Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Koningsparkieten kweken in kleine ruimte !!!
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Koningsparkieten kweken in kleine ruimte !!!
jan koningsp
Website Member
Posts :23

Website Member
2015-07-16 - 12:23:02 send message to jan koningsp

Hallo het gezegde dat Koningsparkieten groot moeten zitten zijn we langzaam achter dat dit een grote fabel is wat kweek betreft bedoel ik!!
Heb vorig jaar mijn net opgezet koppel verkocht, hij heeft plaatsgebrek maar wilde hij ze toch hebben en zitten in kooi wat 80 diep is en 1 meter 25 lang hoogte 80 . en zelfs 2 blokken er aan!!
in de kooi ligt gewoon hout snippers op bodem, vogels zijn nu 4 jaar en opeens bingo op de bodem lag een ei hij belde me wat moet ik doen, ik zij plak je gaas af met ondoorzichtig plastic waar hij ligt en niet meer aankomen na verloop van tijd lagen er 5 eieren en de pop ging mooi er op zitten tot nu toe liggen er nu 3 jongen en twee eieren wat nog uit moeten komen, daar bij de man gaat voer eten en gaat naast pop zitten en voert haar erg goed hij wijkt niet van haar zijde je ziet dat als ze zo broeden de man veel meer er bij betrokken raakt de pop voert erg goed .
Na 2 jaar de Konings iedere dag geobserveerd te hebben denk ik zelf dat met extreme hitte,s dit wel eens tot meer resultaat lijd.
en geen verlies van de jongen
Weet dat in Duitsland, zo veel gekweekt word op grond onder dakpan en dit voor de vogels wel eens met extreme hitte,s beter is, nu zullen vele zeggen ja erg klein hoe ze zitten maar ik bedoel dan ook de kweek dat Konings beter mooie vlucht kan hebben om te kunnen vliegen vind ik ook, maar dit toont wel aan dat dus geen must is om vogels groot te hebben zitten deze ervaring wilde ik gewoon effe delen met anderen, ik ga in ieder geval wel de vogels mogelijkheid bieden door hout snippers op grond van voliere in hoek aan te bieden volgend seizoen niet geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen, daar bij liggen resultaten in Duitsland van kweken erg hoog tegenover hier wat ik links en rechts hoor dus proberen kan altijd !!!!


vasco
Website Member
Posts :107

Website Member
2015-07-16 - 13:01:53 send message to vasco

Triestig is dat, dat kan ik geen Echte vogelliefhebbers noemen wel vogels willen hebben maar geen liefde voor de vogel SPIJTIG.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2015-07-16 - 19:31:38 send message to Karel

Om dergelijke vogels in goede conditie te houden kun je niet volstaan met een flutkooitje, Jan, en het feit dat er in zo'n kleine ruimte jongen worden grootgebracht zegt niet veel. De kwaliteit van de jongen zal zeer matig zijn!

Voor wie niet om dierenwelzijn geeft en alleen als doel heeft zoveel mogelijk jongen te kweken..............tja. sad :(


P.Rooth
Website Member
Posts :2793

Website Member
2015-07-16 - 20:34:32 send message to P.Rooth

geld maakt het slechtste in de mens los en nu zo'n toevalligheid als " normaal " en/of DE oplossing wanneer er slecht gekweekt wordt daarbij echte vliegers ketenen in zo'n klein pokkekooitje ziet niet naar de behoefte van de genoemde vogels ik vind dit walgelijk


koi13
Website Member
Posts :240

Website Member
2015-07-16 - 21:41:53 send message to koi13

Heb het de laatste tijden vaker gezien of gehoord dat koningsparkieten op de grond gaan broeden. Al met al slechte ontwikkeling.
Eigenlijk niet iets waar je al te trots op moet zijn.


parkietje1
Website Member
Posts :87

Website Member
2015-07-16 - 23:06:38 send message to parkietje1

Om bij het begin te beginnen . Als iemand mij zou benaderen om een koppel konings te willen kopen en die gaan houden in een kooi van deze afmetingen kreeg hij ze gewoon niet mee. Al bood hij 1000 euro voor het koppel. Geen discussie over mogelijk. Overigens weet ik uiteraard ook niet altijd hoe onze vogels worden gehuisvest als wij vogels verkopen maar met deze wetenschap, dus niet. Overigens niets nieuws dat vogels broeden in kweekkooien of erg kleine ruimtes. We hebben Edels , Grijze en Amazones, barrabanden en lincolns genoeg gezien bij zgn. Liefhebbers in kweekkooien. Maar moreel gezien moet je je afvragen of je dat zelf wil, het welzijn van het dier ( in onze ogen ) staat wel voorop. Broeden ze niet prima toch. Geniet van je vogels en dat blijft ons inziens toch als ze hun vleugels kunnen uitslaan en kunnen genieten van een regenbui buiten aan het gaas kunnen hangen. Broeden ze niet jammer dan, overigens kweken wij in onze vluchten gewoon met de Edels, kaketoes, lincolns, amazones en barrabanden. De koningsparkieten en grijze roodstaarten gaan wat minder maar geen haar op ons hoofd die er over denkt om de vogels in een kleine ruimte te gaan kweken. Dan maar geen jongen.


Ruben31
Website Member
Posts :791

Website Member
2015-07-17 - 15:30:21 send message to Ruben31

En vol trots word dit hier vermeld...bepaald niveau!


Daniel
Website Member
Posts :3286

Website Member
2015-07-17 - 16:19:13 send message to Daniel

Wij hebben agaporniden in dat soort kooien en daar wordt nu een voliere voor gebouwd zodat ze na de kweek meer ruimte hebben.


jan koningsp
Website Member
Posts :23

Website Member
2018-02-28 - 16:06:16 send message to jan koningsp

Nou die persoon wat de konings destijds wilde hebben, was iemand die wilde beginnen en heeft nu een prachtige riante volière van 6 vluchten en 3,5 meter lang !! wat ik wist dat dit zou gaan komen dus om koppel even op te vangen was de situatie maar tijdelijk, dus niet te snel oordelen soms moeten dingen even hun tijd hebben en is prima al jaren zag bericht terug na jaren denk moet toch even vermelden dat dit uit verband gerukt is tuurlijk laten we geen konings in kleine kooien !!!!


Sam&dave
Website Member
Posts :211

Website Member
2018-03-01 - 16:39:40 send message to Sam&dave

Hey Jan,

2. Zorg er in het vervolg voor dat je je faciliteiten op orde hebt alvorens je vogels aanschaft. Dus eerst volieres en vluchten op orde, hierna de aanschaf van vogels.
3. Je geeft met een dergelijke post 'links extremisten' zoals de partij voor de dieren voer voor kritiek. Op het houden van dieren hebben zij al veel kritiek, laat staan op de wijze waarop jij dieren hield.
4. Over het houden van vogels in Duitsland kan ik duidelijk zijn. In veel deelstaten moeten vogelkwekers zich registreren en gelden minimummaten voor kooien en volieres. De situatie zoals jij de beschrijft is daar volledig illegaal.
5. Iedereen op dit forum weet dat bewegen voor mens en dier gezond is. Als ik jou maandenlang in een hok stop van 2 bij 1 meter word je vanzelf gestoord!





Dit bericht is door moderator Daniel aangepast

henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2018-03-01 - 21:08:25 send message to henkdelaat

Sam&Dave, het gaat hier niet over Jan Koningsp maar over een andere persoon die bij jan een koppel Koningsparkieten gekocht heeft en op het moment van kopen alleen nog maar een kleine kooi ter beschikking had en niet de intensie had om zo met de konings te kweken maar de pop begon spontaan eieren op de grond te leggen,dan kan je twee dingen doen de eieren weghalen of laten liggen en kijken wat er van komt.
Later heeft die man nieuwe grote voliéres gebouwd.

Nou kan je wel denken dan had hij ze maar moeten laten zitten maar zoals je ziet was dit een goed koppel.


Eabe
Website Member
Posts :20

Website Member
2018-04-02 - 17:44:21 send message to Eabe

Dat noem je een broodkweker......in dit geval gaat het puur om nageslacht te krijgen en niet het houden van en genieten van de vogels op zich in een mooie voliere...


gerrit1950
Website Member
Posts :785

Website Member
2018-04-02 - 20:26:26 send message to gerrit1950

juist Henk


jan koningsp
Website Member
Posts :23

Website Member
2018-04-25 - 15:27:51 send message to jan koningsp

Beste mensen dit was tijd terug de persoon wat ze heeft gekocht had tijdelijk geen ruimte!!
En aangezien hij ze kocht net paar maanden voor de broedtijd was dus gewoon toeval, broodfokken is dus onzin want deze persoon heeft nu 6 prachtige vluchten van bijna 4 meter dus en de jongen van toen nog steeds in zijn bezit en zijn prachtig !!
het ging er om dat je kunt zien dat ze het ook in tijdelijke kleine ruimte ook doen was niet bedoeling dat ze daar zouden blijven anders had ik ze hem helemaal niet verkocht !!


Daniel
Website Member
Posts :3286

Website Member
2018-04-26 - 02:14:05 send message to Daniel

Alles lijkt me gezegd dus ik sluit het topic



Pagina : 1

Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 241 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede