Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > handel in beschermde inheemse vogels Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : handel in beschermde inheemse vogels
blg
Oud Lid
Posts :1027

Oud Lid
2010-04-20 - 16:33:49

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=110101

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag één jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 56-jarige man uit Kuinre.

De man werkte als rattenvanger en wordt verdacht van handel in beschermde inheemse vogels. De man zou op grote schaal nesten in de natuur hebben leeggehaald en eieren en jonge vogels hebben doorverkocht. Een medeverdachte uit het Zuid-Limburgse Geulle hoorde acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen zich eisen. In zijn volière zijn ruim 200 vogels in beslag genomen. Tegen vier andere verdachten, die in mindere mate bij de handel betrokken waren, zijn werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen geëist.


blg
Oud Lid
Posts :1027

Oud Lid
2010-04-20 - 16:36:53

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6564659/__Cel_geist_wegens_stropen__.html?sn=binnenland,buitenland

ZWOLLE - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 56-jarige als rattenvanger werkzame W.Z. uit Kuinre (Overijssel). Hij wordt verdacht van handel in beschermde inheemse vogels. De man zou tot zijn aanhouding in 2007 op grote schaal nesten in de natuur hebben leeggehaald en eieren en jonge vogels hebben doorverkocht.


De zaak diende dinsdag voor de rechtbank in Zwolle. Medeverdachte en volièrehouder W.O. uit het Zuid-Limburgse Geulle (67) hoorde acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen zich eisen. In zijn volière zijn ruim tweehonderd vogels in beslag genomen. Tegen vier andere verdachten die in mindere mate bij de handel betrokken waren, zijn werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen geëist.

De hoofdverdachte kon zich als rattenvanger in dienst van het Waterschap Reest en Wieden vrijelijk in de natuur bewegen. Toen de politie lucht kreeg van zijn vermoedelijke nevenactiviteiten, is de man enige tijd geobserveerd. Hij bleek niet alleen in zijn werkgebied in Drenthe en Overijssel te stropen, maar ook in onder andere de Oostvaardersplassen bij Lelystad en in Noord-Duitsland, aldus het OM.

De stropers hadden het volgens het OM voorzien op nesten van onder andere de ooievaar, tureluur, fuut, reiger, kemphaan, bontbekplevier en kievit. De eieren werden direct doorverkocht aan vogelliefhebbers of uitgebroed in een broedmachine. De jonge vogels werden eerst voorzien van een valse pootring om te verhullen dat ze in de het wild gevangen zijn. Volgens de officier van justitie ging het bij deze handel om grote bedragen. Een van de betrokkenen heeft verklaard dat de eieren van een lepelaar 100 tot 200 euro per stuk waard zijn en die van een grote lepelaar zelfs 1000 euro.

De rechtbank doet 4 mei uitspraak.


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2010-04-21 - 00:07:44

Nu maar hopen dat de rechter het niet zielig vindt, zoals zo vaak tegenwoordig.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 218 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede