkietenpeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-12-25 - 09:27:58

Ik begin het idee te krijgen dat M.L. het forum al verlaten heeft. Hij reageerd tenminste niet meer. Jammer.

wink ;) Peter



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 153 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede