Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > grijs,fallow oranje bourks
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
<<< vorige


bva118
Website Member
Posts :289

Website Member
2012-08-24 - 13:19:23

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

@BVA118
Ik had niet onmiddelijk begrepen dat de vraag aan mij gericht was:

Opaline-Inno X Inno

Man = RZop-Zino RZino
Pop= RZop-ino RW
Hoe men dit gaat verwoorden weet ik niet, vermoedelijk Lutino/opaline omdat hij op elk cromosoom lutino draagt en split blijft voor opaline-inno

Blauw/ino X Blauw
Man: 50% RblZino RblZ
50% RblZ RblZ
Pop: 50% RblZino RblW
50% RblZ RblW

Blauw/ino X Wk
Man: 25% RblZino RZ
25% RblZ RZinno
50% RblZ RZ
Pop: 25% RblZino RW
25% RZino RblW
50% RblZino RW

Bij combinatievogels zie ik geen probleem enkel voor de crossingover en de dubbelsplit wordt het voor mij onduidelijk maar dat kan veranderen indien men een

WK/Lutino,Opaline en een WK /Opaline-Lutino heeft
Blijf voorstander van het juiste gebruik van koppel en scheidingstekens.

Mvg
Dirk

Het gaat mij niet zozeer om de uitkomst. Ik wil alleen met deze voorbeelden aantonen dat het pleidooi om combinatievogels als een vaste eenheid te zien uiteindelijk problemen oplevert.


bva118
Website Member
Posts :289

Website Member
2012-08-24 - 13:35:29

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Deze met een komma is een vogel die split is voor Lutino en Opaline. (Zop Zlut)
Hier worden Lutino of Opaline poppen uit geboren (en in een zeldzaam geval gebeurd er een crossing-over van Zlut en ZOp)

De kans op deze crossing-over is afhankelijk van de locus van Ino en Opaline. [i]Hoe verder deze van elkaar zijn gelegen zijn hoe kleiner de kans dat dit gebeurd. Deze afstand wordt uitgedrukt in Cm en varieert van 0 tot 1M. [/i]
Vb: De afstand tussen Opaline en Chinamon is kleiner is dan deze tussen Opaline en Lutino, er zal sneller een ChinOpaline dan een InnoOpaline geboren worden.
Dit is precies andersom. Hoe dichter bij elkaar hoe kleiner de kans op een breuk daar tussen in.

De tweede met het koppelteken heeft de crossing-over van Lutino en opaline op één geslachtschromosoom Z Zlut-Zop(Ik vind Z Zlut-Op ook duidelijker) Z*lutZ*op is de type 1 vorm. Z*op-lut is de type 2 vorm.Hieruit worden wildkleur en Rubino (InnoOpaline) poppen geboren
De crossing-over bevind zich op hetzelfde locus en zal ook als Zop-Zino ( Zop-lut) vererven. Zowel ino als opaline blijven op hun eigen locus, ze komen alleen op hetzelfde chromosoom.

Vb: Een splendid die split is voor Opaline en Lutino draagt deze overcros nog niet ( is dus niet split voor Rubino of Op-Lut. De kans dat hij uit deze combinatie valt is niet erg groot maar het zal wel eens gebeuren. De kans dat deze crossing-over plaatsvind is net zo groot als bij andere soorten waar beide mutaties al hebben plaatsgevonden. De kans is dus behoorlijk groot, ruwweg 1:3.

Ik zie de overcros als een nieuwe mutatie en niet als een combinatie van twee afzonderlijke eigenschappen. Een nieuwe mutatie is een verandering van de erfelijke eigenschap.
Daar is bij een crossing-over geen sprake van. Hier gaat het slechts om het combineren van twee afzonderlijke, al bestaande, mutaties.


Mvg
Dirk


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-08-24 - 16:13:34

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Een combinatievogel als eenheid zien is inderdaad niet duidelijk.

Mij gaat het enkel over het gebruik van koppel en scheidingstekens in de naamgeving.

Ik zie iets wat samen vererft als een eenheid en geef dit aan door een kopelteken. Voor mij veel eenvoudiger.

Hoe groot de afstand tussen Opaline en Ino, en Ino met Chinamon is weet ik niet maar blijkbaar heb jij hier meer geijkte info over, als je verteld waar ik hem kan vinden zou ik dit zeer op prijs stellen.

De komma is type 1, het koppelteken Type 2(ook u gebruikt hier een koppelteken en geen scheidingsteken)

Mij is verteld dat de kans op een crossing- over verkleint als de afstand tussen de locussen groter wordt. Ik zal dat nog eens navragen.

Dat bij de crossing-over de locus van de beide mutaties behouden blijft is altijd tegengesproken.
Ik heb nog wel een schema van een specialist in de kast liggen. Zal je dit per PB doorsturen.

Toch vind ik, dat indien mutaties op hetzelfde chromosoom liggen en dus samen vererven een koppelteken meer op zijn plaats, niet enkel in de formule maar ook in de benaming.

Mvg
Dirk


Neophemagek
Website Member
Posts :204

Website Member
2012-08-24 - 17:33:00

quote
frans@

als alleen de verzonnen of de benoemingen van namen jou dwars zit doet niets af dat er wel degelijk info staat waar men wat aan heeft. dat blijk ook wel over de gekopierde delen over gezoomd omdat niemand weet hoe het precies vererft .met andere woorden de grootste vijand van die site maak wel hypocriet gebruik er van en is jou raad gever influisteraar .dus het is wel degelijk een nuttige site niet alleen voor beginners blijk .hoop dat je antwoord genoeg heb want op de vreemde uitkomsten doen jullie zeker af als onzin,kan niet ,zit op een ander locus enz enz. ps. is er al een lutino oranjeborst

m.v.g eric


Kijk Eric dat is nou het grote verschil tussen jou en mij.
Jij leeft van aannames en een rijkelijke fantasie.
Als je het niet meer weet ga je er derde bij halen die hier totaal niet van toepassing zijn.
Je ga dan mensen beledigen, maar dat zegt meer over jou dan over die andere.
Ik heb al tig keren gevraagd om eens met inhoud te komen, maar helaas is dat niet gekomen.
Ik heb een paar hele simpele vragen gesteld helaas geen antwoord mogen ontvangen.
Wat mijn belasting adviseur hier in dit topic van toepassing is weet ik niet, want die is de enige die mij van enige raad voorziet en iets in fluistert. Of gaat hier de gezegde op, hoe de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
Kijk het is helemaal niet erg als iemand de genetica niet snapt, je wordt er echt niet minder liefhebber door. Maar ga dan niet hoog van de toren blazen als of je het allemaal (beter) weet. Gelukkig weet ik ook nog niet alles maar leer graag bij, en dat meen ik echt.

Informatie voor een eerlijk onderzoek moet je overal halen, al zijn het dingen waar je niet mee eens bent, het is een mening van een liefhebber en die telt altijd mee.
In het verloop van het onderzoek kom je er van zelf achter of de info klopt of niet.

Wat betreft de oranjeborst ino misschien zijn die al veel vaker gekweekt dan dat we denken, maar worden ze als aqua ino aangezien met een afwijkende kleur.

Voor de rest ben ik blij dat er nu ook mensen in dit topic reageren die de genetica kunnen volgen.
Ik vindt dat ook veel interessanter om te volgen, daarom vindt ik het ook jammer dat ik op jou negatieve bericht heb moeten reageren. Dus nu ga ik lekker achterover leunen en genieten.
razz :p


bva118
Website Member
Posts :289

Website Member
2012-08-24 - 18:05:38



Een combinatievogel als eenheid zien is inderdaad niet duidelijk.

Mij gaat het enkel over het gebruik van koppel en scheidingstekens in de naamgeving.

Ik zie iets wat samen vererft als een eenheid en geef dit aan door een kopelteken. Voor mij veel eenvoudiger. *Niks mis mee,is volgens internationale afspraken.

Hoe groot de afstand tussen Opaline en Ino, en Ino met Chinamon is weet ik niet maar blijkbaar heb jij hier meer geijkte info over, als je verteld waar ik hem kan vinden zou ik dit zeer op prijs stellen. *Is o.a. te vinden op de mutavi-site en op gencalc.com. Bij invoeren wordt de crossing-over rate gelijk meeberekend. Ook in het boek van Dirk van den Abeele staat veel info evenals in 'A guide to colour mutations & genetics' van Terry Martin.

De komma is type 1, het koppelteken Type 2(ook u gebruikt hier een koppelteken en geen scheidingsteken) *Komma zou volgens internationaal gebruik ook gewoon een / moeten zijn.

Mij is verteld dat de kans op een crossing- over verkleint als de afstand tussen de locussen groter wordt. Ik zal dat nog eens navragen. * Even een praktische benadering; Als je twee latjes pakt en zet op beide twee streepjes dicht bij elkaar en breekt deze latjes vervolgens dan is de kans dat die latjes tussen die streepjes breekt niet zo heel groot. Kan best zijn dat beide streepjes nog steeds op een van de gebroken latjes staan. Als je deze latjes vervolgens omwisselt en weer aan elkaar maakt dan kun je zeggen dat er een crossing-over heeft plaatsgevonden zonder dat dit consequenties heeft. Doe je dit vervolgens met twee nieuwe latjes en zet je nu de streepjes ver uit elkaar dan kan het gebeuren dat de breuk nu tussen deze steepjes plaatsvindt. Nu kan je bij omwisselen wel twee nieuwe latjes maken, ieder met een streepje van latje 1 en 2. Ook nu heeft er een crossing-over plaatsgevonden, nu wel met uitwisseling van de twee streepjes (erfelijke factoren).
Dat bij de crossing-over de locus van de beide mutaties behouden blijft is altijd tegengesproken.
Ik heb nog wel een schema van een specialist in de kast liggen. Zal je dit per PB doorsturen. *Kleine locusverschillen mag je inderdaad niet uitsluiten. Grote verschillen zullen naar verwachting door moeder natuur afgestraft worden.

Toch vind ik, dat indien mutaties op hetzelfde chromosoom liggen en dus samen vererven een koppelteken meer op zijn plaats, niet enkel in de formule maar ook in de benaming. *Is ook precies volgens internationaal gebruik.

Mvg
Dirk


Spieky 2
Website Member
Posts :2

Website Member
2012-08-24 - 18:38:23

Ik was totaal niet van plan om nog ooit nog op een Forum te komen, als ik Forums lees dan kom ik tot de conclusie hoe dommer de mens hoe beter hij op een Forum te voorschijn komt en jammer genoeg heeft hij nog genoeg volgelingen ook, deze zijn dan net zo dom als de grootste domme schreeuwlelijk.
Ik heb een voorstel zet een grote streep onder wat gebeurd is, en als er iets over verervingen of andere dingen over vogels geplaatst wordt probeer het dan onderbouwen, en aub niet ik heb ervaring (dat hebben apen ook) probeer altijd de rede te noemen waarom je het niet mee eens bent en haal aub geen andere personen er bij, probeer in je eigen woorden uit te leggen waarom je het niet mee eens bent.
Een Forum kan een leerzaam medium zijn, maar ik krijg de indruk maar een hoop onzin verkopen om beginnende kwekers te mislijden.
En je kan allemaal wel commentaar op MUTAVI hebben maar hier zitten wel mensen die hun kennis Genetica op een universiteit verkondigen en we kunnen wel denken die weten het niet, deze mensen weten het echt wel alleen een hoop mensen begrijpen het niet.( je laat je auto toch ook niet door de bakker of slager nakijken)
Dat er mensen zijn die met de nieuwe mutatie naamgeving niet eens zijn kan ik best in komen, ik had in het begin ook problemen mee en dat is normaal, we rijden in Europa allemaal rechts (op Engeland na) dit berust alleen op internationale afspraken, dit willen MUTAVI en de Nederlandse en Belgische Vogel/Parkiet bonden ook met de mutatie naamgevingen alles op een lijn.
Hoe beter de samenwerking hoe beter het voor de kweker is. (verbeter de wereld en begin bij u zelf)
Dat ik op het Forum kwam is maar eenmalig, je kan schrijven wat je wil ik reageer er niet op.



Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-08-24 - 18:54:40

Fijn.......iedereen heeft zijn gal weer kunnen spuien.

Vanaf hier weer over vererving schrijven en niet meer over elkaar svp. NIEMAND zit daar op te wachten en het leidt tot niets.

De regel is: iemands mening aanvallen op argumenten is prima. Iemand persoonlijk aanvallen is niet toegestaan.


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-08-24 - 20:08:43

"Beledigende tekst richting een Arena-lid verwijderd"


Dit bericht is door moderator Karel aangepast

bva118
Website Member
Posts :289

Website Member
2012-08-24 - 20:14:52

Eric, niet kwallen. Gewoon nieuw topic openen en daar dan inhoudelijk discussieren. Even alle info en foto's erbij.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-08-24 - 20:30:40

En zo wordt er weer een topic gesloten. Aan alles komt een eind......zelfs aan het geduld van deze moderator...sad :(



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8
<<< vorige

Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 187 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede