Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > kameleon Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-01-28 - 14:36:11

beste meyer wat de grote teks betreft heb je gelijk maar ik heb je een foto laten zien waar alle grote kwekers meen een 60 stuks naar hebben gekeken waar onder suikerbuik die zeker mijn en het keurmeesters corps op de vingers had getikt als deze vogel geen mottle was geweest .we waren het er over eens dat een mottle over het algemeen als wildkleur word geboren de bonte daar in tegen is in het nest al bont ,het bont patroon ligt ook vast en verandert niet meer wat ook een duidelijk verschil van een bonte en een mottle is.de hoorndelen zijn bij een bonte ook bont en ook dit is bij een mottle niet het geval en aan gezien genetica gelijk is neem ik aan dat het ook zo is bij de agapornide,s bij wie dan ook al hoewel daar ontzettend veel transmutanten van rond vliegen die dit beeld enigzins kunnen beinvloeden

m.v.g eric


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-01-28 - 14:43:14

daniel je heb gelijk wink ;)
alleen de mottle veranderd wel continu wat dus in houd dat deze mutant ook continu aan het ruien moet zijn . en dat de hormoonhuishouding of conditie een zekere rol speelt in wat we terug krijgen en dit gebeurd dan ook zogoed als onzichtbaar want ik neem niet waar dat de vogel aan het wisselen is alleen met de normale rui.

m.v.g eric


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2012-01-28 - 14:57:20

Ik geef het op, dit is een verloren strijd.

Groeten Meyerwink ;)


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-01-28 - 15:02:38

blij dat dirk de duidelijke verschillen in het mottle dosier het zelfde beschrijf in misschien iets andere bewoording ps ik kende het al maar bedank voor de link.
wat wel opvalt we zijn 6 jaar verder van het schrijven van dit mottle dosier en weten nog steeds niet of het vererf in de lethale en sublethale zin .
zal dat ,,onzichtbare ruien,, wat toch een aanslag pleeg op het gestel de oorzaak zijn dat ik geen mottle heb van boven de acht jaar.


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-01-28 - 15:12:28

je heb het zelf niet gelezen meyer want dirk schrijf het zelfde of ben ik nou gek ik voeg alleen de continu verandering toe wat je bij de splendids waar neemt .ik zal het ook bewijzen een veer cyclus duurt 6 weken bij de eerst volgende mottle zal ik elke week een jaar lang een foto plaatsen dan zal de wekelijkse veranderingen waartenemen zijn .

m.v.g eric


Hans van Rooijen
Website Member
Posts :41

Website Member
2012-01-28 - 17:05:17

JIj bent niet de enigste die dat verschijnsel ziet bij zijn vogels. Ik heb een vogel die is geboren als ino elegant. Deze vogel heeft elke week een ander eumelanine patroon. Er zijn weken dat die bijna geheel zwarte vleugels/ vleugelpennen heeft. Nu is het weer bijna een normale lutino. Op wat zwarte pennen na in de staart.

En dit verandert bijna wekelijks.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-01-29 - 00:11:58

DE standpunten zijn duidelijk en wat niet kan....dat kan niet. Niettemin blijft er, zeker na de bijdrage van Hans, een kleine opening.

Ik ben dus zeer benieuwd naar de (toekomstige) foto's van Eric en Hans.


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-01-29 - 00:36:17

ik heb nu al honderde foto,s hans maar dat bewijs niets zonder data,s er in want dat is het enige wat bewijs dat een mottle continu kan verandere de mogelijke oorzaak heb ik geschets.

m.v.g eric


mollejong
Website Member
Posts :32

Website Member
2012-01-29 - 01:48:38

Nou dan gaan ik ook even foto's maken iedere week want ik zien het ook hier. Bij de één wel bij de ander weer niet.
Betreft 2 mannen uit hetzelfde nest, de één wel en de ander niet.
Heb tevens ook nog een pop zitten die er totaal geen last van heeft.zelfde kleurslag alleen het is een pop.
Nu zijn het er dus al 4 die het zien in een betrekkelijk zeer korte tijd.
Nu vraag ik me dan ook af welke verklaring hier dan aan vast zit.
Ik geloof niet in een voedingsprobleem met de vogels in mijn geval, na 27 jaar mag je toch wel weten waar je mee bezig bent. Leveraandoening geloof ik ook niet in, want dat word ook nog wel eens gedacht.
Ik gaan morgen foto's maken en zal de veren duidelijk merken op de veer zelf dat dit in algeval niet mee kan veranderen, zal de kleur zwart gaan gebruiken. Zodra eenmaal veranderd kunnen we als het goed is nog steeds zien, of niet natuurlijk want daar zit dan een nieuwe veer en zal ik de oude terug vinden ergens op de grond.

Ik zal de foto's toevoegen in mijn profiel (die ik nog moet maken) en dan kan iedereen mee kijken.

Als de rest dit ook even doet staan we weer voor een extra raadsel wat leuk is om op te lossen voor de experts.


bva118
Website Member
Posts :289

Website Member
2012-01-29 - 08:05:41

In de vorige postings wordt er een onderscheid gemaakt tussen het al dan niet veranderen van een bontpatroon gekoppeld aan een bepaald bonttype. Het is een misvatting dat alleen de mottlebonte aan verandering onderhevig is.
Elke bontvorm zal per rui een meer of minder gewijzigd bontpatroon laten zien. Wel is het zo dat bij de mottle de toename van bonte veervelden het grootst zal zijn, vandaar ook de benaming progessief bont.
Terug naar de vraag van Eric, is het mogelijk dat bonte veren zonder te ruien weer volkleur en vice versa kunnen worden? De heersende gedachte is dat dat niet kan. Toch zijn er nu meerdere kwekers die hier in dit topic een min of meer zelfde ervaring in hebben. Het zou goed zijn om dit te volgen en goed gedocumenteerd vast te leggen. Wel met in het achterhoofd dat vogels continu ruien en dat dat zeker bij de kleine veertjes niet zal opvallen. Als het al mogelijk is dan zal dit ook in de grote slagpennen moeten plaatsvinden. Daar kan men makkelijk de pennen tellen en zo vaststellen of het inderdaad om dezelfde veer gaat.


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-01-29 - 10:04:56

Alle plaatselijke verkleuringen vinden vermoedelijk plaats door een auto-immuunafwijking waarbij de vorming van pigment plaatselijk wordt verhinderd.
De verkleuringen zijn plaatselijk, kunnen zich verplaatsen en uitbereiden.
Indien er een stam wordt opgezet is snel aan te tonen of deze aandoening erfelijk is, hoe ze vererft en of ze lethaal wordt . Indien het een verstoring is in het imuumsysteem (deze kan ook erfelijk zijn )bepalen meerdere factoren het wel of niet optreden van deze.
Aangezien er nog geen juiste oorzaak gevonden is voor Vitiligo en andere pigmentafwijkingen kunnen kweekuitslagen met proefdieren. (Want dit is wat we willen doen, indien we bewust stammen gaan opzetten door vogels met deze afwijkingen te koppelen) duidelijkheid brengen.
De volgende stap kan dan de invloed van bepaalde factoren op deze afwijkingen zijn.
Voor mij blijft echter het belangrijkste, mooie en gezonde vogels proberen te kweken. Mutaties vind ik het mooist.


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-01-29 - 10:56:10

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

hier een foto van de zelfde vogel als eerder geplaats in dit topic hier is de vogel in de volle rui en bezig te wissel voor de oplettende kijker is rode psittacine en groen te zien in de borst wat aantoond dat het ook terug kan komen op de plaatsen die eerst geel waren.



m.v.g eric


Dit bericht is door moderator Karel aangepast

eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-01-29 - 11:11:48

beste dirk
verplaatsen de Vitiligo vlekken bij de mens ook ?


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-01-29 - 12:29:31

Beste Eric:
Indien de huid zich hersteld verdwijnen de verschijnselen.
Ze kunnen ergens anders opnieuw opduiken. Dit is meetal in de beginfaze.
Ook de menselijke haren hebben soms kleurveranderingen door een storing in het transport van de eumaline. Op de plaats waar deze optreden is meestal ook een storing in het huidpigment waar te nemen. Indien deze pigmentstoring zich niet hersteld blijven de haren steeds op dezelfde plaats de verkleuring vertonen. Soms worden haren van kinderen helemaal zilverachtig grijs.


Hans van Rooijen
Website Member
Posts :41

Website Member
2012-01-29 - 16:57:08

Mijn elegant is een pop en heeft afgelopen jaar twee jongen gehad. Het eerste jong is overleden na een dag het tweede jong is in de veren gekomen en toen overleden. De pop zal ik aankomend seizoen wekelijks proberen te fotograferen en hopelijk nu een paar jongen op stok te krijgen.



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 275 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede